Yüksek Lisans ve askerlik tecil

sanane1903

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. 20 Nisan'da değişen yönetmelikle ilgili kafam birazcık karışık forumu taradım fakat net bir bilgi bulamadım aydınlatabilecek olanlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Durumum şu şekilde; 2014 haziran ayında lisanstan mezun oldum. Askerlik tecil işlemimi yaptırdıktan sonra 30.09.2016 tarihine kadar askerlik yönünden ilişiğim yoktur kararı çıktı. Şu anda ikinci bir lisans programında okumaktayım ve mezun olmama yaklaşık 2 yıl daha var. O yüzden yüksek lisans programına başvuracağım ve ikisini aynı anda götürmeye çalışacağım. Fakat yeni yönetmelikte tezsiz yüksek lisansta 1.5 yılda bitirme kararı ile birlikte tecil işlemi 1.5 yıl mı yapılıyor yoksa 1.5 yıl ve mezun olduktan sonra 1 yıl daha toplamda 2.5 yıl mı yapılıyor? Öğrenmek istediğim ilk olarak bu. İkincisi ise tezli yüksek lisans için 6 dönemde bitirme şartı verilmiş bu da 3 yıl tecil edebilme hakkı demek oluyor. Aynı şekilde mezun olduktan sonra 1 yıl daha verip 4 yıl mı oluyor yoksa toplamda 3 yıl tecil mi demek oluyor.

Arkadaşlar merhabalar durum biraz ciddi yardımcı olablirseniz sevinirim...

Ben 2014 haziran ayında lisans eğitimimi bitirdim 2 yıl tecil hakkımı kullandım.Fakat geçtiğimiz yıl yüksek lisans başvurularım kabul edilmedi..Bu yaz en kötü tezsiz y.l başvurup tecil ettirmeyi düşünüyordum fakat askerlik belgesinde 18.06.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakınca yoktur diyor..En yakın y.l başvurusu haziranda olduğuna göre bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba?? Yardımcı olabilecek cevaplayabilecek varsa şimdiden çok teşekkür ederim....

dostum bugün askerlik şubeye gittim benim belgede de 9.8.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakınca yoktur yazıyor. neyse,hangi tarihe kadar yüksek lisans başvurusu yapsam tecil edersiniz?, diye sordum. 9.8.2016 ya kadar bana en azından yüksek lisansı kazandı belgesi getirmen gerek o zaman sana 3 ay daha tecil hakkı verilir bu sürede kesin kayıt yaptırırsın ve 3 yıl tecil olur(öğrenime devam ettiğin takdirde.) dedi.

memura, başvurmak istediğim üniversitenin mülakat sonuçlarını açıklama tarihi 28 Ağustos olarak görünüyor. bakaya kalsam tecil ettirebilir miyim?, dedim. memur,hayır bakaya kaldığın zaman hiçbir şekilde tecil ettiremezsin yüksek lisans bi işe yaramaz tecil için dedi.yani "askerlik işlemleri yönünden sakınca yoktur" tarihin ne ise o tarihe kadar yüksek lisansa kabul edildin edildin. benim memurdan aldığım bilgi net olarak bu. umarım yardımcı olur.

- - - Güncellendi - - -

sekmelerin azizliğine uğradım başlıklar neredeyse aynıydı ve bu başlığa kopyalamış ve göndermiş bulundum. silemedim de. bu da burda dursun kusura bakmayın artık :D

sanane1903

Öğrenci
dostum bugün askerlik şubeye gittim benim belgede de 9.8.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden sakınca yoktur yazıyor. neyse,hangi tarihe kadar yüksek lisans başvurusu yapsam tecil edersiniz?, diye sordum. 9.8.2016 ya kadar bana en azından yüksek lisansı kazandı belgesi getirmen gerek o zaman sana 3 ay daha tecil hakkı verilir bu sürede kesin kayıt yaptırırsın ve 3 yıl tecil olur(öğrenime devam ettiğin takdirde.) dedi.

memura, başvurmak istediğim üniversitenin mülakat sonuçlarını açıklama tarihi 28 Ağustos olarak görünüyor. bakaya kalsam tecil ettirebilir miyim?, dedim. memur,hayır bakaya kaldığın zaman hiçbir şekilde tecil ettiremezsin yüksek lisans bi işe yaramaz tecil için dedi.yani "askerlik işlemleri yönünden sakınca yoktur" tarihin ne ise o tarihe kadar yüksek lisansa kabul edildin edildin. benim memurdan aldığım bilgi net olarak bu. umarım yardımcı olur.

- - - Güncellendi - - -

sekmelerin azizliğine uğradım başlıklar neredeyse aynıydı ve bu başlığa kopyalamış ve göndermiş bulundum. silemedim de. bu da burda dursun kusura bakmayın artık :D

Şöyle söyleyeyim benimde belgemde erteleme bitim tarihi 20.06.2016 yazıyor ama belgenin en üst kısmında 30.09.2016 tarihine kadar askerlikle sakıncası yoktur yazıyor ben de bu muamma için sorduğumda 30.09.2016 tarihini baz almak gerekiyor demişti çalışan memur. E-devlette ise durum farkı orada 20.06.2016 tarihine kadar sakıncası yoktur yazıyor ama onun yanlış olduğunu söylüyorlar sanırım :)
Benim asıl öğrenmek istediğim tezsiz yüksek lisansa başvursam eğer, 20 nisan sonrası değişen yönetmelikle birlikte tecili ne kadar yapıyorlar. 1.5 yıl mı 1.5 +1 yıl mı?

sanane1903

Öğrenci
3 yıldan 1.5 yıla indirmek gerçekten çok kötü oldu. O zaman tek yol yüksek lisansın sonuna doğru kaydını sildirip yeni bir yüksek lisans başvurmak. Böylece 3 yıl olabilir sanırım

A

Akademik Forum

Guest

- - - Güncellendi - - -

Peki ben şimdi bu askerliği nasıl tescil ettirebilirim.Yok mu bunun bir çaresi arkadaşlar başvuruların sonuçları hep haziranın son haftası gibi açıklanıyor..Tezliler daha geç başlıyor başvurular nasıl olucak bu iş???

A

Akademik Forum

Guest
nasil yani delen_1905... arkadaslar bakin ornek olsun diye yaziyorum..bu konuya calisalim.. 2016 eylul 15 te akademik takvim basladi ve okulunuz subeye tecil yazisini gonderdi diyelim... size verilecek tecil 15 eylulden 18 ay yani 15 mart 2018 olacak.. simdi burdaki asil sorun su, Nazmi hocam burada devreye gir lutfen bakin bu konu cok onemli..simdi 18 ay yani 15 mart 2018 e kdr tecili aldik diyelim... 3.yari yil 2017 guz donemi oluyor..diyelimki 3.yariyil guz donemi 2017 15 eylulde basladi-10 ocakta bitti.. simdi biz zaten mezun olamayacagimiz icin kayit sildirmemize bence gerek yok cunku zaten okul kaydimizi silecek akademik takvimin bitisi ile cunku biz mezun zaten olmuyor.. diyelimki derslerin son tarihi 10 ocak..mezun olamadik...okul 10 ocakta subeye yaziyi yollar kaydini sildim ben bu cocugun diye..okulla irtibatta olun, zaten kaydinizi silecegi icin hemen yeniden bir kayit yaptirin farkli bolume.. bu olabilir..Nazmi hocamdan gerekli cevabi bekliyorum.. yani zaten kaydimiz 3.yariyil sonunda okul tarafindan silinecek, benim silmeme bence gerek yok, ne dersiniz? ozet geciyorum son kez: 2016 15 eylulde okula basladik, 1.5 sene yani 18 ay tecili aldi, ne etti? 15 mart 2018.. 3.yariyil mezun olamadik.. 3.yariyilin sonu buyuk ihtimal 1-10 ocak 2018 e geliyor..okul 10 ocak 2018de askeriyeye dediki bu cocugun kaydini sildim..mayis celbine tabi oldunuz...napicaksiniz? mayisa kdr sikintiniz olmayacagi icin hemen farkli bir bolume gecis yapiyorsunuz... Nazmi hocam yinede en iyisini bilir... bekliyoruz onu.

sanane1903

Öğrenci
nasil yani delen_1905... arkadaslar bakin ornek olsun diye yaziyorum..bu konuya calisalim.. 2016 eylul 15 te akademik takvim basladi ve okulunuz subeye tecil yazisini gonderdi diyelim... size verilecek tecil 15 eylulden 18 ay yani 15 mart 2018 olacak.. simdi burdaki asil sorun su, Nazmi hocam burada devreye gir lutfen bakin bu konu cok onemli..simdi 18 ay yani 15 mart 2018 e kdr tecili aldik diyelim... 3.yari yil 2017 guz donemi oluyor..diyelimki 3.yariyil guz donemi 2017 15 eylulde basladi-10 ocakta bitti.. simdi biz zaten mezun olamayacagimiz icin kayit sildirmemize bence gerek yok cunku zaten okul kaydimizi silecek akademik takvimin bitisi ile cunku biz mezun zaten olmuyor.. diyelimki derslerin son tarihi 10 ocak..mezun olamadik...okul 10 ocakta subeye yaziyi yollar kaydini sildim ben bu cocugun diye..okulla irtibatta olun, zaten kaydinizi silecegi icin hemen yeniden bir kayit yaptirin farkli bolume.. bu olabilir..Nazmi hocamdan gerekli cevabi bekliyorum.. yani zaten kaydimiz 3.yariyil sonunda okul tarafindan silinecek, benim silmeme bence gerek yok, ne dersiniz? ozet geciyorum son kez: 2016 15 eylulde okula basladik, 1.5 sene yani 18 ay tecili aldi, ne etti? 15 mart 2018.. 3.yariyil mezun olamadik.. 3.yariyilin sonu buyuk ihtimal 1-10 ocak 2018 e geliyor..okul 10 ocak 2018de askeriyeye dediki bu cocugun kaydini sildim..mayis celbine tabi oldunuz...napicaksiniz? mayisa kdr sikintiniz olmayacagi icin hemen farkli bir bolume gecis yapiyorsunuz... Nazmi hocam yinede en iyisini bilir... bekliyoruz onu.

Ben onu şu şekilde düşündüm. Okulun kaydı silmesine bırakmamak lazım çünkü tecili hemen bozuyorlar. Derslere devam edip son dönem başarısız olmak gerekir ondan sonra başka bir tezsize yazılıp kayıt sildirilip ocak-şubat aylarında oluyor bunlar 1.5 yıl daha tecil alınabilir

Adaland45

Öğrenci
slm arkadaslar ben 16.09.2015 tezsiz yüksek lisans a askerlik tecil ettirmek için başvurdum okul 22.09.2018 e kadar tecil etti.yeni çıkan kanunla tecilimi bozacaklarmı 1.5 yılı düştü deniliyo bilgisi olan warmı yoksa yeni kayıt olanlara bu yönetmelik uygulanacak bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

sanane1903

Öğrenci
slm arkadaslar ben 16.09.2015 tezsiz yüksek lisans a askerlik tecil ettirmek için başvurdum okul 22.09.2018 e kadar tecil etti.yeni çıkan kanunla tecilimi bozacaklarmı 1.5 yılı düştü deniliyo bilgisi olan warmı yoksa yeni kayıt olanlara bu yönetmelik uygulanacak bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

yönetmelikten önce tecil ettirdiğin için yeni yasa seni bağlamaz. Fakat atılma olayı geldiği için bazı üniler sürelerde sıfırlama yapmışlar değiştirmişler ne kadar süren kaldığına dair okulunu arayıp öğrenmen gerekir

Peki ben şimdi bu askerliği nasıl tescil ettirebilirim.Yok mu bunun bir çaresi arkadaşlar başvuruların sonuçları hep haziranın son haftası gibi açıklanıyor..Tezliler daha geç başlıyor başvurular nasıl olucak bu iş???
valla kardeş bende işin içinden çıkamadım. yüksek lisans başvurularına bakıyorum her gün. benim için işin farklı yanı ben 1 yıl önce tecili bozdurdum. gideceğim yer belli olunca tekrar tecil ettirdim.acemi birliğim Kastamonu, usta biliğim Muş, jandarma. mülakat sonuçları bile benim tarihe yetişmiyor. özel desen külfet. devlet bile külfet tezsiz yüksek lisansta benim için. Şu koşullar altında o tarihte asker olacağım gibi görünüyor.

Kerem Ateş

Öğrenci
meraba iyi akşamlar. kasım 2017 de askerliğimin tecil süresi bitecek. şu an itibariyle üniversitelerin birçoğunun yüksek lisans başvurusu bitti ancak benim iş başvurusu için askerliğimi tecil ettirmem lazım bi yolu var mı yardımcı olabilirmisiniz ?