Yüksek lisans semineri & uzmanlık alanı dersi

amelia pond

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Güz döneminde yüksek lisansa başlayacağım. Ders kayıtları sırasında almam gereken dersleri seçip gerekli krediyi doldurdum.

Fakat 0 kredili olan yüksek lisans semineri ve uzmanlık alanı dersi var. İlk dönemden bu iki dersi de almam gerekiyor mu? Bayram dolayısıyla enstitüden bilgi alamadım, danışmanım da belli değil.
Konu hakkında bilgisi olan birileri yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Merhaba.

Uzmanlık Alan Dersi'ni her dönem seçmek zorundasınız. Genellikle bu ders bir formalitedir, yani ders vb. yapılmaz. Ders saati vb. olmaz. Yalnızca isim olarak orada görünür.

Seminer dersi ise; alınması gereken zaman üniversiteden üniversiteye, enstitüden enstitüye değişmekle birlikte güz ya da bahar döneminde alınır. Bazı yerlerde Seminer dersi de bir formalite olmak ile birlikte, bu ders kapsamında öğrencilere teze hazırlık amacıyla bir "mini-tez" yaptıran yahut bu dersi öğrencilere yalnızca teze hazırlık amaçlı bilgi vermek amacıyla kullanan yerler de bulunmaktadır.

JrApprentice

Öğrenci
Bende bu yıl başlıyorum bildiğim kadarıyla enstitü yada ilgili fakülte sayfalarında bir dönemde alman gereken dersler görünüyor oradan bakabilirsin. Mesela ben Ege'de başlayacağım seminer dersi II.yarıyılda görünüyor.