Yüksek Lisans ve Öğretiim Görevlisi

osso01

Öğrenci
Arkadaşlar bir sorum olacak işletme mezunuyum yüksek yapmayı düşünüyorum ama aynı zamanda üniversitede görev almak mümkün müdür. Mesela yöksiste diyor şu alanda yüksek lisans yapıyor olmak diyor. Diyelim özel ünide yüksek lisans yapıyoruz aynı anda öğretim görevlisi kadrosuna başvurduk bu şekilde oluyor mu? Bu konuda bilgi verebilecek olan var mı?

parafiskalite

Yardımcı Editör
Ogretım gorevlısı olmak ıcın yuksek lısans mezunu olmak ya da alanınızda deneyıme sahıp olmak gerekır. Yuksek lısansa devam ederken yalnız arastırma gorevlısı olabılırsınız.

cntgy

Öğrenci
Ilanin ozel sartlarinda yuksek lisans yapiyor olmak sarti olmasi sart ki bu arastirma gorevliligi icin maalesef yl yi bitirmeden ogr gor olmak imkansiz. Arastirma gorevlisi icinde yabanci dilde lazim bu arada. Tek tabi yetersiz ales olmazsa olmazi. Hakkinizda hayirlisi hocam. Insallah ars gor olursunuz

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

osso01

Öğrenci
Ogretım gorevlısı olmak ıcın yuksek lısans mezunu olmak ya da alanınızda deneyıme sahıp olmak gerekır. Yuksek lısansa devam ederken yalnız arastırma gorevlısı olabılırsınız.
bazı ilanlarda gördüm merak ettim zaten belirtiyor ama yinede merak ettim

Ilanin ozel sartlarinda yuksek lisans yapiyor olmak sarti olmasi sart ki bu arastirma gorevliligi icin maalesef yl yi bitirmeden ogr gor olmak imkansiz. Arastirma gorevlisi icinde yabanci dilde lazim bu arada. Tek tabi yetersiz ales olmazsa olmazi. Hakkinizda hayirlisi hocam. Insallah ars gor olursunuz

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Orası doğru araştırma görevlisi olmak içinde bayağı bir çaba gerekiyor ing ales mülakat zor gibi geliyor nedense

osso01

Öğrenci
Neyı gordunuz ılanlarda ?

https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=67472
mesala bu ilan da'' Yönetim ve organizasyon alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak. '' diyor bitirmiş olmak demiyor yüksek lisansı bende diyorumki herhangi bir ünide başladım yüksek lisansa bu ilanlara başvurabiliyorum ama öğretim görevlisi ilanlarına başvurabiliyormuyum diye sordum zaten benim olay zor aöflüyüm kapılar kapalı bize merak ettim sadece

parafiskalite

Yardımcı Editör
https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=67472
mesala bu ilan da'' Yönetim ve organizasyon alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak. '' diyor bitirmiş olmak demiyor yüksek lisansı bende diyorumki herhangi bir ünide başladım yüksek lisansa bu ilanlara başvurabiliyorum ama öğretim görevlisi ilanlarına başvurabiliyormuyum diye sordum zaten benim olay zor aöflüyüm kapılar kapalı bize merak ettim sadece

Arastırma gorevlısı ve ogretım gorevlısı farklı kadrolardır, alım sartları da farklıdır. Bu ılanda bır sorun yok, arastırma gorevlısı olmak ıcın lısansustu egıtıme devam etme zorunlulugu var zaten. “X alanda doktora yapıyor olmak” bıle dıyebılırdı. Ogretım gorevlısı ıcın yuksek lısanstan mezun olmadan basvuru yapamazsınız. (Deneyım yoksa)

Bilindiği gibi, okutman ve uzman kadroları da öğretim görevlisi kadrosuna dönüştü. YÖKün son giriş sınavı yönetmeliğinde yapmış olduğu değişikliğe göre lisans düzeyinde eğitim yapan bölümlerdeki öğretim görevlileri ve TDE, İnkılap Tarihi ve Yabancı Dil derslerini verecek olan öğretim görevlileri (eski okutmanlar) en az yüksek lisans bitirmiş olmak zorunda. Ön lisans düzeyinde ders verecek olan öğretim görevlileri ve uygulamalı birimlerdeki öğretim görevlileri (eski uzmanlar) yüksek lisans mezunu olmak veya mezuniyet sonrası belgelemek koşuluyla alanında iki yıl deneyimli olmak şeklinde.

Bu alana bir cevap yazın...