Yüksek lisans ve askerlik tecil sorunsalı

tuncelm7

Öğrenci
Iyi akşamlar.

92 dogumlu ve 4 senelik lisans mezunuyum. Şu an 2 senelik tecil suresi icindeyim. 07.2017 tarihinde bu tecil suresi sona erecek.

Şimdi 06.2017 tarihinde Vakıf universitesinde Tezli olarak Yuksek Lisans programina kayit olucam. Doğal olarak 3 senelik tecil islemi gerceklestirecegim. Buraya kadar problem yok.

Kafamda bir iki senaryo ve bir kac sorum var. Bu konuda bilgili arkadaslardan bilgi almak isterim. ( mobilden yaziyorum yazım hataları için özür dilerim )

1) Yuksek lisans ogrencisi 35 yasina kadar ogrenim alabilir mi? Yani dersten kalarak 35 yasina kadar dersi vermeyip, askerlik tecili yapabilir mi?

2) Yuksek Lisansin ilk senesini sorunsuz gectigimi varsayalim. Ikinci sene tez senesi ve tez konusunu veremedigimi sinifta kaldigimi dusunelim. Donemi uzata uzata 35 yasina kadar ogrenci kalarak donemi uzatabiliyormuyum? Askerlik tecili yapabiliyormuyum ogrenci kaldigim sure icinde?

3) ikinci madde harici olarak. Tezli Yuksek lisansın 3 senelik askeri tecilini aldik. 3 sene hic bir sekilde yuksek lisansa gitmedigimi dusunelim. 3. senenin sonunda ben okula gidip donem uzatmak istiyorum deyip, istedigim sure kadar, donemleri uzatabiliyor muyum?

4) 2 ve 3 maddeler olmadi diyelim. Ben yuksek lisansta ilk sene de 1 tane dersi biraksam. 35 yas sinirina kadar diledigim kadar donem uzatabilirmiyim? Askerlikten bu donem uzatma ile tecil olabilir miyim?

5) Yukarida yazdiklarim eger oluyorsa bu olan hersey; uzaktan egitim yuksek lisans programlari icin gecerli olur mu?

6) Uzaktan egitim yuksek lisans ogretimin tecil suresi 1.5 sene. Uzaktan egitim yuksek lisansina kayit oldum diyelim ki. 1.5 senenin sonunda 1 tane dersten kalarak istedigim kadar donem uzatabilir miyim? Askerten tecil alabilir miyim?

Çok Tesekkur ederim. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Oldboy

Akademikpersonel.org
Iyi akşamlar.

92 dogumlu ve 4 senelik lisans mezunuyum. Şu an 2 senelik tecil suresi icindeyim. 07.2017 tarihinde bu tecil suresi sona erecek.

Şimdi 06.2017 tarihinde Vakıf universitesinde Tezli olarak Yuksek Lisans programina kayit olucam. Doğal olarak 3 senelik tecil islemi gerceklestirecegim. Buraya kadar problem yok.

Kafamda bir iki senaryo ve bir kac sorum var. Bu konuda bilgili arkadaslardan bilgi almak isterim. ( mobilden yaziyorum yazım hataları için özür dilerim )

1) Yuksek lisans ogrencisi 35 yasina kadar ogrenim alabilir mi? Yani dersten kalarak 35 yasina kadar dersi vermeyip, askerlik tecili yapabilir mi?

2) Yuksek Lisansin ilk senesini sorunsuz gectigimi varsayalim. Ikinci sene tez senesi ve tez konusunu veremedigimi sinifta kaldigimi dusunelim. Donemi uzata uzata 35 yasina kadar ogrenci kalarak donemi uzatabiliyormuyum? Askerlik tecili yapabiliyormuyum ogrenci kaldigim sure icinde?

3) ikinci madde harici olarak. Tezli Yuksek lisansın 3 senelik askeri tecilini aldik. 3 sene hic bir sekilde yuksek lisansa gitmedigimi dusunelim. 3. senenin sonunda ben okula gidip donem uzatmak istiyorum deyip, istedigim sure kadar, donemleri uzatabiliyor muyum?

4) 2 ve 3 maddeler olmadi diyelim. Ben yuksek lisansta ilk sene de 1 tane dersi biraksam. 35 yas sinirina kadar diledigim kadar donem uzatabilirmiyim? Askerlikten bu donem uzatma ile tecil olabilir miyim?

5) Yukarida yazdiklarim eger oluyorsa bu olan hersey; uzaktan egitim yuksek lisans programlari icin gecerli olur mu?

Çok Tesekkur ederim. Kolay gelsin.

1, 2, 4 - Yüksek lisansı bitirmeden kayıt sildirip yeni bir yüksek lisansa başlayarak 35 yaşına kadar tecil ettirebilirsiniz.
3- Maalesef, maksimum bitirme süresi 3 yıldır.
5- Uzaktan eğitim programlarının birçoğu tezsiz, tezsiz yüksek lisans 1,5 yıl tecil hakkı verir. Tezli yüksek lisans 3 yıl 4 ay.

tuncelm7

Öğrenci
1, 2, 4 - Yüksek lisansı bitirmeden kayıt sildirip yeni bir yüksek lisansa başlayarak 35 yaşına kadar tecil ettirebilirsiniz.
3- Maalesef, maksimum bitirme süresi 3 yıldır.
5- Uzaktan eğitim programlarının birçoğu tezsiz, tezsiz yüksek lisans 1,5 yıl tecil hakkı verir. Tezli yüksek lisans 3 yıl 4 ay.

1 2 4 cevabina yaziyorum. Kayit sildirip yeniden kayit olmak degil de. 1tane dersten kalarak dönem uzatabilme siniri var mi? Yani 35 yasina kadar belki donem uzatmak zorunda kalacagim.

Kayit yenileme olayinda da 3 sene 1 kayit yenileyerek 35 yasina kadar okuyabilirim dimi? Yanlis anlamadim?

Son düzenleme:

Oldboy

Akademikpersonel.org
1 2 4 cevabina yaziyorum. Kayit sildirio yeniden kayit olmak degil de. 1tane dersten kalarak dönem uzatabilme siniri var mi? Yani 35 yasina kadar belki donem uzatmak zorunda kalacagim.

Maalesef, o şekilde bir uygulama yok. 6 dönemde tezli yüksek lisans bitirilmezse ilişik kesilir. Sadece rapor ile uzatılabilir.

tuncelm7

Öğrenci
Maalesef, o şekilde bir uygulama yok. 6 dönemde tezli yüksek lisans bitirilmezse ilişik kesilir. Sadece rapor ile uzatılabilir.

Peki 6 dönem (3sene) sonunda ben okulla iliskimi kesip yeniden yuksek lisansa kayit olabilirmiyim. Yoksa 2 sene icindemi yapmam lazim bu kayit yenileme olayini? Birde farkli bolumlere kayit silip yenileyecem dimi. Ayni bolum olmaz?

Peki 1.5 senelik tezsiz uzaktan egitimde her sene ayni bolum icin kayit silip tekrar kayit olsam. Bunun siniri da yok dimi? Istedigim kadar ayni bolum icin yapabilirim?

Son düzenleme:

Oldboy

Akademikpersonel.org
Peki 6 dönem (3sene) sonunda ben okulla iliskimi kesip yeniden yuksek lisansa kayit olabilirmiyim. Yoksa 2 sene icindemi yapmam lazim bu kayit yenileme olayini? Birde farkli bolumlere kayit silip yenileyecem dimi. Ayni bolum olmaz?

Mezun olmadan yapmanız gerekiyor, aynı bölüm olmaz diye bi durum yok.

tuncelm7

Öğrenci
Mezun olmadan yapmanız gerekiyor, aynı bölüm olmaz diye bi durum yok.

Kusura bakma hocam cok soru soruyorum ama biktim artik kimse bilmiyor birsey. Tesekkur ederim.

Ama 2 sene egitim 3 sene tecil veriyor. Yani 3. Senenin sonundami 2. Senenin sonundami iliski kesip, yeniden kayit yapmam lazim.

Peki 1.5 senelik tezsiz uzaktan egitimde her sene ayni bolum icin kayit silip tekrar kayit olsam. Bunun siniri da yok dimi? Istedigim kadar ayni bolum icin yapabilirim?

Bir de bonus; ilk oladak tezsiz 1.5 sene egitim alirim. Sonra tam senenin sonunda tezliye kayit olurum. Ordan da 3 senelik tecil alirim. Yani toplam 4.5 yil tecil. Bu sekilde olur mu?

Oldboy

Akademikpersonel.org
Kusura bakma hocam cok soru soruyorum ama biktim artik kimse bilmiyor birsey. Tesekkur ederim.

Ama 2 sene egitim 3 sene tecil veriyor. Yani 3. Senenin sonundami 2. Senenin sonundami iliski kesip, yeniden kayit yapmam lazim.

Bir de bonus; ilk oladak tezsiz 1.5 sene egitim alirim. Sonra tam senenin sonunda tezliye kayit olurum. Ordan da 3 senelik tecil alirim. Yani toplam 4.5 yil tecil. Bu sekilde olur mu?

- Mezun olmadan yapmanız gerekiyor, maksimum bitirme süresi 3 yıl. İstediğiniz zaman yapın.
- Bir sınır var diye hiçbir yerde yazmıyor.
- Neden olmasın.

tuncelm7

Öğrenci
- Mezun olmadan yapmanız gerekiyor, maksimum bitirme süresi 3 yıl. İstediğiniz zaman yapın.
- Bir sınır var diye hiçbir yerde yazmıyor.
- Neden olmasın.

Çok teşekkür ederim. Önumuzdeki yaz tezli YL yapacagim. 3 sene tecil alacagim. Okula gitmeyecegim. 3. Senin son ayında okula gidip kaydimi sildirip, tekrar ayni bolumden 3 sene daha tecil alacagim.

Iyi aksamlar.

yorgun06

Öğrenci
Merhabalar 2017 bahar döneminde tezsiz yüksek lisansa başlayacağım. 1,5 sene tecil hakkım var.mezun olduktan sonra mı bu 1.5 yıl hak yoksa 2019 da askere gitmem mi gerekiyor.tarih vererek örnekli açıklarsanız sevinirim teşekkürler :)

bigthunder

Doçent
Tecilde önlisans için yapılırsa lisans olmazsa tekrar tecil olmaz üst eğitim olmaz ise geçersizdir. Boşuna hayal kurmayın bir anda kendinizi 367 Kd Dk olarak askerde bulmayın :)

ylden tecil yapılırsa doktora olmaz ise istediğiniz kadar yl kaydınız olsun askere çağrılırsınız.

A

Akademik Forum1

Guest
Tecill

Merhabalar,
2017 haziran ayı itibari ile uzaktan tezsiz yüksek lisansımın 4.dönemini bitirdim fakat hiçbir dersten geçemedim sınavlara gitmediğim için.
normalde e devlette tecil 09.09.2018 gözüküyor, üniversiteyi aradım geçemediğin için ilişiğin kesilecek.
şimdi benim sorum şu ben hiçbir dersten geçemediğim için ilişiğim kesilmiş olacakmı ve askerlik tecilim bitecekmi? birde eğer tecilim biterse nasıl uzatabilirim.
şimdiden teşekkürler

A

Akademik Forum

Guest
Tecil

Arkadaşlar merhaba,
Yüksek lisansimi 4 yılın bitmesine 3 ay kala bitirdim. Şu an gidip mezuniyet belgemle 1 yıl daha tecil yapabilir mıyım? Çok acil ve önemli bilenler cevaplarsa sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Askerlik ve dondurma

Tecilll
ben yl kazandım bu sene şöyle bir sorum var. Ben yl ye kayıt yapıp dondursam ve askere gitsem o dondurdugum süre bana tanınan 3 yıldan mi gidecek yoksa dondurma işlemi o 3 seneden ayrı mı işliyor

A

Akademik Forum

Guest
Tecilde önlisans için yapılırsa lisans olmazsa tekrar tecil olmaz üst eğitim olmaz ise geçersizdir. Boşuna hayal kurmayın bir anda kendinizi 367 Kd Dk olarak askerde bulmayın :)

ylden tecil yapılırsa doktora olmaz ise istediğiniz kadar yl kaydınız olsun askere çağrılırsınız.

merhaba,
sizin soylediginiz ile birinci sayfada yazan biraz cakisiyor,
bir kişi uzaktan ogretim isletme(yeni yonetmelik) kayitlandiginda 2. donem sonunda kaydini sildirip ayni okula tekrardan basvuru ile yerlesip kayit yaptirirsa askerlik tecili sifirlanip yeni kayita gore uzatilir mi?

emc88

Öğrenci

merhaba,
sizin soylediginiz ile birinci sayfada yazan biraz cakisiyor,
bir kişi uzaktan ogretim isletme TEZSIZ yuksek lisans(yeni yonetmelik) kayitlandiginda 2. donem sonunda kaydini sildirip ayni okula tekrardan basvuru ile yerlesip yeniden birebir ayni bolume kayit yaptirirsa askerlik tecili sifirlanip yeni kayita gore uzatilir mi?

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba daha önce sordum ama cevap alamadım,
Yüksek lisansimi 4 yılın bitmesine 3 ay kala bitirdim. Şu an gidip mezuniyet belgemle 1 yıl daha tecil yapabilir mıyım? Çok acil ve önemli bilenler cevaplarsa sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar iyi günler 5 yıllık eğitim fakültesi mezunuyum.Diplomamda lisans artı birleştirilmiş yuksek lisans mezunu yazıyor. Sorum şu eğer tezsiz bir yüksek lisansa basvurursam askerlik tecil hakkım olur mu . şimdiden teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
Tecil

merhaba, benim bir sorum olacak. Yüksek lisans tezsiz bölümden mezun olan biri yeniden tecil yapmak için ne yapmalı? Doktora yapmak için yüksek lisans tezli bölümden mezun olmak gerekiyor ve baya da maliyetli oluyor.
doktora yapmaktan başka bir yol var mıdır acaba?

murathanselvi

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba 5 yıllık bir fakülteden mezunum diplomamda lisans+tezsiz yüksek lisans mezunu yazıyor sorum şu ki tezsiz yüksek lisansa kaydolsam askerlik tecili alır miyim diplomada tezsiz yuksek lisans yazmasi kafami karıştırdı