Yurtdışında Master Yaparak Araştırma Görevlisi Olmak

Pädagog

Öğrenci
Merhaba,
ben su anda Almanya da master yapiyorum. Doktorami Türkiyede yapmak istiyorum. Bu sene Öyp girmek istiyorum ama mastermin bitmesine daha bir senem var. Benim durumumda 35 madde gecerli olurmu acaba? Baska bir sorumda dil sinaviyla ilgili. 2009 da almis oldugumTestdaf sertifikam var, bu sertifika YDs yerine kabul ediliyormu?

Simdiden cok tesekkur ederim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba,
ben su anda Almanya da master yapiyorum. Doktorami Türkiyede yapmak istiyorum. Bu sene Öyp girmek istiyorum ama mastermin bitmesine daha bir senem var. Benim durumumda 35 madde gecerli olurmu acaba? Baska bir sorumda dil sinaviyla ilgili. 2009 da almis oldugumTestdaf sertifikam var, bu sertifika YDs yerine kabul ediliyormu?

35. madde lisansüstü eğitim görevlendirmesi maddesidir. Yurtdışına görevlendirme olmaz bitirdikten sonra başvurmanız lazım (yök denkliği varsa)

Testdaf kabul ediliyor ancak süre ve eşdeğerlik için BURAYA bakınız.

globalerol

Araştırma Görevlisi
Merhaba,

isterseniz doktoranızı bile okulun kabul etmesi halinde yurtdışında da yapabilirsiniz.

Pädagog

Öğrenci
Cevabiniz icin cok tesekkurler. Bu durumda prosedur nasil olur, yani ÖYP ye girip yerlestikten sonra yerlestirildigim okulla mi görüsmem gerekiyor? Ilk asamada zaten lisans diplomasi yetiyor sanirim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Cevabiniz icin cok tesekkurler. Bu durumda prosedur nasil olur, yani ÖYP ye girip yerlestikten sonra yerlestirildigim okulla mi görüsmem gerekiyor? Ilk asamada zaten lisans diplomasi yetiyor sanirim.
Eğer ilan lisans mezunu olma şartı ile açılmışsa yerleşirsiniz, ancak 2 dönem içinde yurtiçi devlet üniversitelerinden birinde yüksek lisansa başlama şartı istenir. O yüzden bitirdikten sonra başvurmanız daha sağlıklı olur. Yurtdışında devam eden yüksek lisansınız için maalesef hiç bir şey yapılamaz.

onurcirit

Öğrenci
arkadaşlar ben kamu yönetimi lisans mezunuyum ve aynı zamanda iş sağlığı ve güvenliği okuyorum sözleşmeli olarak da bir AB projesinde çalışıyorum almanyaya yerleşmek ve orada çalışmak istiyorum akademik olarak oraya yerleşmem ve oturum almam mümkün mü bu konuyla ilgili bilgilere nereden ulaşabilirim yardımcı olabilir misiniz?

A

Akademik Forumu

Guest
Yardimci olun lutfeen

Merhabalar
Almanya ya burs bularak mi gittiniz acaba bilgilendirirseniz cok sevinirim.