Yüksek Lisansa Kayıt Yaptırdığımda Başka Yüksek Lisansa Başvurabilir miyim?

ilkesra

Öğrenci
marmara tıp. fak. yüksek lisansa kabul aldım, son kayıt 27 Temmuz. Ama ben ege ve 9 eylülede başvurmak istiyorum. Marmaraya kayıt yaparsam diğer üni.lere başvurma hakkım kaybolurmu....

Moderatör tarafında düzenlendi:

ankar

Öğrenci
yıldırım beyazıt üniversitesine(öyp) başvurmak istiyorum, yüksek lisans eğitimi veriyor mu yoksa yüksek lisans boyunca başka üniversitelere mi gönderiliyoruz, eğer öyleyse bu üniversiteler neye göre belirleniyor

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
yıldırım beyazıt yeni açıldı muhtemelen yoktur yök belirler listeyi çıkartır merkezi atama olur yine 15 ağustostan sonra..

speedycatx

Öğrenci
yıldırım beyazıt üniversitesine(öyp) başvurmak istiyorum, yüksek lisans eğitimi veriyor mu yoksa yüksek lisans boyunca başka üniversitelere mi gönderiliyoruz, eğer öyleyse bu üniversiteler neye göre belirleniyor

internette araştırdığımda , yakın zaman içerisinde yıldırım beyazıt üniversitesinin fen bilimleri enstitüsü makine mühendisliği için yüksek lisans öğrencisi aldığını gördüm.muhtemelen kendi bünyesinde -şaşırtıcı şekilde - yüksek lisans programları var.fakat üniversiteye ulaşamıyorum , yine arayacağım.

lakin nazmi hocam'a sormak istediğim soru şu : diyelim ki yıldırım beyazıt üninin , bizim atandığımız öyp ana bilim dalında yüksek lisansı var.biz de öyp kapsamında taahhüdname imzalamamak için bizzat yıldırım beyazıtta ( atandığımız üni ) yüksek lisans eğitim almak istiyoruz.üniversite "hayır , illa ki başka üni de görev yapacaksın ve taahhüdname imzalayacaksın" deme lüksü var mı ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
üniveristeye kayıt yaptırırken mezuniyet belgesinin aslı isteniyor...
Aslını istemeye yetkisi yok, ama isterse kaybettim diyip yenisini çıkartmanız iki gün alır.

internette araştırdığımda , yakın zaman içerisinde yıldırım beyazıt üniversitesinin fen bilimleri enstitüsü makine mühendisliği için yüksek lisans öğrencisi aldığını gördüm.muhtemelen kendi bünyesinde -şaşırtıcı şekilde - yüksek lisans programları var.fakat üniversiteye ulaşamıyorum , yine arayacağım.

lakin nazmi hocam'a sormak istediğim soru şu : diyelim ki yıldırım beyazıt üninin , bizim atandığımız öyp ana bilim dalında yüksek lisansı var.biz de öyp kapsamında taahhüdname imzalamamak için bizzat yıldırım beyazıtta ( atandığımız üni ) yüksek lisans eğitim almak istiyoruz.üniversite "hayır , illa ki başka üni de görev yapacaksın ve taahhüdname imzalayacaksın" deme lüksü var mı ?

Başka üni.ye göndermedikçe senet imzalatamaz.

A

Akademik Forum

Guest
merhaba konu eski ama yeni yönetmelikte nasıl oluyor bir yeri kazanıp yaptıktan başka bir yeri kazanınca nasıl kayıt yapılır

M

Misafir/e

Guest
Merhaba,
Şu an halihazırda bir yüksek lisans bölümünde okuyorum. Fakat tez konusunda sıkıntı yaşayacağımı farkettiğim için başka bir yere geçiş yapmak istiyorum; gitmek istediğim üniv. yatay geçiş yapabilmem için pek uygun değil, baştan başvuru yapmam gerekiyor.
Tezli bir Yüksek Lisans programına kayıtlıyken diğerine başvuru yapabilir miyiz? Sizden kabul alırsam burada devam edip eski okuldan kaydımı sildireceğim akdiyle mülakata girmek imkansız mıdır?