Yüksek Lisans Yatay Geçiş Farklı Anabilim Dalında Mümkün mü?

mirandola

Öğrenci
Merhaba. Tarih bölümü lisans mezunuyum ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde yüksek lisans yapmaktayım. Henüz bu dönem başladım, kendi alanıma (Tarih) aynı üniversitede (Anadolu) yatay geçiş yapmak istiyorum, yatay geçiş yapabilir miyim? Üniversitenin sayfasında
öğrencinin en az bir yarıyılını tamamlamış, bulunduğu programın tamamlanabilmesi için azami öğrenim süresinin yarısını henüz tamamlamamış
şeklinde ibare var. Ben bu dönem sonunda istenilen puanı aldığım derslerin kredileri yüzünden tamamlayamayacağım. (5 ders alıyorum ve yatay geçiş için istenilen not en az 3.00) Yıl sonunda başvuru yapmaya kalktığımda ise iki senelik olan programın yarısını tamamlamış olacağım, bu durumda başvuru yapamıyorum gibi gözüküyor. Özcesi,
- Farklı bölüme yatay geçiş yapabilir miyim?
- Yatay geçişi bu dönem sonunda yapamazsam, bir dahaki eğitim dönemimde yapabilir miyim?

Teşekkürler.

Bazinga

Öğrenci
Merhaba. Tarih bölümü lisans mezunuyum ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde yüksek lisans yapmaktayım. Henüz bu dönem başladım, kendi alanıma (Tarih) aynı üniversitede (Anadolu) yatay geçiş yapmak istiyorum, yatay geçiş yapabilir miyim? Üniversitenin sayfasında

şeklinde ibare var. Ben bu dönem sonunda istenilen puanı aldığım derslerin kredileri yüzünden tamamlayamayacağım. (5 ders alıyorum ve yatay geçiş için istenilen not en az 3.00) Yıl sonunda başvuru yapmaya kalktığımda ise iki senelik olan programın yarısını tamamlamış olacağım, bu durumda başvuru yapamıyorum gibi gözüküyor. Özcesi,
- Farklı bölüme yatay geçiş yapabilir miyim?
- Yatay geçişi bu dönem sonunda yapamazsam, bir dahaki eğitim dönemimde yapabilir miyim?

Teşekkürler.

aslında kısmen kendi sorunuzu cevaplamışsınız. benim bildiğim, eğer üniversite bu konuda esneklik sağlıyorsa başka, aynı anabilim dalı olması gerekir yatay geçiş için. üniversitenin lisansüstü yönetmeliğine bakmanız gerekiyor. ikinci sorunuzu cevaplamışsınız zaten, yapamayacağınız gözüküyor, ama enstitünün yatay geçiş için tarih aralıkları neler?