Yüksek Lisanstan Kayıt Sildirme Durumunda Lisans Tecilini Kullanma

waters

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. 2014 temmuzda lisans egitiminden mezun olup 2 senelik tecilimi almıştım. Daha sonra 2016 ocak sonu şubat başı gibi bir tezsiz yuksek lisans programına kayıt yaptırarak tecil suremi 2019 ocak sonuna kadar uzatmıştım.

Şimdi burada ben bu 2 senelik lisans mezuniyet sebepli tecilimin yaklaşık 6 7 ayını kullanmamış oluyorum. Yüksek lisansı da bazı özel sebeplerden bırakma durumum var. Bu 6 7 aylık süreyi yeniden tecil icin kullanabilir miyim yoksa yuksek lisanstan ayrılırsam hemen askere gitmek zorunda kalır mıyım ??

delen__1905

Öğrenci
hocam bunu askerlik şubesi ile konuşmalısınız tecil hakkınızı bir kere kullanabilirsiniz ve teciliniz bozulduğu için sıkıntı oluşacak gibi ama dediğim gibi bunu ancak askerlik şube net cevabını verebilir
bir de not olarak lisans teciliniz 2017 temmuzda biter mezuniet tarihinize direk iki yıl eklenerek hesaplanır 6-7 ay gibi bir hakkınızın olması imkansız diplomadaki mezuniyet tarihine bakın ona iki yıl ekleyin direk

waters

Öğrenci
hocam bunu askerlik şubesi ile konuşmalısınız tecil hakkınızı bir kere kullanabilirsiniz ve teciliniz bozulduğu için sıkıntı oluşacak gibi ama dediğim gibi bunu ancak askerlik şube net cevabını verebilir
bir de not olarak lisans teciliniz 2017 temmuzda biter mezuniet tarihinize direk iki yıl eklenerek hesaplanır 6-7 ay gibi bir hakkınızın olması imkansız diplomadaki mezuniyet tarihine bakın ona iki yıl ekleyin direk

Anladım teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.

Peki yüksek lisanstan atılma durumunda yeniden bir yüksek lisansa kaydolursak tecil konusunda sıkıntı çıkıyor mu bu konuda bilgisi olan var mı?