Yüksek Lisans Uzaktan Eğitim Tecil ve Dondurma

frktd

Öğrenci
1)yüksek lisans uzaktan eğitimde bilimsel hazırlık sınıfında tecil oluyor peki bu tecil 3 yılın içindemi yoksa 1+3 şeklinde mi?
2)kayıt dondurduğumuzda harç ödüyormuyuz ?
3)kayıt dondurduğumzda mesela iki yarıyıl bu 1 sene 3yıllık tecilden düşer mi yoksa 3yıldan ayrı mı hesaplanır?
4)1.ci yüksek lisansa kaydoldum daha sonra 2.ye kaydoldum aynı anda.tecilimi 1.ci okul yapar bildiğim kadarıyla.ikisini birden okurken ilk yüksek lisansımdan kayıt sildirirsem tecil işlemim nasıl olur ne yapmalıyım.?
NAZMİ HOCAM CVPLARSANIZ ÇOK MAKBULE GEÇER SAYGILAR.

cengah

Öğrenci
2) kayıt dondurulduğunda harç ödenmez.
3) Tecilden düşer (emin değilim)
4) Aynısı başıma geldi. Kaydımı 2.üniversite tekrar tecil etti.

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
1)yüksek lisans uzaktan eğitimde bilimsel hazırlık sınıfında tecil oluyor peki bu tecil 3 yılın içindemi yoksa 1+3 şeklinde mi?
2)kayıt dondurduğumuzda harç ödüyormuyuz ?
3)kayıt dondurduğumzda mesela iki yarıyıl bu 1 sene 3yıllık tecilden düşer mi yoksa 3yıldan ayrı mı hesaplanır?
4)1.ci yüksek lisansa kaydoldum daha sonra 2.ye kaydoldum aynı anda.tecilimi 1.ci okul yapar bildiğim kadarıyla.ikisini birden okurken ilk yüksek lisansımdan kayıt sildirirsem tecil işlemim nasıl olur ne yapmalıyım.?
NAZMİ HOCAM CVPLARSANIZ ÇOK MAKBULE GEÇER SAYGILAR.

MERHABA;

sorularınızın cevapları

1)tezli programa kayıt olduğunuzda bilimsel hazırlık olsun yada olmasın normal tecil süresi uygulanır ve bu süre 3 yıl 4 ay şeklindedir.

2)derslere devam etmeyecekseniz ve sınavlarınada girmeyecekseniz (aslında pasifize ediyorsunuz),kayıt dondurmak daha avantajlıdır. çünkü bu süre normal eğitim sürenizden sayılmaz. fakat bağlı bulunduğunuz okulun / enstitünün ,lisansüstü eğitim ve öğretim yönetmeliğini okumanız önerilir. çünkü bazı okullarda yönetmelikler değişkenlik gösterebilir..normal azami süre içersinde iken (3
yıldır) öğrenciden harç ücreti alınmaz.

3)kayıt dondurduğunuzda tecil tarihinizde herhangi bir değişiklik olmaz!. kayıt dondurmakla sizi zorla askere de alamazlar ,bu konudada içiniz rahat olsun. ancak tecil tarihiniz değişmez

4)bu dediğiniz sorunuzdaki soru kökü tecille alakalı ise ,şu bilgi mevcut: teciliniz yeniden düzenlenebilir ancak bunun için ilk kayıt olduğunuz okuldaki kaydınızı sildirerek ilişiğinizi kesmelisiniz. bu konuyla ilgilide harakete geçmeden önce usul ve yönetmelikleri okumanız yararınıza olacaktır.

iyi günler. başarılar dilerim.

Son düzenleme:
öncelikle iyi akşamlar hocam yüksek lisans tez döneminde 35 ile görevlendirme aldığımızda ve x üniversitesine görevlendirildikten yüksek lisansı tamamlayıp doktora ders dönemine geçtikten sonra veya tez döneminde kadromuzun bulunduğu üniversiteye geri dönmeyi talep edebilir miyiz?