Yurtdışı Yüksek Lisans ve Askerlik Tecili

bgucin

Öğrenci
Arkadaşlar merhabalar;

Haziran 2017'de lisans eğitimimden mezun oldum. Halihazırda Türkiye'de bir yüksek lisans programına kayıtlıyım ve Almanya vizemin olumsuz sonuçlanma ihtimaline karşın derslere kaydolup başlamıştım. Bugün itibariyle başvurum olumlu sonuçlandı, vizem ve pasaportum elime ulaştı 1-2 hafta içinde çıkış yapmaya çalışacağız eşimle.

Tecil işlemini henüz yapmamıştım, Şubat 2018'e kadar yoklamaya tabi gözükmekteyim. Bunun için sizce hangisi daha kolay olur; Türkiye'deki kaydımı dondurmadan önce onunla mı tecil yapayım, yoksa Yurtdışı'na eğitime gideceğimi göstererek tecil yapmamı tavsiye edersiniz? Arkadaşlar son olarak hangi belgeler askerlik şubesine sunulmalıdır?

Teşekkürler

K

kacak

Guest
senin yapman gereken bir iş yok enstitü bu hafta falan yazı gönderir zaten askerlik şubesine öğrenci olduğuna dair, ki sen yurtdışına gideceksen hiç kasmana gerek yok git orada konsolosluktan ertelettir

M

Misafir Üye

Guest
PORT route

Peki yurtiçindeki yüksek lisansı BİTİRDİKTEN sonra yurtdışında 2. yüksek lisansa başlarsak, tecil durumu nasıl olur acaba?

T

tati

Guest
yurtdışı yüksek lisansı bitirememek

yurtdısında 1 sene yüksek lisans okudum, ama bitiremedim. Türkiye'de bir okula kayıt olmak istiyorum. Tecil ederler mi ? Okuldan ayrıldıgıma dair bir belge isterler mi ? Kimisi ona da gerek yok diyor. Bilgilendirirseniz seiviniirm.