Yüksek lisansa başvurma sayısında belli bir sınır var mıdır acaba?

pisayısı

Öğrenci
öncelikle herkese merhaba. ben antalya da yaşamaktayım ve özellikle burda yüksek lisans yapmak istiyorum. şuan kendimi denemek için alese girdim ve 65 almışım. benim hedefim mayıs 2016 daki sınava hazırlanmak ve hazırlanmaya başladım. düşündüm ki şimdiki mülakata deneme amaçlı girsem mayıstata girsem bunda bir sorun olur mu? mesela öncedende denemiş gibisinden kontrol ediliyor mu? ya da başka nedenlerde olabilir. saçma bir soru gibi gelebilir ama şimdiden teşekkürler.

Endygin

Öğrenci
Ben problem olacağını sanmıyorum aksine eğer komisyon seni hatirlarsa seni daha avantajlı bile olur. Çok istekli bu ya hiç vazgeçmiyor derler :D bence denemelisin kaybedecek hiçbirşey yok

MehmetKILINÇ

Öğrenci
Hiç bir sorun yok hocam. İstediğiniz kadar girebilirsiniz. Bende Akdeniz mezunuyum ve üç dönem boyunca mezun olduğum bölümden yüksek lisans için girdim almadılar :D Şimdi daha iyi bir yerde yüksek lisans yapıyorum :)

A

Akademik Forum

Guest
İELTS dava süreci..

slm hocam. IELTS sınavının geçerlilik süresi hala 2 yılmı... sanırım sürenin uzatılması için dava açılmıştı, açıldıysa sonucun ne olduğundan haberdarmısınız.

pisayısı

Öğrenci
Hiç bir sorun yok hocam. İstediğiniz kadar girebilirsiniz. Bende Akdeniz mezunuyum ve üç dönem boyunca mezun olduğum bölümden yüksek lisans için girdim almadılar :D Şimdi daha iyi bir yerde yüksek lisans yapıyorum :)

bölümünüz nedir acaba? birde şahsi bir durum muydu alınmamanız yoksa üniversite dışarıdan mı alım daha çok yapıyor?

MehmetKILINÇ

Öğrenci
Mülakatın olduğu her yerde bu türlü sorunlar olabilir. İlk dönem sınavında alınanların %90'ı Akdeniz'den, ikinci ve üçüncü dönem ağırlıklı olarak dışarıdan başka üniversiteden.

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
öncelikle herkese merhaba. ben antalya da yaşamaktayım ve özellikle burda yüksek lisans yapmak istiyorum. şuan kendimi denemek için alese girdim ve 65 almışım. benim hedefim mayıs 2016 daki sınava hazırlanmak ve hazırlanmaya başladım. düşündüm ki şimdiki mülakata deneme amaçlı girsem mayıstata girsem bunda bir sorun olur mu? mesela öncedende denemiş gibisinden kontrol ediliyor mu? ya da başka nedenlerde olabilir. saçma bir soru gibi gelebilir ama şimdiden teşekkürler.

konu başlığı ile ,içerik farklı sorular ihtiva ediyor sanırım ikisini de cevaplayayım;

1) kaç tane tezli programa başvurabileceğinize dair herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. dolayısıyla rahat olun ,istediğiniz kadar üni. ye başvuruda bulunabilirsiniz ancak şöyle bir sınırlama var ki: genellikle aynı okulun aynı enstitüsüne bağlı 1-2 taneden fazla bilim alanına başvuru yapılamaz.

2) alesinizin önce bu ölçütte olması sorun değil bu bir ,2. si alesle ilgili akabindeki veya yürürlükte olduğu sürece istediğiniz kadar girmenizde bir sorun da yoktur hatta hakkınız , ancak ilgili döneme aiT ales puanınızın geçerlilik süresi 3 yıldır. dolayısyla 3 yıl içersinde 5 tane alse girdiğinizi varsayarsak hangisi yüksekse o geçerli sayılır :) yani rahat olun.