Yüksek lisansta kyk bursu

Merhaba arkadaşlar yüksek lisans tez dönemindeyim kyk bursu alıyorum eğer tezim normal sürede bitmezse bursumun krediye dönmesinden korkuyorum yani aldığım tüm burs ücretini öderim diye korkuyorum internetten araştırdım hiç bir bilgi bulamadım sizlere sormak istedim bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi acaba? Iyi günler diliyorum

abcdef123456

Öğrenci
Merhaba, bağlantıyı incelediğiniz taktirde sanırım istediğiniz cevaba ulaşabilirsiniz.

YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU

"Öğrenciye burs verilmekte iken, bursun kesilmesini gerektirecek bir durum ortaya çıktığında, bursun kesilmesini gerektiren durumun gerçekleştiği tarih itibariyle bursu kesilir. Bu tarihten sonra ödenen burs miktarları öğrenim kredisi borcuna dönüştürülerek, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre tahsil edilir."

Son düzenleme:

Merve

Baş Editör
Merhaba arkadaşlar yüksek lisans tez dönemindeyim kyk bursu alıyorum eğer tezim normal sürede bitmezse bursumun krediye dönmesinden korkuyorum yani aldığım tüm burs ücretini öderim diye korkuyorum internetten araştırdım hiç bir bilgi bulamadım sizlere sormak istedim bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi acaba? Iyi günler diliyorum

Burs zaten iki sene veriliyor, krediye dönme durumu yok.

Evet onu biliyorum ben sadece tez dönemim uzarsa başarısız mı sayılıyorum hani başarısız sayıldığında burs krediye dönüyor ya hani eğer dönerse almis oldugum iki senelik bursu kredi gibi mi ödücem onu sormuştum