Yüksek Lisans Yatay Geçiş Hakkı

mephisto

Öğrenci
Arkadaşlar yüksek lisans yaparken yatay geçiş hakkı var deniliyor keza forumda daha önce açılmış başlıkları da okudum fakat yüksek lisana alımlarında kontenjanlar acıklandıgında yatay geçiş sekmesi genelde boş oluyor özellikle iletişim fakültelerinde.

Yüksek lisans yatay geçiş gerçekten yapılabiliyor mu? Şartları tam olarak nedir? Not ortalaması yeterli oluyor mu yoksa mülakata da alıyorlar mı?

Teşekkürler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Arkadaşlar yüksek lisans yaparken yatay geçiş hakkı var deniliyor keza forumda daha önce açılmış başlıkları da okudum fakat yüksek lisana alımlarında kontenjanlar acıklandıgında yatay geçiş sekmesi genelde boş oluyor özellikle iletişim fakültelerinde.

Yüksek lisans yatay geçiş gerçekten yapılabiliyor mu? Şartları tam olarak nedir? Not ortalaması yeterli oluyor mu yoksa mülakata da alıyorlar mı?

Teşekkürler

Merhaba, yatay geçiş kontenjanı verilmemişse maalesef farklı bir üni.ye bakmak durumunda kalırsınız. Ben marmara'da enstitüdeyim ve yatay geçiş yapanları biliyorum iletişim fakültesinde. Başvurular Anabilim dalına yapılır, anaiblim dalı kimi kabul ederse onu alırız kriterleri ve sayılacak dersleri onlar belirler.

SENTURK61

Araştırma Görevlisi
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] Hocam ÖYP doktora programında 1 yılı tamamladıktan sonra farklı bir doktora programına geçiş yapılabiliyor mu?

mephisto

Öğrenci
@Nazmi Merhaba, yatay geçiş kontenjanı verilmemişse maalesef farklı bir üni.ye bakmak durumunda kalırsınız. Ben marmara'da enstitüdeyim ve yatay geçiş yapanları biliyorum iletişim fakültesinde. Başvurular Anabilim dalına yapılır, anaiblim dalı kimi kabul ederse onu alırız kriterleri ve sayılacak dersleri onlar belirler.

Teşekkürler. Peki dönem arasında geçiş oluyor mu yoksa sene sonunu mu beklemek gerek bu konuda bir bilginiz var mı?

Bir de anabilim dalı başvuruları değerlendirirken neyi göz önüne alıyor, anladığım kadarı ile mülakat yok. Bu durumda sadece not ortalaması mı kıstas.

SENTURK61

Araştırma Görevlisi
35. madde ile görevlendirmeniz yapıldıktan sonra ÖYP'de yatay geçiş mümkün değildir. (hastalık, evlilik gibi durumlar hariç)
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] Hocam demek istedigim örnegin x üniversitesine 35. madde ile a bölümünde doktora yaptıktan bir yıl sonra yine x üniversitesinde b bölümüne geçmekten bahsediyorum. Böyle bir durumda bile geçilemiyor mu yasal süreç içerisinde?