Yüksek Lisansa kayıt yaptırmak ve başka yerden de kabul alınca iade almak?

yuksekbasvuru

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Benim şöyle bir sorunum var, GS üniversitesi tezsiz yüksek lisanstan kabul aldım ve kesin kaydımı hemen yapmamı istiyorlar, ayrıca kesin kayıt için 18 bin tl tutarında ilk dönemin ücretini de tamamen yatırmış olmamı istiyorlar.

Ancak ben İTÜ'de de bir yüksek lisansa başvurdum ancak İTÜ'nün elemeleri bile daha başlamadı. O nedenle GS'ye kayıt yaptırıp daha sonra İTÜ'den de kabul alırsan kaydımı GS'den sildirip İTÜ'ye kayıt yaptıracağım.

Burada şöyle bir sıkıntı doğuyor, GS'ye sorduğumda ödenen 18 bin tl'nin tamamı yanar iade alamazsınız dedi?! Böyle bir saçmalık yapma hakları var mı? Özel okullar bile %10-20 civarı kesinti yapıp iade ediyorlar ancak bunlar hiçbir iade yapılmayacağını söylüyorlar. GS yönetmeliğini de inceledim ancak bununla alakalı detaya da ulaşamadım, konu hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim.
 

fenx

Öğrenci
Genellikle size öğrenci belgesi oluşturana kadar (mesela edevlete sizin öğrenciliğinizin yansıtılması gibi) ücret iadesi alabilirsiniz ancak üniversite sizi öğrenci olarak kabul ettiği resmileşip öğrenci numarası verirse ücretiniz muhtemelen iade edilmeyecektir.

Eğer İTÜ'de tezli YL başvurduysanız bekleyebilirsiniz, ancak İTÜ bölümünüz de tezsiz ise GS'den kabul aldıysanız kaçırmayabilirsiniz.
 

yuksekbasvuru

Öğrenci
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim,

GS enstitüsü ile görüştüğümde ücret iadesinin yapılmayacağı söylendi zaten ancak eğitim dönemi başlamadan yani hiçbir eğitim almadan kaydımı sildirmiş olmam ücretin geri alınmasını gerektirmez mi? İTÜ'ye de başvurdum ama onun sonuçları daha sonra çıkacak, o nedenle GS'ye kayıt yaptırıp İTÜ'den kabul alırsam GS'ye vereceğim parayı geri almak istiyorum
 
Üst