Yüksek Lisans Yapıyor Olmak Şartı

Arkadaslar merak ettigim konu sudur;
bugun yoksis ilanlarina bakarken su sartı gordum. İktisat Tarihi Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak. Ben suan yuksek lisans yapmiyorum. Fakat bu ilana basvurmak icin; once yuksek lisans programina dahil olup mu basvuruda bulunacagim. Yoksa basvuruyu yaptiktan sonra y lisans programina dahil olabilir miyim.

Merve

Baş Editör
Arkadaslar merak ettigim konu sudur;
bugun yoksis ilanlarina bakarken su sartı gordum. İktisat Tarihi Anabilim Dalında tezli yüksek lisans yapıyor olmak. Ben suan yuksek lisans yapmiyorum. Fakat bu ilana basvurmak icin; once yuksek lisans programina dahil olup mu basvuruda bulunacagim. Yoksa basvuruyu yaptiktan sonra y lisans programina dahil olabilir miyim.

Şu an yapıyor olmanız lazım. Öğrenci belgesini istiyorlar zaten başvuruda.

A

Akademik Forum

Guest
Hocalarım ben yüksek lisansa yeni kayıt oldum. YÖK sayfasında bir tane araştırma görevlisi ilanı gördüm alanımla ilgili. Şartlarından biri tezli yüksek yapıyor olmak. Ben bu ilana başvurabilir miyim? Yeni başladığım için sorun olur mu?

A

Akademik Forum

Guest
Hocalarım ben de bir ilana başvuracağım yüksek lisans yapıyor olmak şartı var ve transkript istiyor. Ben yüksek lisansa yarın kaydolacağım, bana transkript verirler mi?

mimmerve

Öğrenci
arkadaşlar merhaba. mimarlıkta yüksek lisans yapıyorum ancak üniversite alt bilim dallarına ayırmadan öğrenci aldı.şöyleki bina bilgisi anabilim dalı yapı bilgisi anabilim dalı gibi. direk mimarlık anabilimm dalı olarak yani.bu durumda bazı üniversiteler araştırma görevlisi alıyor ve mesela bina bilgisinde yüksek lisans yapıyor olmayı şart koşuyor.ben de bina bilgisinde yüksek lisans yapıyorum ve tez konum da bina bilgisi alanında danışmanımda bina bilgisi profösörü bu süreçte ne yapmam gerekiyor üniversite bana sadece anabilimdalı olarak belge verebiliyor

TheLabarna

Öğrenci
Merhabalar benzer bir durumla bende karşı karşıyayım. Başvuracağım ilanda yüksek lisans yapıyor olmak şartı var. ben ise mezun oldum 2 ay önce ben bu ilana başvuru yapabilir miyim?

A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar merhaba. mimarlıkta yüksek lisans yapıyorum ancak üniversite alt bilim dallarına ayırmadan öğrenci aldı.şöyleki bina bilgisi anabilim dalı yapı bilgisi anabilim dalı gibi. direk mimarlık anabilimm dalı olarak yani.bu durumda bazı üniversiteler araştırma görevlisi alıyor ve mesela bina bilgisinde yüksek lisans yapıyor olmayı şart koşuyor.ben de bina bilgisinde yüksek lisans yapıyorum ve tez konum da bina bilgisi alanında danışmanımda bina bilgisi profösörü bu süreçte ne yapmam gerekiyor üniversite bana sadece anabilimdalı olarak belge verebiliyor

Yapabileceğiniz bir şey yok. Açılan yüksek lisans programı mimarlık anabilim dalında. Verilen belge de bu ad altında. İlanı veren üniversiteye kabul ettirebilirseniz olur.

mimmerve

Öğrenci
arkadaşlar merhaba bir sorum daha olacaktı.şimdi ben bir üniversitede yüksek lisans yapıyorum başka bir üniversitede araştırma görevlisi ilanı var ancak genel şartlar kısmında Ekli dosyayı görüntüle 5947 böyle bir yazı var ben yüksek lisana 9 eylül 2017 kayıtlı olduğum için başvuramaz mıyım yani