Yüksek Lisans yapılan okul ile araştırma görevlisi ilanına başvurulan okulun farklı olması sorunu?

mesut akdeniz

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Ben yeni mezunum, araştırma görevlisi ilanlarında çoğunlukla yüksek lisans yapıyor olmak özel şartı oluyor. Peki ben X üniversitesinde yüksek lisans yaparken Y üniversitesi araştırma görevlisi kadrosuna başvurunca 2 farklı üniversite ile bağlantılı oluyorum. O halde yüksek lisansı bitirip diğer üniversiteye araştırma görevlisi olarak mı başlıyorum(eğer kabul edilirsem) yoksa yl yaptığım X üniversitesinden yüksek lisans yatay geçişi yapıp kadroya başvurduğum ve kabul edildiğim Y üniversitesine araştırma görevlisi olarak başlıyorum ve yüksek lisansı orada mı sürdürüyorum?

horozigo

Araştırma Görevlisi
Okulun inisiyatifinde hocam. Kendi bünyelerine de alabilirler, bulunduğunuz okulda eğitim almanıza izin de verebilirler. Kendi bünyelerine almayıp, başka bir (kendilerine yakın) okula geçmenizi de isteyebilirler.

Kazandıktan sonra hepsi çözülüyor. Başarılar.

mesut akdeniz

Öğrenci
Teşekkürler. Peki sizce YL yapmam mı daha avantajlı yoksa YL istemeyen bir kodro için sadece ALES ve YDS ye çalışmak mı? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

merve03

Öğrenci
Teşekkürler. Peki sizce YL yapmam mı daha avantajlı yoksa YL istemeyen bir kodro için sadece ALES ve YDS ye çalışmak mı? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

ÖYP kalktıktan sonra cari alım için üniversitelerin açtıkları ilanlarda çoğunlukla yüksek lisans yapıyor olma şartı aranıyor. ALES ve YDS'şartını sağlayan biri olarak yüksek lisansım olmadığı için çok istediğim halde ilanlara başvuru yapamıyorum hocam. Bu nedenle siz sadece ALES ve YDS odaklı çalışmayın. Girebiliyorsanız önce Yüksek Lisansı halledin. Çünkü ALES ve YDS kendi elinizde olan ve çalıştıktan sonra halledilebilen şeyler, oysa Yüksek Lisans yapıyor olmak biraz daha meşkatli bi süreç istiyor. Eğer Yüksek Lisans mülakatlarına çağırılacak kadar ALES ve ortalamaya sahipseniz okula kapağı atın ondan sonrası gelir:)

mesut akdeniz

Öğrenci
ÖYP kalktıktan sonra cari alım için üniversitelerin açtıkları ilanlarda çoğunlukla yüksek lisans yapıyor olma şartı aranıyor. ALES ve YDS'şartını sağlayan biri olarak yüksek lisansım olmadığı için çok istediğim halde ilanlara başvuru yapamıyorum hocam. Bu nedenle siz sadece ALES ve YDS odaklı çalışmayın. Girebiliyorsanız önce Yüksek Lisansı halledin. Çünkü ALES ve YDS kendi elinizde olan ve çalıştıktan sonra halledilebilen şeyler, oysa Yüksek Lisans yapıyor olmak biraz daha meşkatli bi süreç istiyor. Eğer Yüksek Lisans mülakatlarına çağırılacak kadar ALES ve ortalamaya sahipseniz okula kapağı atın ondan sonrası gelir:)

Çok Teşekkür ederim Hocam, İnşallah en kısa sürede sizin de istediğinizi Allah karşınıza çıkarır. Cevaplayanlara tekrar teşekkürler.