"Yükseköğretim Kurumlarında ders vermiş olmak" şarti kesinlikle kişiye özel mi?

Arkadaşlar merhaba, bilindiği üzere "alanında 2 yıl tecrube veya yüksek lisans" sartli ilanların bile çoğunluğunda istedikleri kişileri alıyorlar. Ama yinede yüzde 20,30 arada düzgün ve hakkaniyetli kadrolar oluyor. Benim sormak istediğim "Yükseköğretim Kurumlarında ders vermiş olmak" şarti yüzde 100 kişiye özel mıdır? Yoksa bu kadrolarda da arada hakkaniyetli kadrolar var mıdır?

parafiskalite

Yardımcı Editör
Evet, once dısardan ders verdırıp daha sonra kadrolu yapmanın ve basvuru sayısını azaltmanın bır dıger yolu da bu cunku.
“2,5,8,15 sene” gıbı ders vermıs olma sartı kosuyorlar, bunun baska bır acıklaması olamaz.

aliahmet

Öğrenci
Evet, once dısardan ders verdırıp daha sonra kadrolu yapmanın ve basvuru sayısını azaltmanın bır dıger yolu da bu cunku.
“2,5,8,15 sene” gıbı ders vermıs olma sartı kosuyorlar, bunun baska bır acıklaması olamaz.

Bazı ilanlarda hiç yıl şartı olmadan sadece "yükseköğretim kurumlarında ders vermiş olmak" şartı koyuyorlar. Bu ilanlar için de düşünceniz aynı mı? Kesinlikle kişiye özelse masraf yapıp gitmeye gerek yok o zaman.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Bazı ilanlarda hiç yıl şartı olmadan sadece "yükseköğretim kurumlarında ders vermiş olmak" şartı koyuyorlar. Bu ilanlar için de düşünceniz aynı mı? Kesinlikle kişiye özelse masraf yapıp gitmeye gerek yok o zaman.

Ders verme suresı 1 yıldan az ıse oyle sart koymus olabılırler, tamamen mantık yurutuyorum suan :)
Ben yıne de sartlara uyuyorsanız basvurmanızdan yanayım, en azından puanlarınız yuksekse ön degerlendırmede mevcut kısıyı eleme sansınız var.

pazarkaya

Öğrenci
Kardeş almazlarsa almazlar, bende başka üni ye geçmeye uğraşıyorum evlendiğim için, 8 yıldır çalışıyorum, eeee seni nasıl alacağız, 50 kişi başvurur vs, ama kendi adamları olsa çakarlar 8 yıl deneyimi kimse gelemez. O yüzden o tür ilanlar kişiye özel, şart tutuyorsa başvurun adam hasta olur gelmez hayat bu.