Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="caglarsoru1" data-source="post: 320277"><p><strong>Askerlik ve yüksek lisans çıkmazı lütfen yardımcı olun</strong></p><p></p><p>Merhaba üstadlar,</p><p></p><p>Benim durumum biraz karışık ve 29 Ekim olması nedeni ile bugün hiçbir yere ulaşamadım. 21 Eylül 1986 doğumluyum.Ege üniversitesinde yüksek lisans yapıyorum. Henüz 28 yaşındayım. 2014 Şubat 25'inde Lisans mezunu oldum ve aynı gün içinde yüksek lisansa kaydımı başlattım. Bunun için önce askerlik şubesine gidip askerlik ile ilişiği yoktur kağıdı aldım sonra fakülteye geldim onlarda benim adıma Askerlik şubesine kağıt göndererek 3 yıl tecil ettiler bildiğim kadarı ile olaylar böyle gelişti. Bununla birlikte ben tekrar öğrencilik sürecine geçtim. Yalnız babamın kanser olmasından, çalışmamdan dolayı 2014 güz döneminde kayıt yaptırmayı unuttum. Kayıt yenileme yapmamış bulunuyorum şu an. Son kayıt tarihi 14 Ekimdi ve geçti. Hatta ekle-sil haftası tarihiydi bu. Şimdi ben İzmir Konak doğumluyum ve Celp dönemi 2015te açıklanana göre Ağustos olarak görünüyor. Aşağıda soracağım sorularımı gerçekten bilen arkadaşlar cevaplar ise çok duamı alacaklar,</p><p></p><p>1- Bir kere kayıt yenileme işlemi yapılmazsa okuldan ilişik kesilir mi ?</p><p>2- İlişiğim kesilmese de öğrencilik haklarım elimden gider diye biliyorum. Bu durumda Enstitü askerlik şubesine belge gönderdiğinde beni askere çağırma durumları var mı ? (Alelacele)</p><p>3- Eğer Diğer İlkbahar döneminde Ocak sonu Şubat başı gibi kaydımı tekrardan yenilersem askere çağrılma durumundan kurtulabilir miyim?</p><p>4- Celp dönemi Ağustos ayı olan bir askerlik şubesine mensubum. Öğrenci işleri kayıt yenileme yapmadığım için 1-2 ay içerisinde bunu askerlik şubesine bildirir diye biliyorum, bu ekle-sil haftasını takriben Aralık 2014'ü bulacağından dolayı beni direk askere almak için kağıt gönderirler mi? Yoksa Ağustos celp dönemi için kağıt gönderilme süreci 2015 içerisinde mi başlar?</p><p>5- Halihazırda hala yükseklisans öğrencisi durumunda olduğum için boşuna mı korkuyorum. Benim bildiğim kadarıyla 2 dönem kayıt yenileme yapılmazsa okul ile ilişik kesiliyor.</p><p>6- Mazeret belirtirsem gecikmiş olmama rağmen yinede kayıt yaptırabilir miyim? Senato kararı ile falan?</p><p>7- Lisans eğitimim bittiği gibi yüksek lisans eğitimime başladığım için 2 yıllık tecil hakkımı kullanmamış bulunuyorum. Bu durumda yüksek lisanstan kaydımı sildirirsem 2 yıllık tecil hakkımı 29 yaşımı dolduruncaya kadar kullanabilir miyim? Yada böyle bir hakkım hala var mı?</p><p></p><p>Herkese saygılar ve sevgiler.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="caglarsoru1, post: 320277"] [b]Askerlik ve yüksek lisans çıkmazı lütfen yardımcı olun[/b] Merhaba üstadlar, Benim durumum biraz karışık ve 29 Ekim olması nedeni ile bugün hiçbir yere ulaşamadım. 21 Eylül 1986 doğumluyum.Ege üniversitesinde yüksek lisans yapıyorum. Henüz 28 yaşındayım. 2014 Şubat 25'inde Lisans mezunu oldum ve aynı gün içinde yüksek lisansa kaydımı başlattım. Bunun için önce askerlik şubesine gidip askerlik ile ilişiği yoktur kağıdı aldım sonra fakülteye geldim onlarda benim adıma Askerlik şubesine kağıt göndererek 3 yıl tecil ettiler bildiğim kadarı ile olaylar böyle gelişti. Bununla birlikte ben tekrar öğrencilik sürecine geçtim. Yalnız babamın kanser olmasından, çalışmamdan dolayı 2014 güz döneminde kayıt yaptırmayı unuttum. Kayıt yenileme yapmamış bulunuyorum şu an. Son kayıt tarihi 14 Ekimdi ve geçti. Hatta ekle-sil haftası tarihiydi bu. Şimdi ben İzmir Konak doğumluyum ve Celp dönemi 2015te açıklanana göre Ağustos olarak görünüyor. Aşağıda soracağım sorularımı gerçekten bilen arkadaşlar cevaplar ise çok duamı alacaklar, 1- Bir kere kayıt yenileme işlemi yapılmazsa okuldan ilişik kesilir mi ? 2- İlişiğim kesilmese de öğrencilik haklarım elimden gider diye biliyorum. Bu durumda Enstitü askerlik şubesine belge gönderdiğinde beni askere çağırma durumları var mı ? (Alelacele) 3- Eğer Diğer İlkbahar döneminde Ocak sonu Şubat başı gibi kaydımı tekrardan yenilersem askere çağrılma durumundan kurtulabilir miyim? 4- Celp dönemi Ağustos ayı olan bir askerlik şubesine mensubum. Öğrenci işleri kayıt yenileme yapmadığım için 1-2 ay içerisinde bunu askerlik şubesine bildirir diye biliyorum, bu ekle-sil haftasını takriben Aralık 2014'ü bulacağından dolayı beni direk askere almak için kağıt gönderirler mi? Yoksa Ağustos celp dönemi için kağıt gönderilme süreci 2015 içerisinde mi başlar? 5- Halihazırda hala yükseklisans öğrencisi durumunda olduğum için boşuna mı korkuyorum. Benim bildiğim kadarıyla 2 dönem kayıt yenileme yapılmazsa okul ile ilişik kesiliyor. 6- Mazeret belirtirsem gecikmiş olmama rağmen yinede kayıt yaptırabilir miyim? Senato kararı ile falan? 7- Lisans eğitimim bittiği gibi yüksek lisans eğitimime başladığım için 2 yıllık tecil hakkımı kullanmamış bulunuyorum. Bu durumda yüksek lisanstan kaydımı sildirirsem 2 yıllık tecil hakkımı 29 yaşımı dolduruncaya kadar kullanabilir miyim? Yada böyle bir hakkım hala var mı? Herkese saygılar ve sevgiler. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Lisansüstü Eğitim Programları
Yüksek Lisans Eğitimi
Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili