Yüksek Lisans ve Doktora Mülakatları için Ayrıntılı Tavsiyeler

ideolog

Öğrenci
Ben google dan buldum, okudum, beğendim. Ve bu lisansüstü başvuru sezonu devam etmekte iken istedim ki bu güzel yazı fazladan 3- 5 kişiye ulaşın da insanlara yol göstersin :) Buyrunuz efenim:

Yüksek Lisans Mülakat Sınavı Tavsiyeleri-Etkili Mülakat Teknikleri-

by Fatih Kansoy | Tem 4, 2009 | Blog, Tavsiyeler | 21 comments
Mülakat deyince genelde insanların aklına işe alım sürecinde gerçekleşen görüşmeler gelir ve mülakat bilgileri ise daha çok işe alınmaya yönelik tavsiyelere dayalıdır.
Ancak yüksek lisans, master ya da diğer bir ifade ile lisansüstü bilim mülakatlarına yönelik pek fazla bilgi bulunmaz.
Bu bilgileri çok arayan biri olarak ufak bir tavsiye yazısı yazmak gerektiğini düşündüm.Gerek son bir ayda girdiğim onca mülakat ve lisans eğitimin son döneminde keyifle okuğum ve keşke hiç bitmese dediğim Dr. Volkan Türker hocanın verdiği “insan kaynakları” dersi gerekse şahsi araştırmalarım sonucu elde ettiğim tecrübeler ışığında bilgilerimi faydalı olacağı düşüncesi paylaşıyorum.

İki kategoride incelemekte fayda var.
Mülakattan Önce Yapılması Gerekenler
Mülakatta Uyulması Gerekenler

@ Devamı için tıklayın ;
Yüksek Lisans Mülakat Sınavı Tavsiyeleri-Etkili Mülakat Teknikleri- | Fatih Kansoy | Dogu'da dogup Bati'da batmadan ilim alma mucadelesi" (FK)
PHP: