Yüksek Lisans Sınav Sonucuna İtiraz

akif60

Öğrenci
Arkadaş merhaba,
Yüksek lisansta ilk dönemimi bitirdim. bir dersimin sonucuna itiraz etmek istiyorm. sebebm ise dönem boyunca tek cümle ders işlemedk. sınıftaki diğer arkadaşlarda mebde benm gibi öğretmen, bize ilk haftadan itibaren ölçekler verdi ve uygulamamız gereken öğrenci sayısını bildirdi bu kadr. ölçekleri neden doldurduğumuzu bile bilmeden sadece uyguladık. Her biten ölçekten sora bir tane daha. dönem bittiğinde her ölçekten en az 20 30 tane olmak şartıyla 4 fatklı ölçek uygulamıştk her birimiz. + ödevlerde verdi tabiki dersle pekte alakası olmayan. neyse teslim ettik ödevleri ama dersin adıyla ilgili tek birşey öğrenmeden. bugün notları açıkladı. ödevinde eksiklik olan bir kıza 100 vermiş kız kendisi söylüyor ve bende bunu biliyordum zatn. beni sınırdan geçirmiş. zatn sınav feln yapmadık boş bir a4 kağıdına otoparkta imza aldı o kadar düşünün ödevleri teslim için otoparka çağırdı bizi. neyse bunlara alıştık zatn :)

diyeceğim o ki ben bu adeletsizliğe itiraz etmek istiyorum amacım ders geçmek değil ki zatn geçtm. ayrıca düşük verdiği içinde değil. örneğin bir hoca ders anlattı ödevini istedi benm ödevimi beğenmedi bıraktı. buna itiraz etmiyorum hakkıdır emek verdi ve karşılığını bekledi. ama bu çifte standarda dayanamıyorum. nasıl bir yol izleyeym. ne yapayım lütfen bilgi sahibi biri yardımcı olsun.

A

Akademik Forum

Guest
Yuksek lisans alim sinavina itiraz

Arkadaslar bir konuda fikir almak isiyorum. Bir universitenin yuksek lisans sinavina girdim. Basvurumu internetten yaptim. Diploma orneklerimi koydum. Onlisans mezunu ve lisans diploma notum mevcutken lisans notum baz alinmasi gerekirken onlisans notum dusuk olarak sisteme kaydedilmis. O nedenle dusuk not denerek sozlu sonava alinmadim. Ardindan sozlu mulakat sonunda tum adaylarin notlari yayinlandi. 5 asil, 2 yedek kisi kazandi. Ben notuma baktigimda onlisans diploma notum kale alindigini gordum bu nedenle sozlu mulakata alinmamistim. Aslinda lisans notum kale alinmis olsa sozlu mulakata girecek kisiler arasina giriyordum. Universiteyi aradim yapilabilecek birsey olmadigi dilekceyle basvurmam gerektigi soylendi. Bende bimere basvuru yaptim. Bimer yöke ve universiteye yazi gonderdi. Universitede hata yapildigini kabul ettikleri bir yaziyla benisozlu mulakata hakkazanan 20 kisi icinde 19. Oldugumu ve belirttikleri tarihte tekrar mulakata girecegim soylendi. Bu arada ben mulakata girmeden ilk kazanan 5 kisi kaydini tamamladi. Ben ardindan mulakata girdim tek basima. 3 hoca tarafindan mulakata tabi tutuldum. Bildigim kadariyla 5 kisi olmalari gerekiyordu. Oldukca basarili ve hakettigim soylenmesine karsin bir saat sonra sozlu olarak mulakata notum u n yuz oldugunu fakat fotograflar ile ilgili dosyamin yetersiz oldugu soylendi. Kazanamadin dedi. Halen bana yazili bir twblig yapilmadi. Ben sinava girdigimde zaten ilk ilanda belirtilwn 5kisi kayitlari yapilmisti.
Simdi burada ben yeterli olsam kaydedilen bir kisi kaydirilarak benmi 5. Olarak alinacaktim yoksa ilanlarda belirtildigi uzere 5 kisi alinacakken hocalar istese ben 6. Olarak alinabilirmiydim. Burada bilirkisi isteme hakkim varmi. Enstitunun hata yaptik sinav notunu duzellttik mulakat yaptik ve eledik diyecegini dusunuyorum. Fakat beni hangi siralamaya gore eledi hangi degerlendirmeye gore almadi. Hukuksal olarak elimde siralamada hata yaptiklarina dair belge varve o siralamada kazananlari beni mulakat yapmadan kaydettiler. Bu durumda hakkim nedir nasil bir hukuksal yol izlemeliyim. Degerli avukatlardan ve arkadaslardan yardim bekliyorum. Tesekkurler

Klimatolog

Öğrenci
Kontenjan 5 kişi olduğu için sizi de o 5 kişi arasına dahil etmek zorundaydılar yani kayıt yaptırmış olan 1 kişi elenecekti. İdare mahkemesine dava açmalısın hatalı olduklarını belirten elindeki belgeyle birlikte. Bu değerlendirme hiçbir şekilde sağlıklı bir değerlendirme olarak kabul edilemez. Bu ve benzeri durumlar ne yazık ki çok sıkı yaşanmaya başladı. İnş hakkınızı alırsınız.

A

Akademik Forum

Guest
Tesekkurler zaten girme gibi bir sansim yoktu anladigim kadariyla. Maksat gonul kirilmasin havasi yaratilmasiydi. Ama beni ugrastiran ve calismalarimi heba edenlerinde cekmesini saglamak ve Bosubosuna oyun gibi mulakata alanlara bu stresi yasatmak icin sicillerine isletmek icin acicam dava. Bu arada birde maddi tazminat acabilirmiyim. Git gel mulakata vs. (Ki mulakat uydurmacaydi) cok ciddi paralar harcadım.

Klimatolog

Öğrenci
Boşa para harcanmasını ne yazık ki umursamıyorlar tabi ki maddi tazminatta açabilirsiniz davanın süresi tam olarak kestirilemez ama onlar sıkıntı yaşarlar.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam maddi manevi ne zararın varsa ara hakkını iyi bir avukat aracılığıyla ver mahkemeye bıktı millet artık yaptıkları haksızlıklardan bu adaletsizliklerden umarım bir gün herkes hakkını alabilir bu ülkede

merzer

Doçent
Konu eski ama ilk arkadaşın yazdıklarına takıldım ben.
Yüksek lisans yapıyorsunuz hiç birşey yapmadan dersi geçiyorsunuz bu adaletsizlik değil hocanın size diğerinden düşük not vermesi adaletsizlik öyle mi? Siz böyle bir programdan mezun olup yüksek lisans yaptım diyeceksiniz ?
Bence derdimiz adaletse, adil olmaksa nottan önce hocayı şikayet edin ders işleme vs vs vs açısından ...

horozigo

Araştırma Görevlisi
İlk mesajı atan hocam; sizinki al takke ver külah olmuş da yani eğer size yüksek bir not lazım değilse neyin peşindesiniz onu anlayamadım. Tabii ki adam kayırma olmasın ama hem amacım ders geçmek değil yazmışsınız hem dersi geçmişsiniz hem de başkasına yapılan bir duruma müdahale ediyorsunuz.

Torpile, adam kayırmaya herkesten fazla karşıyım ama; başka birisine yüksek puan verilmesi sizi ETKİLEMİYORKEN (veya başkasını) ne diye böyle bir yola girişiyorsunuz ki... Arkadaş çok iyi belirtmiş; adaletse, nottan önce hocayı şikayet edin.