Yüksek Lisansa Başvurusunda Mezuniyet Belgesindeki Diploma Notu Geçerli Mi?

Kanary

Öğrenci
İstanbul Üniversitesi'nde yüksek lisansa başvurdum. Başvuru sisteminde mezuniyet notu için e-devlet'ten alınan 100'lük notu otomatik olarak girmişti sistem. Ben de dokunmadan bırakıp kaydettim. Ancak diplomamda herhangi bir not yok, transkriptimde ise 100'lük not bulunmuyor ve bulunan not da İstanbul Üniversitesi'nin 100'lük not sisteminde e-devlet'tekinden daha aşağı bir nota tekabül ediyor. Yani e-devlet'teki mezuniyet belgesinde diploma notum 70 iken, İstanbul Üniversitesi'nin not sisteminde transkrpitimdeki not 60'a tekabül ediyor gibi. Mezuniyet belgesinde İstanbul Üniversitesi sisteminin otomatik olarak tanımladığı not mu geçerli olacak, yoksa yanlış beyan vermekten kayıt yaptıramayacak mıyım? Kılavuzda bazı çelişkili ifadelere denk geldim. Acil yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Unıversıtenın kılavuzunda 4luk sıstemın 100luk sısteme nasıl cevırılecegı yazar. Mesela kendı puanlamamı yaparım ya da yok’e gore yaparım dıyebılır.

Kanary

Öğrenci
Unıversıtenın kılavuzunda 4luk sıstemın 100luk sısteme nasıl cevırılecegı yazar. Mesela kendı puanlamamı yaparım ya da yok’e gore yaparım dıyebılır.

şimdi 12'ye kadar başvuru süresi bitmeden önce değiştirip garanti olsun diye kendi sistemlerine göre yaptım. fakat zaten başvuru sistemlerinde otomatik olarak e-devlet'teki mezun belgesine göre puan verilmişti. hangisi yalan, hangisi doğru beyan, gerçekten kafam çok karışık.

Son düzenleme:

Kanary

Öğrenci
kılavuzda bir yerde transkript'te / mezuniyet belgesinde 100'lük sistemde not bulunmuyorsa transkriptteki 4'lük notu girin diyor

kılavuzun başka bir yerinde transkriptte / diplomada 100'lük sistemde not bulunmuyorsa transkriptteki 4'lük notu girin diyor

kendi başvuru sistemlerinde diploma / transkriptteki notu yazın diyor. ancak başvuru sisteminde mezun belgesindeki 100'lük not yök'ün sistemine göre otomatik olarak girilmişti.

mezuniyet belgesi demek e-devlet'teki "mezun belgesi" mi demek oluyor? ne oluyor? geçici mezuniyet belgesi mi oluyor yoksa? burası hiç belli değil.

muğlaklıklardan dolayı hem boşuna notumu düşük göstermiş, hem de belki de yalan beyan vermiş olacağım ve kaydım silinecek.