1) EĞER;
birbiri ardınca ara vermeksizin ve başarıda kusur göstermediğinizi varsaydığımızda o dediğiniz şeyi 35 yaşına kadar asla yapamazlar. (NOT:tezli yl 2 yıllı ,doktora programı 4 yıllık bir programdır)
YALNIZ ;
önemle hatırlatmak isterim ki , plan ve doğru seçim çok önemli, ve elinizde olmayan sebeplerden dolayı bazen ek zaman kaybı yaşamanız ihtimal dahilinde. bende 26 yaşındayım.şu anda tezim bitebilirdi ,yanlış seçim veya yanlış kararlar nedeniyle yeni baştan başlamak zorundayım artık.
ama daha önemlisi: ya askerlik aslında şu anda gitsen belki zor gelmeyecektir. ama 32 yaşında veya sonrasında ben zannetmiyorum 22 yaşındaki bir delikanlı gibi enerjik olasın , ihtimal 34 yaşındaysan ağır gelecektir. başka alternatifler deneyebilrsiniz belki mesela ,psikolojik bir probleminiz yoksa yurtdışı programlar öneririm ama araştırmanız laım mesela bakın ,profilinizi ve eğtim durumunuzu dikkate alarak ,gideceğiniz ülkeye tabii olmak yani oranın vatandaşı olma hakkını size verecek olan (gelişmiş) bir ülkeyi seçerseniz bu sizin için iyi olur. türkiye oldukça kötü bir ülkedir. suriye değiliz tabii ama daha kötüsü var mı ki. şu anda gelişmiş ülkeler bazındada dostumuz kalmadı.
yani burayı terketmek lazımdır şansınız varsa.bununla birlikte okumanın yaşı yoktur ki gençsiniz.alanınızda devam ederek faydalı şeyler yapabileceğinize inanıyorsanız kendinize güveniniz yüksekse devam edin.
bışırılar.