Yüksek lisansta alan seçimi

Philasophi

Öğrenci
Felsefe bölümünde okuyorum yüksek lisans yapmak istiyorum ama alan dışı yapıp yapmama konusunda kafamı bir sürü şey meşkul ediyor öncelikle alan dışından kasıt neler üzerine yapabilirim bilmiyorum bunun içinde birde mesela alan dışı bir bölümde yüksek lisans yaptım misal psikoloji üzerine diyelim yöksisteki ilanlara göz attığımda psikoloji bölümden mezun olmuş ve psikoloji üzerine yüksek lisans yapmış şartları var bunun gibi başka branşlar içinde buna benzer yani ben felsefe okuyup psikolojiden yüksek lisans yaptığımda bende başvurabilecek miyim bu ilanlara ?

Bazinga

Öğrenci
Felsefe bölümünde okuyorum yüksek lisans yapmak istiyorum ama alan dışı yapıp yapmama konusunda kafamı bir sürü şey meşkul ediyor öncelikle alan dışından kasıt neler üzerine yapabilirim bilmiyorum bunun içinde birde mesela alan dışı bir bölümde yüksek lisans yaptım misal psikoloji üzerine diyelim yöksisteki ilanlara göz attığımda psikoloji bölümden mezun olmuş ve psikoloji üzerine yüksek lisans yapmış şartları var bunun gibi başka branşlar içinde buna benzer yani ben felsefe okuyup psikolojiden yüksek lisans yaptığımda bende başvurabilecek miyim bu ilanlara ?

Bölümüne yakın bölümlerde yapabilirsin sosyoloji psikoloji felsefe öğretmenliği, pdr, ilahiyatta olabilir belki, ama bunlar üniversitelerin belirlediği şartlara göre değişir, bazı şartlarda herhangi bir bölümden üniversite mezunları diye geçer bazıları sadece felsefe mezunu ister. İkinci soruna gelirsek, başvuramazsın, ifadede senin alanının da adı geçmesi gerek.

Sana tecrübe ile sabit olarak diyebilirim ki kesinlikle farklı alanda yapma. Ben şu an yapıyorum ve bir çok ilana yani takriben yüzde 90'ına başvuru yapamıyorum. Mükemmel not ortalamaları, Ales ve Yds puanları ile çaresizce bekliyorum "ilgili alanda....." yazmasınlar diye ilanlara.