Yüksek Lisansı dışardan bitirince Doktorada üniversite kadrosu mümkün mü?

kartpostal

Öğrenci
Merhabalar,

Ben yüksek lisansı devlet memuru iken dışarıdan yaptım. Doktoramı üniversiteye geçerek yapmak istemekteyim. Üniversitelerin açmış olduğu Doktora ilanlarına başvurduğumda araştırma görevlisi kadrosuyla benim alımım mümkün müdür? Yoksa doktoramı yine memuriyette dışarıdan mı yapmak durumundayım?

Doktora programına seçilme sonrasında şayet üniversite kadrosuna geçiş yapılacaksa muvafakat mı almak gerekiyor? Yüksek lisans ve doktora ilanlarında dışarıdan yapmakla üniversite kadrosuna yerleştirilerek yapmak ayrışıyor mu arkadaşlar ?

yakamoz

Öğrenci
Merhabalar,

Ben yüksek lisansı devlet memuru iken dışarıdan yaptım. Doktoramı üniversiteye geçerek yapmak istemekteyim. Üniversitelerin açmış olduğu Doktora ilanlarına başvurduğumda araştırma görevlisi kadrosuyla benim alımım mümkün müdür? Yoksa doktoramı yine memuriyette dışarıdan mı yapmak durumundayım?

Doktora programına seçilme sonrasında şayet üniversite kadrosuna geçiş yapılacaksa muvafakat mı almak gerekiyor? Yüksek lisans ve doktora ilanlarında dışarıdan yapmakla üniversite kadrosuna yerleştirilerek yapmak ayrışıyor mu arkadaşlar ?

Hocam doktora lisansüstü bir eğitimdir. Memur iken de doktoranızı yapabilirsiniz. Araştırma görevlisi olmak ve doktora/yüksek lisans yapmak ayrı durumlardır. Doktora ilanına başvurur ve kazanırsanız, doktora öğrencisi olursunuz, araştırma görevlisi olmak için ayrıca arş. gör'e yönelik ilanlara başvurmanız gerekiyor.

kartpostal

Öğrenci
Araştırma görevlisi kadrolarına başvurduğum taktirde geçmişte yapmış olduğum yüksek lisansım ve almaya hak kazandığım unvanım göz önüne alınarak, araştırma görevlisi kadrosuyla doktora derslerine mi başlanacak ? Yoksa üniversitenin alan aynı bile olsa lisans mezunuymuş ve yüksek lisans yapılmamış gibi bir durum söz konusu olur mu? Asıl sormak istediğim nokta buydu

A

Akademik Forum

Guest
Yukarıda cevap aslında verilmiş ancak biraz açmak gerekirse, doktora derslerinin üniversitede arş.gör. kadrosunda olup olmamasıyla ilgisi yoktur. Arş.gör.kadrosuna atandığınız durumda tabii ki yüksek lisans geçerli olacaktır.

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisans ile almaya hakettiğiniz bir ünvan yok. 1 kademe verilir sadece.