Yüksek Lisansta Doğru Seçim - Alan Dışı Yüksek Lisans

Yunus Ersoy

Öğrenci
Herkese merhaba arkadaşlar, Kamu Yönetimi mezunuyum. Kendi alanım Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ancak ben bu alanda bilgili ve bu alana ilgili biri değilim. Açıkçası siyasetten çok uzak biriyim. Malumunuz sözelciyim ve alan dışı tercihlerde ders içeriğinde sayısal olan işletme beni zorlar. Taşeron çalışanıyım. Cevaplarını aradığım soruları müsaadenizle listeliyorum:

1- Öğretmen değilim. Eğitim Yönetimi ve Planlaması alanında yüksek lisans yapmam ne kadar mantıklı ? Bana getirisi ne olur ?

2- Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yapmalı ve bir yandan da kpss mi kasmalıyım?

3- Ya da aşağıdaki diğer bölümlerden birinde mi yüksek lisans yapmalıyım?
  • - İşletme Yönetimi
  • - Uluslararası İlişkiler
  • - Uluslarası Ticaret
  • - İşletme
  • - Uluslarası İşletmecilik
  • - Yönetim ve Organizasyon

Ne istiyorum ya da ne düşünüyorum?

-Eğitim Yönetimi ve P. alanında yüksek lisans yaparsam eğitim alanına uygulanmasını istediğim projemi, tez olarak hazırlarım. Keza danıştığım bu alan hocaları bana bunu önerdi. Ancak sonrasında ne olacağı hakkında hiçbir fikrim yok. bu konuda tecrübeli ve bilgili sizlerin yardımı gerekli.

- İşletme Yönetimi yani MBA isterim fakat Ticari Matematik diye bir dersi var o dersi ancak dd ile geçerim. Ayrıca Kamu Yönetimi mezunu biri MBA yüksek lisansı yapsa, uluslararası sahada şansı olacak mı ki ? İş dünyası böyle yürümüyor diye biliyorum. Şansım çok az olur.

- Uluslararası İlişkiler alternatif bir program ancak benim için yine alan dışı bir tercih, bu program ve bana getirisi hakkında bilgili değilim.

- Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi kendi alanım bu alanı tercih edersem olabilecekler hakkında da bilgi sahibi değilim.

Başka program önerilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.