Yüksek Lisans ve Tecil ile ilgili

cgh0gy

Öğrenci
İyi forumlar ve iyi günler herkese;

Geçmişte açılmış olan konuları inceledim lakin benim yaşadığım durum biraz fazla detaylı olduğu için net cevap bulamadım,
Bu nedenle tekrar konu açma gereği duydum, özellikle [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam sizin mesajınızı merakla bekliyorum.

2014 senesinde bir üniversitenin yüksek lisans'ına başvurdum. İşlerim vesilesiyle gidip başlamayacağım için ders kaydı da yaptırma gereği duymadım, bu dönem hem askerlik tecil sebebiyle, hemde işten ayrılmam sebebiyle zaman ayırabilirim düşüncesiyle ders kaydı yaptırmak için gittim. 2 dönem kayıt yaptırmadığım için havuza atılmış öğrenciliğim onu dilekçe ile çıkardıktan sonra danışman seçmek için bölüm başkanının yanına gittim ve asıl olaylar burada başladı.

1) İstediğim dalda yüksek lisans yapamayacağımı, hocaların kontenjanı olduğu ve bunun dolduğunu belirtti.
- YL alımı yapılırken her öğrencinin kontenjanı yok mu? Buna göre benimde kontenjanım olan hocayı seçebilmem gerekirdi fakat seçtirmediler.

2) Bölüm başkanlığınca kontenjanı boş olan bir hocaya yönlendirildim, eğer hocada onaylarsa danışmanım o olacakmış.
- Burada da şu kısmı anlayamadım hoca onaylamazsa ben YL yapamayacak mıyım? Üniversitelerin böyle bir hakları var mı? (Bölüm başkanı üzerinden ders alıp danışman seçimini sonraya bırakamıyorum çünkü oda çok fazla öğrenci var üstümde diye mazeret belirtiyor)

3) Farzı muhal seçtiğim danışman hoca kabul etti diyelim bu durumda ders kaydımı yaptıktan sonra askerlik erteleme formunu üniversite direk YL süresince mi gönderiyor yoksa dönemlik mi gönderiyor? Çünkü devamsızlık halinde havuza alınmak ile tehdit ediyorlar böyle bir hakları da var mıdır?

4) Askerliğimi hiç erteletmedim, ders seçimi de yapmadım, önümüzde ki hafta belli olacak danışman belirleme işlerim eğer olmazsa kaydımı sildirip başka bir üniversiteden YL yazsam (GÜZ dönemi için) askerlik erteleme işinde bir sıkıntı olur mu? Yani bu üniversite kaydımı sildirdiğim için sorun çıkar mı?

Bu konuda bilgili olan kişilerin yardımı gerçekten çok önemli, şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür eder iyi forumlar dilerim.