Yüksek Öğretim Kurumlarında Ders Vermiş Olmak Şartı

katyusha

Öğrenci
Öncelikle herkese merhabalar,

En az 1 yıl Yüksek öğretim kurumlarında ders verme tecrübesi olmak.
En az 2 yıl Yüksek öğretim kurumlarında ders verme tecrübesi olmak.
En az 4 yıl Yüksek öğretim kurumlarında ders verme tecrübesi olmak.
En az 5 yıl Yüksek öğretim kurumlarında ders verme tecrübesi olmak.
Tezli yüksek lisans mezunu olup yükseköğretim kurumlarında ders verme deneyimine sahip olmak.

Şeklinde açılan ÖĞRETİM GÖREVLİSİ kadrolarına başvuru yapabilmenin şartı nedir?

Yükseköğretim kurumunda ders veren birisi olarak sigortam tam ay üzerinden yatmamakta. Bu tarzda açılan kadrolara başvurabilmek için sigorta aylık tam 30 gün üzerinden mi yatması gerekmekte? Yoksa sadece orada 1 yıl yada 2 dönem ders vermiş olarak gözükmek yetiyor mu?
1yıl için 360 2 yıl için 720 gün sigortalı mı gözükmek gerekiyor?
Bu konu hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:
?

:..:

Guest
Hocam ben bir başvurum esnasında üni.ye aynen sorduğum bu suale onlar gün üzerinden olduğu yönünde cevaP verdiler yani belirtilen yıl karşılığının sgk kaydında gün ederinin görünmesi gerekiyormuş. 2 yıl ise 720 gün misal bana verilen cevap bu olduğundan ben başvuru bile yap(a)madım. Nacizane tavsiyem eğer başvuru yapmayı düşünüyorsanız arayın sorun en sağlıklı yanıtı onlar verecektir. Bununla birlikte bilgisi olan arkadaşlardan (yanlış bilgilendirilmiş olma ihtimaline istinaden) konu başlığına işin doğrusunu aktarmalarını rica etmiş olayım. Size ve Herkese iyi günler.

eczak

Yardımcı Editör
Öncelikle herkese merhabalar,

En az 1 yıl Yüksek öğretim kurumlarında ders verme tecrübesi olmak.
En az 2 yıl Yüksek öğretim kurumlarında ders verme tecrübesi olmak.
En az 4 yıl Yüksek öğretim kurumlarında ders verme tecrübesi olmak.
En az 5 yıl Yüksek öğretim kurumlarında ders verme tecrübesi olmak.
Tezli yüksek lisans mezunu olup yükseköğretim kurumlarında ders verme deneyimine sahip olmak.

Şeklinde açılan ÖĞRETİM GÖREVLİSİ kadrolarına başvuru yapabilmenin şartı nedir?

Yükseköğretim kurumunda ders veren birisi olarak sigortam tam ay üzerinden yatmamakta. Bu tarzda açılan kadrolara başvurabilmek için sigorta aylık tam 30 gün üzerinden mi yatması gerekmekte? Yoksa sadece orada 1 yıl yada 2 dönem ders vermiş olarak gözükmek yetiyor mu?
1yıl için 360 2 yıl için 720 gün sigortalı mı gözükmek gerekiyor?
Bu konu hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Hocam yerinizde olsam ders verdiğim yükseköğretim kurumundan yazı alır başvurur ve şansımı denerdim. Ders verdiğiniz anabilim dalına ders vermenizle ilgili yazı isteğinize dair dilekçe verin resmi yoldan size yazınızı iletilsin. "... bahsi geçen kişi ... tarihinden itibaren ... yıldır haftada ... saat ders vermektedir" gibi. En azından şansınızı denemiş olursunuz.

Hocam yerinizde olsam ders verdiğim yükseköğretim kurumundan yazı alır başvurur ve şansımı denerdim. Ders verdiğiniz anabilim dalına ders vermenizle ilgili yazı isteğinize dair dilekçe verin resmi yoldan size yazınızı iletilsin. "... bahsi geçen kişi ... tarihinden itibaren ... yıldır haftada ... saat ders vermektedir" gibi. En azından şansınızı denemiş olursunuz.
ben de aynısını yapardım memura sorarsan hayır der ama belgeleri ver kabul ediliyor garip bir durum.
o yüzden ikircikli durumlarda kendi lehime olanı uygularım. olmayacaksa zaten onlar red verir.
son olarak şunu söyleyeyim bu tür ilan size açılmamış için boşuna başvurmayın. adamlar anlaşıyor akrabası ile 1-2 yıl ücretli ders verdiriyor sonra da ona uygun ilan çıkıyor. üniversitede ders vermiş aynı kadroya 5 kişiden fazlası başvurmaz şartları tutmaz. eh mülakatda da seni almazlar sanırsam

akademia55

Öğrenci
sevgili mağdur kardeşim,

"Nasrettin hoca eşekten düşmüş, herkes etrafına toplanmış.
Hoca ilgiden sıkılınca demiş ki;
Siz az uzak da durun bana eşekten düşen gelsin."

Evet karşınızda eşekten düşen biri ;)

Eğer 31. Maddeden görevlendirilmediysen o zaman başvuru yapmayınız! kabul edilmiyor. ben yaptım kabul etmediler...

Öğretim görevlileri:
Madde 31

"Öğretim görevlileri; üniversitelerde ve bağlı birimlerinde bu Kanun uyarınca atanmış
öğretim üyesi bulunmayan dersler veya herhangi bir dersin özel bilgi ve uzmanlık isteyen
konularının eğitim - öğretim ve uygulamaları için, kendi uzmanlık alanlarındaki çalışma ve
eserleri ile tananmış kişiler, süreli veya ders saati ücreti ile görevlendirilebilirler. Öğretim
görevlileri, ilgili yönetim kurullarının görüşleri alınarak fakültelerde dekanların, rektörlüğe bağlı bölümlerde bölüm başkanlarının önerileri üzerine ve rektörün onayı ile öğretim üyesi, öğretim üye yardımcısı ve öğretim görevlisi kadrolarına atanabilirler veya kadro şartı aranmaksızın ders saati ücreti veya sözleşmeli olarak istihdam edilebilirler. Öğretim üyesi kadrolarına öğretim görevlileri en çok iki yıl süre ile atanabilirler; bu süre sonunda işgal ettikleri kadroya başvuran öğretim üyesi bulunmadığı ve görevlerine devamda yarar görüldüğü takdirde aynı usulle yeniden atanabilirler. Atanma süresi sonunda görevleri kendiliğinden sona erer. Bunların yeniden atanmaları mümkündür. Bu takdirde ilk atama usulü uygulanır. Konservatuvarlar ile meslekyüksekokullarına gerektiğinde sürekli olarak öğretim görevlisi atanabilir."

Ama bu maddeden atanmış iseniz, ders saati önemli değil, sigorta girişi olmanız yeterlidir ;) sadece bu maddeye göre atandığınızın bir belgesi ile başvurunuzu yapınız...