Yurtdışı için Referans Mektubu Sorunu

Elif97

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, ben Ankara Siyasalda okuyorum. En büyük hayalim Harvard, Princeton gibi bir üniversitede yüksek lisans yapmak. İngilizcem iyi ve GPA'mı da yüksek tutmaya çalışıyorum. Ancak geçenlerde referans mektubu olayının çok sıkıntı olduğunu öğrendim. Derslere girsemde hocalarla pek muhabbetim yok. Biraz lokal bir okul benimkisi ve alanında yurtdışında tanınmış hocalar var mı bilmiyorum olduğunu da pek sanmıyorum. Ancak gene de böyle üniversiteler için normal bir proftan alsam yetmez mi? İlla alanında tanınmış olması mı gerekir?

Kendimi ne kadar geliştirecek olursam olayım bana bağlı olmayan bir noktada önüme engel konması çok canımı sıktı.

Elif97

Öğrenci
Peki tamam ama alıntıyı Nasıl kaldırırım bilmiyorum oek de önemli değil bence siz gene yapın bilgilendirmesini:)

Eğitim durumum şuan siyaset ve kamu yönetiminde okuyorum işte Ankara üniversitesinde. Öyle Robert gibi falan özelliği olan bir liseden mezun değilim. Özellikle Ivy Leauge okulları için bir sürü niteliğin gerektiğinin farkındayım. Ancak bunların yanında referans mektubu çok önemli mi Anlara siyasalda böyle sağlam hocalar var mı(hazırlıktan yeni çıktığım için kendi okulumu pek bilmiyorum evet garip) sorduğum şeyler bunlar.

uzun06

Öğrenci
Sanırım kendi okulunuzdan pek haberdar değilsiniz. İlk olarak Mülkiye lokal bir okul değildir. Ankara Üniversitesine bağlı olmasına rağmen, neredeyse özerk bir yapı olarak alınır ki öyledir de. Okuldaki hocaların özgeçmişlerine okulun kendi sitesinden ulaşabilirsiniz, ve çoğu hocanın yüksek lisansını, doktorasını yurtdışındaki hatırı sayılır okullarda yaptığını göreceksiniz. Ayrıca hazırlıktan yeni cıktıgınızı soylemıssınız, asıl egıtıme baslamadan nasıl boyle kanılara varıyorsunuz anlamıyorum.

Ink Bottle

Moderator
Öncelikle bir lisans eğitiminizde ilerleyin, ilk sınıflarda hocalarla henüz muhabbetinizin olmaması normal. Referans mektubu bir şekilde halledilir, siz ortalamanızı yüksek tutmaya bakın. 4. sınıfın başlarında falan bu konuda detaylı araştırma yapıp gereken sınavları almaya başlarsınız.

Ayrıca, Ankara Siyasal'a lokal bir okul demeniz bir mühendis olarak bir sayısalcı olarak beni bile şaşırttı. Çünkü hangi meslekten olursa olsun hemen hemen herkesin bildiği nadir fakültelerdendir.

Elif97

Öğrenci
Öncelikle bir lisans eğitiminizde ilerleyin, ilk sınıflarda hocalarla henüz muhabbetinizin olmaması normal. Referans mektubu bir şekilde halledilir, siz ortalamanızı yüksek tutmaya bakın. 4. sınıfın başlarında falan bu konuda detaylı araştırma yapıp gereken sınavları almaya başlarsınız.

Ayrıca, Ankara Siyasal'a lokal bir okul demeniz bir mühendis olarak bir sayısalcı olarak beni bile şaşırttı. Çünkü hangi meslekten olursa olsun hemen hemen herkesin bildiği nadir fakültelerdendir.

Lokal bir okul derken bahsettiğim şey şu, elbette Türk intelejansiyasının yarısının çıktığı bir yer. Ancak önemli olan yurtdışı popüleritesi. Bu noktada nerede, hocaları falan Nasıl bilmiyorum. Yani siteye girdim garip şekilde çoğu profosörün özgeçmişi yazmıyordu. Yani yazmayanlar arasında bölüm Başkan'ları falanda olduğuna göre muhtemelen sitenin dandikliğiyle ilgili bir durum söz konusu. Ancak bu durum beni kıllandırdı

1 sene okumuşsun anlayamadın mı kendi okulunu diyenler, eleştirinizde haklısınız ama hazırlık ayrı bir binada tamamen ve başta benim hiç yoktu öyle bir Amacım qma şı son olaylar tetikledi bayağı.

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
bazı bilgiler (harvard gsas' admissions lardan bazısı)

--> toefl puanı aslında çok da yüksek değildir ( başvuru için min 80 yeterli). https://www.gsas.harvard.edu/prospective_students/application_instructions_and_information.php ama bazı programlar daha yüksek olabilir ibaresi var tabi

--> GPA alt sınırı yoktur. https://www.gsas.harvard.edu/divers...lar_initiative_frequently_asked_questions.php (3.soruya bakın lütfen)

--> hangi okulu bitirdiğiniz çok da önemli değildir. ne vadedeceksiniz ve bunu nasıl kanıtlayacaksınız yada ne gibi özellikleriniz var ,dedim ya en önemli şey aslında kişiliğiniz en önemli dosyalardan biri olan "prospective students" adlı pdf doyasınu bu linkten bulun ve okuyun : https://www.gsas.harvard.edu/prospective_students/prospective_students.php

--> harvarda gidecek bir öğrencinin bence oraya ihtiyacı olmamalı ,okulun o öğrenciye ihtiyacı olmalı :) ben öyle hissediyorum açıkçası (K-12 ye bakın bi) https://www.gsas.harvard.edu/prospective_students/prospective_students.php

harvard gsas (fen b. enst.) tüm akademik kariyeriniz boyunca en fazla 3 defa başvuru hakkı vermekte ,bu açıklama https://www.gsas.harvard.edu/prospective_students/application_instructions_and_information.php
Selecting a Department and Subject

adlı başlığın son paragrafında yer almaktadır. bu kısm fen bilim alanları ile ilgilidir.

ayrıca bkz. https://www.gsas.harvard.edu/images/stories/pdfs/perspectives.pdf

--> okul evet recommendation ister https://www.gsas.harvard.edu/prospective_students/prospective_students.php dosyayı bulun. yada üst birim .

not: bazı gerektirmeler için require ile must ibaresi ayrı ayrı kullanılmış. anladığım kadarıyla farklı yargılar , require var ise çok zayıf ihtimal de olsa ,o gerektirmenin tolere edilebileceğini düşünüyorum. böyle bir durum boğaziçi üniversitesi admissionslarında farkedilmiştir / yaşanmıştır. yinede gerçekte örneğin 80 toefl çok da yüksek bir skor değildir. new york university min. 100 ister mesela

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Siz yorumlarda görülen tenkitlerle moralinizi bozmayın, ilk senelerden böyle yüksek bir hedef, tüm öğrencilerden beklenmesi gereken güzel bir davranıştır. Kendinizi derslerde ifade ederek çalışma ve isteğinizi gösterin hocalarınız size en büyük desteği sağlayarak, yardımda bulunacaktır.
Bir diğer amacınız yaz tatillerinizde yurtdışında bir dil kursu, değişim programı ya da en asgari interrail programıyla bir seyahat programıyla günlük konuşma İngilizce seviyenizi yükseltmek olmalıdır.
Başarılarınızı diliyorum.

Elif97

Öğrenci
Öğrenmeye çalışıyoruz işte:). Forumdan direkt sormakta bşr metot ayrıca amacınız ne? Az önceki mesajımın benden alıntı yapıp alıntıyla oynayıp dalga geçmeniz üzerine attığımı ikimizde gayet iyi biliyoruz. Sonra düzeltmeniz gerçekliği değiştirmiyor. Muhtemelen aptal bir kız biraz eğleneyim diye düşündünüz Eğlenmek istiyorsanız başka yere giderseniz memnun olurum. Cevaplayıp cevaplamamanızda Pek umrumda değil bu saatten sonra iyi günler :)

Son düzenleme:

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
Öğrenmeye çalışıyoruz işte:). Forumdan direkt sormakta bşr metot ayrıca amacınız ne?

başkalarının haklarına saygılı olmanız zorunldur.

hala o çirkin ifadeyi kaldırmış değilsiniz!..

kaldırın!..

symo++ zarif güçlü ve centilmendir,kimseye hakaret etmez..buna emin olabilirsiniz.

finduilas

Profesör
Öğrenmeye çalışıyoruz işte:). Forumdan direkt sormakta bşr metot ayrıca amacınız ne? Az önceki mesajımın benden alıntı yapıp alıntıyla oynayıp dalga geçmeniz üzerine attığımı ikimizde gayet iyi biliyoruz. Sonra düzeltmeniz gerçekliği değiştirmiyor. Muhtemelen aptal bir kız biraz eğleneyim diye düşündünüz Eğlenmek istiyorsanız başka yere giderseniz memnun olurum. Cevaplayıp cevaplamamanızda Pek umrumda değil bu saatten sonra iyi günler :)
Agziniza saglik :)

Sorunuza gelince referans mektuplarinda onemli olan hocanizin ya da okulunuzun yurt disi popularitesi degil, hocanizin sizi ne kadar iyi tanidigi ve hakkinizda nasil referans verdigidir. Harvard gibi Ivy League uyesi okullar elbette daha competitivedir ancak sert kurallar referans icin degil sizin puanlariniz icin gecerlidir. Sizin sundugunuz TOEFK/IELTS puani, GRE puani, not ortalamaniz, Statement of Purposeunuz referanstan daha belirleyici rol oynar. Size tavsiyem, madem daha yolun basindasiniz, not ortalamanizi 3'un hatta 3.5'un ustunde tutmaniz, Ingilizcenizi cok iyi gelistirmeniz, hocalarinizla onlardan referans isteyecek kadar yakin olmaniz ve basvuru yapacaginiz zaman okulu iyi arastirip sizin hedeflerinizle ne kadar tuttugunu SoP'a yazmanizdir.

Bu arada su an Amerika'da master yapan biri olarak diger tavsiyem de, ulkede yasananlar nedeniyle yurt disina gitmeye karar vermisseniz, yani onceden boyle bir niyetiniz yoktuysa, haliyle yurt disini bilmiyorsaniz, Ivy League gibi yuksekten ucmak yerine once okullari arastirip sizin bolumunuzde en iyi olanlara karar vermeniz. Boylece donanimli olup sonradan hayal kirikligina ugramazsiniz.

Kolay gelsin.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
ne aradığınız ve ne istediğiniz artık umrumda değil benim ,bişekilde öğrenin madem..

eleştirel bir fen bilimcinin yapabileceği en uygun iletişimi kullanmış olduğumu düşünmekteyim.

özelden de ulaşmayınız lütfen artık..

Elif97

Öğrenci
Agziniza saglik :)

Sorunuza gelince referans mektuplarinda onemli olan hocanizin ya da okulunuzun yurt disi popularitesi degil, hocanizin sizi ne kadar iyi tanidigi ve hakkinizda nasil referans verdigidir. Harvard gibi Ivy League uyesi okullar elbette daha competitivedir ancak sert kurallar referans icin degil sizin puanlariniz icin gecerlidir. Sizin sundugunuz TOEFK/IELTS puani, GRE puani, not ortalamaniz, Statement of Purposeunuz referanstan daha belirleyici rol oynar. Size tavsiyem, madem daha yolun basindasiniz, not ortalamanizi 3'un hatta 3.5'un ustunde tutmaniz, Ingilizcenizi cok iyi gelistirmeniz, hocalarinizla onlardan referans isteyecek kadar yakin olmaniz ve basvuru yapacaginiz zaman okulu iyi arastirip sizin hedeflerinizle ne kadar tuttugunu SoP'a yazmanizdir.

Bu arada su an Amerika'da master yapan biri olarak diger tavsiyem de, ulkede yasananlar nedeniyle yurt disina gitmeye karar vermisseniz, yani onceden boyle bir niyetiniz yoktuysa, haliyle yurt disini bilmiyorsaniz, Ivy League gibi yuksekten ucmak yerine once okullari arastirip sizin bolumunuzde en iyi olanlara karar vermeniz. Boylece donanimli olup sonradan hayal kirikligina ugramazsiniz.

Kolay gelsin.

Öncelikle cevap için çok teşekkür ediyorum malum bu konularda görüş alabileceğim pek kimse yok memlekette. Cevabınızla beni rahatlattınız epey. Peki siz hangi okulda yüksek lisans yapıyorsunuz? Birde Oraya gidince yüksek lisans doktora derken oranın vatandaşı olmak kolay mı? Orası derken kast ettiğim ülke Amerika tabiki.

finduilas

Profesör
Öncelikle cevap için çok teşekkür ediyorum malum bu konularda görüş alabileceğim pek kimse yok memlekette. Cevabınızla beni rahatlattınız epey. Peki siz hangi okulda yüksek lisans yapıyorsunuz? Birde Oraya gidince yüksek lisans doktora derken oranın vatandaşı olmak kolay mı? Orası derken kast ettiğim ülke Amerika tabiki.
Ben University of Rhode Island'dayim. Burada vatandaslik alma gibi bir durum yok, sadece burada dogan bebekler direkt vatandas olabiliyor. Bizim Green Card alma hakkimiz var, o da 5 yil kaldiktan sonra ev alirsak ya da Amerikali biriyle evlenirsek. Green Card ile de suresiz oturum ve calisma izni almis oluyoruz.