Yüksek Lisans Yaparken Lisans Programına Yerleştirme yapılabilir mi?

seker_perisi

Öğrenci
Merhabalar!! Ben yüksek lisans öğrencisiyim ancak bu sene bir lisans programına yerleştim :eek: Ancak üniversiteden bu akşam bir mesaj geldi ve biraz panik oldum açıkçası. Mesajda "bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olduğunuz tespit edilmiştir. Aynı anda iki örgün önlisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağından, üniverrsitenize kayıt işlemlerinizin yapılabilmesi için kayıt belgelerine ek olarak ilişik kesme belgenizi de getirmelisiniz." yazıyor. :sorrow::crushed:Yüksek lisans yaparken başka bir bölümde lisans yapamaz miyim? Bilgisi olan varsa ve beni bilgilendirirse çokk sevinirim :nevreness:

Gamze

Administrator
Merhabalar!! Ben yüksek lisans öğrencisiyim ancak bu sene bir lisans programına yerleştim :eek: Ancak üniversiteden bu akşam bir mesaj geldi ve biraz panik oldum açıkçası. Mesajda "bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olduğunuz tespit edilmiştir. Aynı anda iki örgün önlisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağından, üniverrsitenize kayıt işlemlerinizin yapılabilmesi için kayıt belgelerine ek olarak ilişik kesme belgenizi de getirmelisiniz." yazıyor. :sorrow::crushed:Yüksek lisans yaparken başka bir bölümde lisans yapamaz miyim? Bilgisi olan varsa ve beni bilgilendirirse çokk sevinirim :nevreness:

Yapabilirsiniz, aynı anda yüksek lisans ve lisansı yürütenler var. Zaten size gönderilen mesajda da aynı anda iki önlisans veya lisans programı olmaz denilmiş. Daha önceden bir lisans programına kaydolup kaydınızı sildirmemiş olabilir misiniz? Eğer böyle bir durum yoksa okula bildiriniz tekrar incelerler.

kbra69

Öğrenci
Ben hemşirelik 1.sınıf öğrencisiyim. Başlık dikkatimi çekti. Benim de okul sonrası yüksek lisans bi bir hedefim vardı ve lisans okurken yüksek lisans yapılabileceğini gördüm. Bunun için en az 1 lisans bitirmek gerekiyor mu yardımcı olursanız sevinirim...