Yüksek Lisans ve Akademik Kariyer Hk.

R.OZDEN

Öğrenci
Merhabalar;

Askeri üniversite mezunuyum ve sivil üniversite yönetmelikleri ile ilgili hiç bir fikrim olmadığından sizlere bir kaç soru sorma gereksinimi hissettim... Şimdiden değerli vaktinizi ayırıp cevapladığınız/cevaplamadığınız için teşekkürlerimi sunarım.

Anadolu Üniversitenin öncülüğünü yaptığı Açık Öğretim Fakültesinde, Uluslararası İlişkiler öğrencisi olarak öğrenim görmekteyim. Bu lisans eğitimimi bitirdiğim zaman, yüksek lisans, doktora gibi seçeneklerim oluyor mu? Ayrıca Akademik bir kariyer (öğretim elemanı) imkanım var mıdır? Sizden gelecek cevaplara göre özel üniversite seçeneğini düşüneceğim.

Saygı ve sevgilerimle.

Bazinga

Öğrenci
Merhabalar;

Askeri üniversite mezunuyum ve sivil üniversite yönetmelikleri ile ilgili hiç bir fikrim olmadığından sizlere bir kaç soru sorma gereksinimi hissettim... Şimdiden değerli vaktinizi ayırıp cevapladığınız/cevaplamadığınız için teşekkürlerimi sunarım.

Anadolu Üniversitenin öncülüğünü yaptığı Açık Öğretim Fakültesinde, Uluslararası İlişkiler öğrencisi olarak öğrenim görmekteyim. Bu lisans eğitimimi bitirdiğim zaman, yüksek lisans, doktora gibi seçeneklerim oluyor mu? Ayrıca Akademik bir kariyer (öğretim elemanı) imkanım var mıdır? Sizden gelecek cevaplara göre özel üniversite seçeneğini düşüneceğim.

Saygı ve sevgilerimle.

hocam lisansüstü eğitim alabilir ve akademik kariyer yapabilirsiniz. daha önce benzer sorular sorulmuştu diye hatırlıyorum, daha açıklayıcı bir cevap için forum konularına bakın isterseniz.

A

asker kacagi

Guest
Askeri üniversite mezunu olarak da alan dışı da olsa yüksek lisans yapabilirsiniz. Sonra o alandan doktorayı yapabilisiniz veya öğretim görevlisi olabilirsiniz. illa ki aöf bitirmeniz gerekmez yeterki alan dışı yl girin. 1 yıl bilimsel hazırlık okursunuz. aöf bitirmek için en az 4 yıl gerek.

A

Akademik Forum

Guest
Harp okullarında da bildiğim kadarıyla alan var. Vakit kaybetmek istemiyorsanız kendi alanınız ya da yakın bir alandan y.l.a başlayabilirsiniz.