Yükseklisans intihal hakkında

Beyza ay

Öğrenci
Yükseklisansta intihalim sırasında enstitüden şöyle bir mesaj aldım turnitin uygulamasında incelenilen tezim hata veriyormuş.Hata kutucuğunda ise; yazılı ödev metninin %15’i bibliyografyadadır diyor.Buda Metin sayfasına göre aşırı dipnot kullanımı olarak bana söylendi tezimi düzenlememi istiyorlar böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu acaba ne yapmam gerekiyor?

orta123

Öğrenci
Dipnot dediğiniz zaten alıntıladığınız kaynak oluyor. Dolayısıyla kaynak göstererek alıntı yaptığınız anlamına geliyor (yanlışım varsa düzeltin). Benzerlik oranınız da sanıyorum bu kaynaklardan çıkıyor değil mi? Turnitinde "kaynakça çıkar" kısmını seçerek benzerlik oranına bakabilirsiniz bence

Beyza ay

Öğrenci
Dipnot dediğiniz zaten alıntıladığınız kaynak oluyor. Dolayısıyla kaynak göstererek alıntı yaptığınız anlamına geliyor (yanlışım varsa düzeltin). Benzerlik oranınız da sanıyorum bu kaynaklardan çıkıyor değil mi? Turnitinde "kaynakça çıkar" kısmını seçerek benzerlik oranına bakabilirsiniz bence

Evet doğru Metin sayfa sayısı ve dipnot oranı istiyor bende Metin sayfa sayısına göre aşırı dipnot kullanımından dolayı hata veriyormuş malesef okulumda bu programı yurutuyorlar ve kaynakçaları cıkartmıyorlar.