öncelikle herkese merhaba. ben antalya da yaşamaktayım ve özellikle burda yüksek lisans yapmak istiyorum. şuan kendimi denemek için alese girdim ve 65 almışım. benim hedefim mayıs 2016 daki sınava hazırlanmak ve hazırlanmaya başladım. düşündüm ki şimdiki mülakata deneme amaçlı girsem mayıstata girsem bunda bir sorun olur mu? mesela öncedende denemiş gibisinden kontrol ediliyor mu? ya da başka nedenlerde olabilir. saçma bir soru gibi gelebilir ama şimdiden teşekkürler.
konu başlığı ile ,içerik farklı sorular ihtiva ediyor sanırım ikisini de cevaplayayım;
1) kaç tane tezli programa başvurabileceğinize dair herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. dolayısıyla rahat olun ,istediğiniz kadar üni. ye başvuruda bulunabilirsiniz ancak şöyle bir sınırlama var ki: genellikle aynı okulun aynı enstitüsüne bağlı 1-2 taneden fazla bilim alanına başvuru yapılamaz.
2) alesinizin önce bu ölçütte olması sorun değil bu bir ,2. si alesle ilgili akabindeki veya yürürlükte olduğu sürece istediğiniz kadar girmenizde bir sorun da yoktur hatta hakkınız , ancak ilgili döneme aiT ales puanınızın geçerlilik süresi 3 yıldır. dolayısyla 3 yıl içersinde 5 tane alse girdiğinizi varsayarsak hangisi yüksekse o geçerli sayılır
yani rahat olun.