Yüksek Lisans Yapmadan Araştırma Görevlisi Olunabiliyor mu?

34marmara

Öğrenci
arkadaşlar merhaba ben iktisat son sınıf öğrencisiyim...okulda kalıp araştırma görevlisi olamk istiyorum...2 sene yüksek lisans yapmadan da olunabiliyormu??

CemSoganci

Profesör
hoca o ılana gore bellı olur
ılanlar genelde yuksek lısans yapmıs yapıyor olma,doktora yaıyor olma yada lısans mezunu olma dıye cıkıyor
bu durumda yuksek yapmadanda olabılırsınız genel olarak oyp boyle alıyor zaten
ama yuksek lısans kesınlıkle yaptırırlar

34marmara

Öğrenci
peki bişey daha sorucam sürekli aklımda...sizce alese üds ye girip son sınftayımya direk yüksek lisansamı başvurayım...yoksaa mezun olduktan sonraa kendimi derse verip çalışıp üds den alsten yüksek alıp asistanlık araştırma görevlisinemi başvurayım?? yüksek lisans kayıp mı sizce 2 sene ?

atipikpsikoz

Öğrenci
peki bişey daha sorucam sürekli aklımda...sizce alese üds ye girip son sınftayımya direk yüksek lisansamı başvurayım...yoksaa mezun olduktan sonraa kendimi derse verip çalışıp üds den alsten yüksek alıp asistanlık araştırma görevlisinemi başvurayım?? yüksek lisans kayıp mı sizce 2 sene ?
yüksek lisans kayıp değil avantajdır bence çoğu durumda çünkü araştırma görevlisi alınırken genelde 50/d dediğimiz türde alınmakta (yl doktora bitince kadro biter, öypde ise 33/a denilen fakülte kadrosu kalıcı kadro diye adlandırılan tür) 50/d araştırma görevlisi alımlarında ise ilanlarda yl yapıyor yapmış olmak şeklinde şartlar oluyor bildiğim kadarıyla.

34marmara

Öğrenci
teşekkürker sağolun..pekii yüksek lisans koşullarında...ales üds mülakat vs ön planda...ortalamanın 2.5 ve üstü olması yetiyo mu bu tüm üniler için mi geçerli?

hasan0688

Araştırma Görevlisi
bildiğim kadarıyla yeterli ama ort 2.5 civarıysa işiniz zor hocam.öyp de ort %35 i alınıyor yüksek bir yüzde yani.ben 2,96/75 ort yüzünden giremedim mesela. ales 87 dil 76 idi ama ort yüzünden kazanamadım

34marmara

Öğrenci
sağolun teşekkürler...ben bu sene mzun olcam tüm dönemlerde ortalamam 2.5 un üstündeydi ama 3 falan değil 2.5.-2.66 arası bu sene de öyle bişeyler gelirse...4 yılın ortalaması yinee 2.5-266 gibi bişey çıkar hayırlsıı

alikuru

Araştırma Görevlisi
yüksek lisans kayıp değil avantajdır bence çoğu durumda çünkü araştırma görevlisi alınırken genelde 50/d dediğimiz türde alınmakta (yl doktora bitince kadro biter, öypde ise 33/a denilen fakülte kadrosu kalıcı kadro diye adlandırılan tür) 50/d araştırma görevlisi alımlarında ise ilanlarda yl yapıyor yapmış olmak şeklinde şartlar oluyor bildiğim kadarıyla.

50/d kadrosu her üniversitede yok, olan ünv sayısıda toplamın yanında çok az. çıkan ilanların büyük bir çoğunluğu <lisans mezuniyet> şartı ile çıkıyor

öncelikle akademik hayatı iyi özümseyin, öğrenciyken göreceğiniz ortam ile lisansüstü yapacarken göreceğiniz ortam aynı olmayabilir, akademisyenlik çok ciddi bir meslek, meslekten ziyade gönül işi, bu işi iyi araştırın, yapanlarla konuşun, öyle şimdiden yüksek lisans kayıp mı moduna girmeyin, yüksek lisans kısaca akademisyenliğin çıraklık dönemidir, ne öğrenci ne de hocasınızdır, yüksek lisansta akademik hayatın nasıl icra edildiğini, tez hazırlama ve yazma, makale yazma, literatür tarama, hocalık vasıflarını kazanma ve sayamayacağımız daha bir çok şey öğrenirsiniz

ayrıca yüksek lisans yaparken ales ve üds ye çalışmanıza engel bir durum yok

34marmara

Öğrenci
çok teşekkürler ben bu meslekte mutlu olacağımı düşünüdğüm için akademik kariyeri seçmek istiyorum...bir sorum daha olacak...ales üds bu şartları biliyorumda peki yüksek lisans yapma hakkını kazandım diyelim.. hocayı vee hangi derste yapacağımı nasıl seçiyoruz?

alikuru

Araştırma Görevlisi
çok teşekkürler ben bu meslekte mutlu olacağımı düşünüdğüm için akademik kariyeri seçmek istiyorum...bir sorum daha olacak...ales üds bu şartları biliyorumda peki yüksek lisans yapma hakkını kazandım diyelim.. hocayı vee hangi derste yapacağımı nasıl seçiyoruz?

enstitüler güz ve bahar olmak üzere senede iki defa lisanüstü ilanına çıkarlar, sizin şartlarınıza uygun istediğiniz ünv, istediğiniz bölümde lisanüstü yapabilirsiniz, başvuru yaptınız ve lisansüstüne yerleştiniz hoca yani akedemik danışman daha sonra seçiliyor

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar, özel bir üniversiteye ar.gör olarak kabul edildim.Ve başka bir üniversiteye yüksek lisansa başvurdum henüz kabul edilmedim. Üniversite beni akademik personel olarak mi almış oluyor yoksa normal personel olarak mi gorunuyorum.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar, özel bir üniversiteye ar.gör olarak kabul edildim.Ve başka bir üniversiteye yüksek lisansa başvurdum henüz kabul edilmedim. Üniversite beni akademik personel olarak mi almış oluyor yoksa normal personel olarak mi gorunuyorum.

Vakıf üni.de olsa siz Yüksek Öğretim Personel kanununa tabi bir akademik personelsiniz yalnızca özlük haklarınız devlet üni.deki gibi değil ama kadronuz akademik kadro.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba, bswy öğrenmek istiyorum yüksek lisans yapmadan arastirma gorevlisi olarak kabul edilebiliyor muy yani sonradan yuksek lisansa başlasam oluyor mu

Gamze

Administrator
Merhaba, bswy öğrenmek istiyorum yüksek lisans yapmadan arastirma gorevlisi olarak kabul edilebiliyor muy yani sonradan yuksek lisansa başlasam oluyor mu

Cari alımda lisans mezunu olarak çıkan ilanlar var ama oldukça az. Yüksek lisansa başlayarak başvurabileceğiniz ilan sayısını arttırabilirsiniz. ÖYP ile açılan ilanlarda lisans mezunu daha yoğunlukta.

A

Akademik Forum

Guest
Öğretim görevlisi olmak istiyorum

meraba arkadaşlar ben 2 yıllık salık kurumu işletmeciliği okuyorum son sınıftayım öğretim görevlisi olmak için 4 yıla tamamladıktan sonra ales ve yds den yeterli puanı alamadık diyelim o zamn torpil işe yararmı bişey daha soracaktım mastır yapmakta gerekiyomu zorunlumu teşekkürler....

A

Akademik Forum

Guest
selam

Banka personeliyim yüksek lisans yapmadan tecrübe açısından araştırma görevlisi olunabiliniyor mu

A

Akademik Forum

Guest
Öğretim Görevlisi olmak için Yükseklisans yapmış olmanız yeterlidir. Doktora şart değildir. Ama Bankacı yada Muhasebeci olsanız belki bazı ilçe meslek yüksekokullarında ilgili derslere girmenize izin verilebilir çünkü ÖG olmak için Lisans mezunu olmakta bir sakınca yoktur. Ama yinede yükseklisans yapmanız istenecektir. Öğratim Görevlisi olmak için yaş şartı yoktur yani 50 yaşında bile olsanız ÖG olmanız için aksi bir durum olmaz. Ama Araştırma Görevlisi olmak için bildiğim kadarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak şartı var diye biliyorum yinede yanıltmak istemem.

A

Akademik Forum

Guest
Nasıl yani inanamıyorum planınız hak yemek mi? Gençlere eğitim vermek, üniversite gibi en büyük eğitim kurumunda hoca olmak istiyorsunuz ama bunu ingilizce bilmeyerek ve ales gibi bir sınavdan bile başarılı olamayarak mı yapmayı düşünüyorsunuz. Öğretim görevlisi olmak demek genç beyinlere köklü ağaçların tohumlarını atmak demek, lütfen ne istediğinizin farkında olun.