Yüksek Lisansta Yatay Geçiş

Asli Cengiz

Öğrenci
merhaba
eğitim bilimleri enstitüsünde yüksek lisans yapıyorken sosyal bilimler enstitüsüne yatay geçiş yapılabilir mi?
örneğin ortaöğretim sosyal alanlar eğitimi edebiyat öğretmenliğinden sosyal bilimler enstitüsü edebiyat yüksek lisansına geçiş mümkün müdür?
dersler uyuşmayabilir fakat uyuştuğu zaman dönem kaybı olmuyor, uyuşmadığı zaman bir dönem uzuyor diye biliyorum.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhaba
eğitim bilimleri enstitüsünde yüksek lisans yapıyorken sosyal bilimler enstitüsüne yatay geçiş yapılabilir mi?
örneğin ortaöğretim sosyal alanlar eğitimi edebiyat öğretmenliğinden sosyal bilimler enstitüsü edebiyat yüksek lisansına geçiş mümkün müdür?
dersler uyuşmayabilir fakat uyuştuğu zaman dönem kaybı olmuyor, uyuşmadığı zaman bir dönem uzuyor diye biliyorum.
Yatay geçiş imkanı birbiri ile aynı olan bölümler arasında olmaktadır aynı bölüm altındaki anabilim dalları arasında bile yapabilirler ama sizinki biraz zor. Derslerin saydırılması da tamamen enstitüye bağlı size bu durumda lisanstan bile ders verebiler bilimsel hazırlık olarak.

47

Moderator
Yatay geçiş üniversiteden üniversiteye olur. Bölüm değiştiremiyorsunuz. Ders dönemi bittikten sonra ve tez önerisi veya başvurularını yapmadan yatay geçiş için başvuru işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor.

Zaten böyle bir imkan verilseydi iktisatçılar bölümler arası değişikle tıp profesörü olabilirdi, sonra piyasadaki organ fiyatları düşerdi :) . Bu tip bir yatay geçişin mümkün olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Yatay geçiş imkanı birbiri ile aynı olan bölümler arasında olmaktadır aynı bölüm altındaki anabilim dalları arasında bile yapabilirler ama sizinki biraz zor. Derslerin saydırılması da tamamen enstitüye bağlı size bu durumda lisanstan bile ders verebiler bilimsel hazırlık olarak.[/QU

Merhaba Hocam,
Yatay geçiş hakkında bir şeyler sormak istiyorum. Öncelikle ilk dönemin sonunda yapılabiliyor mu? İkinci olarak da yatay geçiş yapabilmek tekrar yökün açtığı yüksek lisans kadrolarına mı başvurmamız gerekiyor yoksa lisans eğtimindeki geçişlerde olduğu gibi dilekçe yeterli mi?

serkurt

Öğrenci
eşim yüksek lisansa 2013 sonbahar da başladı
2014 sonbahar da öyp ile atandı ve başlamış olduğu yl yi atandığı okula yatay geçiş yaptırdı
şimdi atandığı okulda yl kaydı 2014 sonbahar olarak gözüküyor
toplam 3 yılı (yatay geçişten önceki yl kaydı dikkate alınırsa) 2016 ilkbaharda mı
yoksa (yatay geçiş yaptırdığı kayıt dikkate alınırsa )2017 ilkbahar da mı sona erer?