Yüksek Lisans Tahsisli 50/d

ybalci

Öğrenci
Merhaba,

Geçtiğimiz cuma günü Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı'na 50/d ile araştırma görevlisi alımı için bilim sınavına girdim. Sınava tek başıma girdiğim için bir aksilik olmazsa alınacağım kadroya. Enstitüden öğrendiğim kadarı ile bu kadronun yüksek lisans tahsisli olduğu, doktora devamının olmadığı söylendi. Ben 50/d'yi doktorayı da kapsayan bir kadro olarak biliyordum. Şu an 5. yarıyılım bitti yani haziran ayında tezimi savunduğum ve çıkışımı aldığım an kadrom düşecekmiş.

Benim sormak istediğim şey yüksek lisans tahsisli diye bir ibare yasada bulunuyor mu? Yoksa Enstitü bize yaptığı sözleşmeye mi böyle bir ibare koyuyor? Konuştuğum personel şefi bana size doktora ve tekrar 50/d kadrosu açarlar eğer kendinizi burada ıspatlarsanız dedi ama emin olamadım. 4 aylık bir iş süreci için tezimi de riske atmak istemiyorum zira yatay geçiş yaptırıp tezimi yeni üniversitede savunmama neden olacaklarmış. Hiç bir hocayı tanımadan tezin geçip geçmeyeceğinden emin olmadan riske girmek te işime gelmiyor. Ne yapsam bilemedim.

Mr December

Baş Editör
Merhaba,

Geçtiğimiz cuma günü Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı'na 50/d ile araştırma görevlisi alımı için bilim sınavına girdim. Sınava tek başıma girdiğim için bir aksilik olmazsa alınacağım kadroya. Enstitüden öğrendiğim kadarı ile bu kadronun yüksek lisans tahsisli olduğu, doktora devamının olmadığı söylendi. Ben 50/d'yi doktorayı da kapsayan bir kadro olarak biliyordum. Şu an 5. yarıyılım bitti yani haziran ayında tezimi savunduğum ve çıkışımı aldığım an kadrom düşecekmiş.

Benim sormak istediğim şey yüksek lisans tahsisli diye bir ibare yasada bulunuyor mu? Yoksa Enstitü bize yaptığı sözleşmeye mi böyle bir ibare koyuyor? Konuştuğum personel şefi bana size doktora ve tekrar 50/d kadrosu açarlar eğer kendinizi burada ıspatlarsanız dedi ama emin olamadım. 4 aylık bir iş süreci için tezimi de riske atmak istemiyorum zira yatay geçiş yaptırıp tezimi yeni üniversitede savunmama neden olacaklarmış. Hiç bir hocayı tanımadan tezin geçip geçmeyeceğinden emin olmadan riske girmek te işime gelmiyor. Ne yapsam bilemedim.

Yasada bulunmuyor ama adamların o şekilde yapma hakları var.
Aynı şey ODTÜ'de de olmuştu.

aDNA

Profesör
50/d esnetilebilir. Maalesef sizinle ilgilenmek istememişler. Ya da düşündükleri siz değildiniz. Yoksa bu inisiyatif Pozitif ayrımcılık olarakta yansıyabilirdi. Ne kadar farklı bir ülke. Yukarıdan telefon gelse emin olun YL+ Dr. hatta sonrasında Yrd. Doç. kadrosu için bile rahat olursunuz. Güzel ülkemin çirkin olaylarından biri. 1 dönemliğine Araş. Gör. olmak şaka gibi:)

ybalci

Öğrenci
Aradıkları kişinin EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) projesinde çalışması gerekecekmiş. İşin garibi ben 1 yıldır bu projede çalışıyorum. Tecrübe şartı koysalar onu bile sağlardım yani. Arayıp bunu bildirdim enstitü sekreterine. Rektörlük ile görüşüp bana döneceğini söyledi. Biraz ağırdan satacağım kendimi. Eğer doktoraya devam etme durumum olmayacak ise gelmemin bir anlamı yok diyeceğim. Madem esnetme şansları var esnetsinler değil mi?

aDNA

Profesör
Aradıkları kişinin EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) projesinde çalışması gerekecekmiş. İşin garibi ben 1 yıldır bu projede çalışıyorum. Tecrübe şartı koysalar onu bile sağlardım yani. Arayıp bunu bildirdim enstitü sekreterine. Rektörlük ile görüşüp bana döneceğini söyledi. Biraz ağırdan satacağım kendimi. Eğer doktoraya devam etme durumum olmayacak ise gelmemin bir anlamı yok diyeceğim. Madem esnetme şansları var esnetsinler değil mi?

Çalışmak ile her şey çözümlenir. Bende sıkıntılı geldim. Önyargılar vardı. Şu an 20 yıldır yapılmayanları yapmaya çalışıyorum Hocalarla. Çalışarak rüştünüzü ispat edin ve hak ettiğinizi alın. Önce çalışın. Daha sonra Allah da size yardım edecektir. Güzel haberlerinizi bekliyoruz...

ybalci

Öğrenci
Enstitü sekreteri aradı. Kadro açmak çok zor, açılmış kadroda da işimize yarayan birisini bulmuşuz hazır bu alanda destekleriz sonuna kadar dedi. Yüksek bitince doktora için yardımcı olacaklarını, kadro için de aynı şekilde yardımcı olacaklarını söyledi. Tabii orada işimi iyi yapar, kendimi ıspatlarsam. Ki bu konuda hiç şüphem yok. Şu ana kadar hiç bir işten korkmadım, en zor işlerin peşinden gittim. Vız gelir bana oranın Belge Yönetim Sistemi.

Enstitü olarak biz öğrencilerimize sahip çıkarız dedi yani. Doktora için de rektörlüğe bağlı Uluslararası Bilgisayar enstitüsü'nü önerdi.

Rahatlattı beni biraz açıkçası. Kendimi ıspatlama şansım var en azından. Gidip kayıt olacak, risk alacağım.

Mariposa

Öğrenci
Arkadaşlar benim yüksek lisansımın 6. dönemi bitti ve ben araştırma görevlisi olarak atandım. Yani 3 senem doldugu için maaş alamayacağım söylendi ve doktoraya devam etsem de alamıyorum. hocalarla görüştüm onlar yüksek lisansımı tekrar başlatacaklarını ve 3 sene boyunca maaş alabileceğimi söylediler. Böyle bir durum söz konusu mu gerçekten acaba merak ediyorum.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Daha açık bilgiler verebilir misiniz? 50/d olarak mı atandınız? İlanın lartı neydi? lisans mı lisansüstü mü?

sevo_79

Öğrenci
arkadaşlar şu an sosyal hizmette bilimsel hazırlık öğrencisiyim. ilk dönem özel öğrenci olmak üzere toplamda 3 dönemi geride bıraktım ve bilimsel hazırlığın 6 dersinden yalnızca 2 sini verdim şimdiye kadar. başka bir üniversite araştırma görevliliği ilanında "sosyal hizmet y.l. öğrencisi olmak" koşulunu koyduğu için başvurdum. buraya kabul edilirsem;
1) y.l. yaptığım üniversitede y.l. + doktora yapacağım, sonra aslında atanmış olduğum üniversiteye mi geçeğim ?
2) bilimsel hazırlıkta olmam bir engel değil mi (öğrenci belgesi alabildim) ?
3) eğer arş gör olursam, şu an y.l. yaptığım üniversitede normal öğrenci gibi dersleri takip edip sınava mı gireceğim ?
4) 33, 35, 50 gibi maddelerin hangisinden atanacağım (ilanda belirtilmemişti)

Teşekkürler şimdiden :)

Mariposa

Öğrenci
Yalvarırım yardımcı olun bilgisi olan yok mu bu konuda az once enstıtuden aradılar belgeleriniz geri çevrildi 7. dönemdesiniz dediler. yani başlayamıyorum. ben yüksek lisansa tekrar başlıcam dedım hocalarınızın demekki bilgisi yok kadroyla alakalı dedıler. var mı boyle bişey dalga mı geçiyolar madem 7. donemdeki birini almıcaktın ne diye yuksek lısans yapıyor olmak şartı koyuyorsun sen benim geleceğimle niye oynuyorsun? Lütfen bilgisi olan biri bana yardımcı olsun ne yapıcam ben şimdi herşeyi bıraktım bunun için gideceğim yerde ev bile tuttum şimdi olaya bak yaa!!

kariyerenes

Öğrenci
50/d ile atandığım X üniversitedeki bölüm başkanı,bana yüksek lisansımın devam ettiği ve birinci döneminde olduğum Y üniversitesinde yüksek lisansıma devam edebileceğimi söyledi...Yalnız X üniversitesindeki anabilim dalı başkanım bunu istemiyor ve enstitü müdürünün yanına yolladı...Yarın görüşeceğim, bunun yasal bir dayanağı var mıdır? Bölüm başkanı biz bunu önceden de yaptık sende yapabilirsin demişti...Ben Y üniversitesinde yüksek lisansımı tamamlamayı istiyorum yalnız prosedör hakkında hiçbir bilgim yok...Lütfen yardımcı olabilir misiniz ? Yarın görüşeceğim...

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba ne yazık ki 7. dönem olayı 50/d için o şekilde. 3 yılı dolduranları kadroya almıyorlar veya kadroda iseler lişiklerini kesiyorlar.

A

Akademik Forum

Guest
Peki YL'yi kadrosuz bitirip doktoraya başlayınca 50/d ye başvurabiliyor muyuz? YL den başlamak ya da başvururken öğrenci olmak şart mıdır?