Yüksek lisans yaparken açıköğretim yapılabilir mi?

Dissident

Araştırma Görevlisi
Merhaba,
yüksekl lisans yaparken açıköğretim okunabilirmi arkadaşlar? ayrıca, açıköğretime başvuru nasıl yapılıyor. ben ygs veya lys sınavına girmedim bu sene, başvuru da yapmadım. direkt açıköğretim okuyabilirmiyim?
teşekkürler.

asyaaa

Öğrenci
Evet ben hem yüksek lisans yapıyor hem de acıkögretım okuyorum. Eger lisans mezunuysanız kayıt tarihlerinde açıköğretime sınavsız kaydınızı yaptırabiliyorsunuz.

gurbet gülü

Öğrenci
Merhaba,
yüksekl lisans yaparken açıköğretim okunabilirmi arkadaşlar? ayrıca, açıköğretime başvuru nasıl yapılıyor. ben ygs veya lys sınavına girmedim bu sene, başvuru da yapmadım. direkt açıköğretim okuyabilirmiyim?
teşekkürler.

4 yıllık lisans mezunları ya da okuyanlar açıköğretimde 2. üniversite adındaki programdaki bölümlerden istediği birine sınavsız kayıt yaptırabiliyor.Ekim ya da kasım gibi yeni dönem kayıtları başlar.Anadolu Üniversitesi'nin sayfasından takip edebilirsiniz.

fatmaerdogan

Öğrenci
Merhaba,
Ben de açık öğretim fakültesi kamu yönetimi bölümüne kayıtlıyım. Ancak yüksek lisans yaptığım için dondurmuştum. Yüksek lisans derslerimi yenileyecekken sistem benden 129 tl harç ödemesi istiyor. Açık öğretime kayıtlı olmamdan kaynaklanıyor olabilir mi? Nedir bunun doğrusu bilen var mı?

javelin

Öğrenci
Sayın fatmaerdogan, aynı durum benim için de geçerli fakat ben bu durumu anlamış değilim. Böyle olunca sizin ve sizin durumunuzda olanların ücretsiz yüksek lisans eğitim hakkı elinden alınmış olmuyor mu? Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim. Teşekkürler.

B

bahriyekos

Guest
ücret

Hocam biraz geç oldu cevabım ama yüksek lisansda ilk 4dönem üvreysiz benimde başıma geldi daha sonra 5 6diye giderse her dönem için ücret alınıyo

galanthus

Öğrenci
benim de aynı şekilde açıköğretim pasif durumda ama şu anda tezli yüksek lisansın ilk yarıyılında olmama rağmen 129 tl harç ödemem isteniyor.

ROZDEN

Öğrenci
Tam olarak bilmemekle birlikte yüksek lisans öğrenimi yaparken harç bedelinin ödenmesine yönelik istekler açık öğretim fakültesi ile ilgili olduğunu duymuştum.

ran

Doçent
Soru: Hem yüksek lisans yapıyorum hem de açıköğretim okuyorum. Neden harç ödüyorum?

Cevap: Çünkü;

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar

Karar Sayısı : 2017/10918

Madde 10 - (3)

Soru: Yüksek lisans yapıyorum ve açıköğretime kayıtlıyım ama öğrenciliğim pasif durumda, niye alınıyor?

Cevap: Çünküüü, iki programa da kayıtlısınız. Sildirmediğiniz sürece YÖKSİS'te görünür, göründüğü için de katkı payı alınır. Ya AÖF katkı payını ödersiniz ya da yüksek lisansın... AÖF kayıt yenileme daha önce olursa daha az katkı payı ödersiniz. AÖF 35-40 TL gibi bir şey olması lazım.