Teşekkür ederim açıklama yaptığınız için anlayamamıştım bende
Size açıklama yapmak zorunda tabi ki değilim ama mesajınız üzere açıklık getireyim.
Anlayamadığınız belli, sonuna smiley koyunca aklınızca benimle dalga geçmiş mi oluyorsunuz? Şöyle bir daha okuyun bakalım, sizden açıklama isteyen veya açıklık talep eden olmuş mu önceki mesajlarda? Siz sormuşsunuz, finduilas hoca yanıtlamış, ben de kendisini desteklemişim. Anlayamadığınızı düşünseydim uzun uzun yazardım emin olun...
Gördüğünüz kadarıyla derecesi konusunda tahmin yürüttüğünüz statü forumdaki mesaj sayısıyla alakalı, statü sandığınız şey de 400 küsür mesaj yazınca
Doktora, 600 küsür yazınca
Araştırma Görevlisi, 900 küsür olunca da
Yardımcı Doçent Doktor oluyor. Bunu bilmeden Araştırma Görevlisi olarak görünen finduilas'a ses çıkaramayıp da Yüksek Lisans "statüsünde" görünen pepsiadam'a laf yetiştirince bunun adı etikete göre hareket etmek oluyor ki, pek tavsiye etmem...
"Kendi yaptığınız yanlış" derken kastettiğiniz nedir onu pek anlayamadım zira yanlış olabilecek hiçbir kelime yok ilk yazdığım mesajda. "Üslup" olayına da dikkat ederek size şöyle yaklaşayım:
Finduilas hocam araştırma yapmanızı önerdi mesela. "Ben araştırma görevlisi olmak istiyorum" yazıp da peşine "öyp nedir" diye soranlara çok yaparız bunu. Daha önce defalarca yazılıp çizilmiştir o konu, ama arkadaşımız arayıp bulmak yerine aklına geleni ilk bulduğu başlığa yapıştırıverir.
Demişsiniz ki:
Araştırma yaptığım sayfalardan herhangi birisiniz.
Nedir araştırmaktan kastımız? Ne elde ettiniz araştırmalarınızdan? Var mıymış devletle özel üniversite arasında fark? Çalışma şartları, maaş durumu vs nasılmış?
Araştırma yapmak soru sorup cevap bekleyerek olmaz. Forum için bahsedecek olursak konu başlıklarından ilerlenir önce, alt başlıklarla devam edilir. Neler sorulmuş, ne cevaplar verilmiş tek tek okunur, hatmedilir. Soru sormak en son çaredir, aradığınız cevap forumda yer almıyorsa mesela. Siz sorarsınız, biz yanıtlarız ve foruma yeni bir başlık katmış olursunuz. Sizden sonra aynı cevabı arayan olursa o başlığı bulsun ve sormasına gerek kalmadan hızlı bir şekilde cevabına kavuşsundur mantık. Forum dediğimiz yapı da bu işe yarar.
Bakalım forumdaki daha önceki mesajlarınız neler:
Merhaba. Ben yükseklisans yapmak istiyorum ve aynı zamanda çalışmak da istiyorum.Araştırma görevlisi alım ilanlarında yükseklisans yapıyor olmak gibi şartlar da var.Eğer yükseklisans yaparken araştirma görevlisi için başvuru yaptığımda ikisi bir geçerli oluyor mu ? Oluyorsa nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim.
Peki arş görevlisi olarak başlandı diyelim yüksek lisanstan sonra öğretim görevlisi için ne ypmalıyım?
Merhaba. Matematik bölümünden yüksek lisans yapacağım mülakatım haftaya olacak.Fakat hangi alanda yapacağım konusunda biraz kararsızım.Alanlar hakkında (analiz,cebir..) bilgi verip neye göre seçebilirim yardımcı olur musunuz?? Akademik kariyer amaçlı yüksek lisans olacak ayrıca belirteyim
Teşekkürler.
Malesef araştırmadan anladığınız şey çok farklı ve bir akademisyen adayı için hiç doğru bir yaklaşım değil. "Armut piş ağzıma düş" felsefesinden bir an önce kurtulmanız dileğiyle ömür boyu başarılı bir hayat olsun sizinkisi. Şu an için erken ama, işin içine girdiğinizde niye böyle çarşaf çarşaf cevap aldığınızı anlarsınız ,)
Tekrar söylüyorum, etikete çok takılmayın...