Yüksek Lisans Yaparken Yatay Geçiş

emine55

Öğrenci
öncelikle cevabınız için teşekkürler..geçiş ne zaman oluyor ders dönemi birinci dönemimdeyim ve başka bir üniversiteye geçiş yapmak istiyorum ne zaman başvuru yapabilirim ve başvuruların belirli bir dönemi var mı acaba ?

K

KaRaKaLp

Guest
Bana girdiğim araştırma görevlililiği sınavında kazanırsanız sizin yüksek lisansınızı buraya almak istiyoruz gelir misiniz dediklerinde olur dedim fakat yüksek lisansımın olduğu okulda derslere gidemiyorum ve okul devamsızlık konusunda taviz vermiyor. Herhangi bir ders veya derslerden kalmış olmak yatay geçişe engel midir?

Mr December

Baş Editör
Bana girdiğim araştırma görevlililiği sınavında kazanırsanız sizin yüksek lisansınızı buraya almak istiyoruz gelir misiniz dediklerinde olur dedim fakat yüksek lisansımın olduğu okulda derslere gidemiyorum ve okul devamsızlık konusunda taviz vermiyor. Herhangi bir ders veya derslerden kalmış olmak yatay geçişe engel midir?

Engeldir tabiki. Araştırma görevlisi olduğunuz yerde baştan başlayın daha iyi olur.

nalende

Öğrenci
arkadaşlar ben de ders aşamasındayım bu dönem başladım yüksek lisansa. ben de yatay geçiş düşünüyorum ama devletten aldığımız burs yahut kredi kesilir mi yatay geçiş yapmamız durumunda. bir bilginiz var mı

nalende

Öğrenci
peki hocam ben şu anki yüksek lisansımı yakıp ara dönemde başka bir üniversiteye yüksek lisans için başvurup yerleşirsem burs yada öğrenim kredisi durumum ne olur kesilir mi bir bilginiz var mı

erola

Öğrenci
nasıl yani anlayamadım??? ben öyp ile atandım yüksek lisans yapıyor olma şartını sağladım fakat devamsızdım simdi bulunduğum üniversiyeye yatay geçiş yapamaz mıyım???
çoğu üniversite yatay geçiş için %80 başarı ister. derslerden kalmışsanız yatay geçiş bayağı zor. geçmek istediğiniz üniversitenin şartlarına bakın. yönetmelik harici bir şeyi zaten kabul edemezler.

A

Akademik Forum

Guest
çoğu üniversite yatay geçiş için %80 başarı ister. derslerden kalmışsanız yatay geçiş bayağı zor. geçmek istediğiniz üniversitenin şartlarına bakın. yönetmelik harici bir şeyi zaten kabul edemezler.

ama ben öyp liyim yine de mi kabul etmezler başvuruda yüksek lisans transkripti de istemediler.. tamam ben bi bakayım yine de yönetmeliğe teşekkürler..

sarpinar

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, 2012 sonbahar döneminde bir üniversitede tezli yüksek lisansa başladım 2013 martta başka bir üniversiteye yatay geçiş yaptım, transkriptte kayıt tarihi 25.03.2013 görünüyor ancak önceki üniversitede geçirdiği süre de toplam süreye dahil edilir ibaresi var. danışman hocamın yaptığı haksızlıklar nedeniyle tez savunmasına giremiyorum tezsize geçiş yapıp tezsizden mezun olursam doktora yapabilirmiyim, tekrar yatay geçiş yapmak istersem iki üniversiteden aldığım dersleri de saydırabilirmiyim.

zengin_i

Öğrenci
Yüksek lisansta A üniversitesinde tez dönemine geçtim. Ancak bu eylül ayı içinde B üniversitesine Araştırma Görevlisi olarak hak kazandım. B üniversitesinde ki hocalarla devam etmek için Yatay Geçiş yapmak gerekiyor sanırım. Ancak;
soru şu:
1- geçiş işleminde direkt tez dönemi mi başlıyoruz yoksa sınırlı ders sayma gibi bir durum olur mu ?
2- Diyelim ki Yatay Geçişi kaçırdım yarım dönem kayıp etmiş olur muyum yüksek lisans sürecim de ?
Yardımınız için teşekkür ederim şimdiden.