Yurtdışındaki Üniversiteler Kabul Almak ?

Okeanos

Öğrenci
Merhaba

Bir bursa başvuracağım fakat yurtdışındaki bir üniversiteden kabul almam gerekiyor. Bu kabul sürecini açıklayan bir yazı var mıdır bildiğiniz? Lakin nereye nasıl yazı yollayacağımı bilmiyorum. Hatta mail olarak mı yoksa posta yoluyla mı başvuracağım onu da bilmiyorum. Araştırdım fakat bulamadım.

Filiz Erçelik

Öğrenci
Hocam merhaba. Her okulun başvuru süreci farklıdır, zamanında İngiltere'de bir iki okuldan kabul almış biri olarak söyleyebilirim ki çoğu okul sanırım artık öncelikle online başvuru istiyor. Gerekli belgeleri linkini verdikleri sisteme yüklemeniz bile yeterli olabiliyor bazı okullar için. Eğer hangi okul olduğunu paylaşmak isterseniz forumdan daha çok yardım alabileceğinizi düşünüyorum.

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
merhabalar ;

arkadaslar istediğiniz / düşündüğünüz okulların ilgili biirmlerine mail atın cevaplıyorlar...ben avustralyadan canberra university teaching assistant olarak devam edip diğer yandan research çalışmalarımı devam ettirmek istiyordum ,yani dil koşulu örneğin burada ıelts için örneğin min 6.5 ,toefl ibt min 94 ,yalnız bunlar research kabul almakiçin..

hımm şimdi gördüm fen bilimleri alanları için ,ielts 7 altı ise eleneceksiniz demişler.:)

yani aşamalar felan hep anlatılmış tabi daha çok research course için örneğin şunların ekli olması gerekir dosyanızda demişler bunlar

1)araştırma derecesi (başvuru form)
2)pasaport (fotokopisi)
3)ıelts belgeniz (min 7.0 fen bilimleri alanları için belirtilmedi ise ,6.0 min)
4)araştırma teklifiniz
5)transcriptiniz
6)yetkinlikleriniz/başarılarınız
7)özet
8)listede var yer alan ülkeler içersinde olmanız (kabul edilebilir olmalı)

9)çalışmalarınız/kanıtlarıylarıyla birlikte araştırmalarınız
10)2 adet referans...

kendinizi de 2 sayfada anlatınız demişler mesela (burdaki bize biraz kendinizden bahsedebilir misniz kısmı)

....

yani ilgili birimlere mail atın cevaplıyorlar ,bu yukarıdaki requirements lar sadece research course için ,teaching assitant için veya research assitant için verdiği bağlantıda bile çok fazla bilgi yok ancak yaptığınız çalışmalara bağlı olacağının altını çizmişler örneğin ...

inceliyorum bende,

yani özellikle teaching assistant yada çalışma koşullarıyla birlikte research assistant olarak kabul almış arkadaslar tecrübelerini paylaşırlarsa gerçekten çok seviniriz...

yani sonuçta koşulları sağlamak da kabul almak için yeterli olmayacaktır belki..ondan dolayı birde zaman zaman biz kendimizi tanımlarken "kişiliğimde şu özellikler var , insanlara hayata karşı bakış açım şudur .." dediğinizde karşı taraf böyle anlayamayabilir..

Son düzenleme:

exchange03

Öğrenci
Bu başlığı açmanız iyi olmuş hocam, benimde merak ettiklerim var. sueno'nun dediği gibi kabul almak için en önemli şey dil belgesi , pasaport, mezuniyet gibi olması gereken şeylerde var tabi. Gitmek istediğiniz üniversitenin sitesine baktıgınızda görürsünz zaten neler gerektiğini. Benim merek ettiğim ise yurt dışında burs duyurularının yapıldığı güzei bir site var mı bildiğniz .???

- - - Güncellendi - - -

Hocam gideceğinz üniversitenin tr de denkliğinin olup olmadığını araştırmayı unutmayın

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
Bu başlığı açmanız iyi olmuş hocam, benimde merak ettiklerim var. sueno'nun dediği gibi kabul almak için en önemli şey dil belgesi , pasaport, mezuniyet gibi olması gereken şeylerde var tabi. Gitmek istediğiniz üniversitenin sitesine baktıgınızda görürsünz zaten neler gerektiğini. Benim merek ettiğim ise yurt dışında burs duyurularının yapıldığı güzei bir site var mı bildiğniz .???

- - - Güncellendi - - -

Hocam gideceğinz üniversitenin tr de denkliğinin olup olmadığını araştırmayı unutmayın

MERHABA ;

hocam burs (scholarship) kısmını da biraz anlatmışlar bahsetmişler ben yazamıyorum şu an yeterli vaktim de olmayacak yalnız ,mesela kongreler oluyor bu IEFT vardı istanbulda kongre merkezinde yapıldı o gün hasta olduğum için gidemedim.

ancak verilen iletişimden aradım bana 23-24 martta tekrar yapılavk hatta yalnızca burs değil ilgiliye orada akademisyen olarak çalışılada bilir mi bu konudada bilgi alınabiliyor mu bunu da sorduğumda evet denildi.

IEFT ilk 19-20 kasımdaydı sanırım ,23-24 mart gibi tekrar yapılacak..katılmanızı öneririm telefon numarası vardı ..isterseniz belki özelden atarım ..

birde bence ylsy yi denemek yerine birtaz sabredip ara ara yök koordineli programlarda oluyor ,oekala onlarda denenebilir ve bu ylsy den daha mantıklı ,örneğin macaristandakinde senet olmayacaktı,özellkle sordum mailden reddedebilir miyiz..evet reddedebilşirsiniz. yani şimdi yabancı memleket başuımıza bişi geldi yarıda kaldı ödemelerin felan tekrar ödetilmesi koşulu hemen evet denilmeyecek bişey bişey bence.

- - - Güncellendi - - -

bu arada önümüzdeki 2 yıl içinde gidebilirsem burda denkliği var mı yok mu çok umrumda değil diyorum zaman zaman ,gidip dönmek istemediğim için.. :)

Son düzenleme:

exchange03

Öğrenci
MERHABA ;

hocam burs (scholarship) kısmını da biraz anlatmışlar bahsetmişler ben yazamıyorum şu an yeterli vaktim de olmayacak yalnız ,mesela kongreler oluyor bu IEFT vardı istanbulda kongre merkezinde yapıldı o gün hasta olduğum için gidemedim.

ancak verilen iletişimden aradım bana 23-24 martta tekrar yapılavk hatta yalnızca burs değil ilgiliye orada akademisyen olarak çalışılada bilir mi bu konudada bilgi alınabiliyor mu bunu da sorduğumda evet denildi.

IEFT ilk 19-20 kasımdaydı sanırım ,23-24 mart gibi tekrar yapılacak..katılmanızı öneririm telefon numarası vardı ..isterseniz belki özelden atarım ..

birde bence ylsy yi denemek yerine birtaz sabredip ara ara yök koordineli programlarda oluyor ,oekala onlarda denenebilir ve bu ylsy den daha mantıklı ,örneğin macaristandakinde senet olmayacaktı,özellkle sordum mailden reddedebilir miyiz..evet reddedebilşirsiniz. yani şimdi yabancı memleket başuımıza bişi geldi yarıda kaldı ödemelerin felan tekrar ödetilmesi koşulu hemen evet denilmeyecek bişey bişey bence.

- - - Güncellendi - - -

bu arada önümüzdeki 2 yıl içinde gidebilirsem burda denkliği var mı yok mu çok umrumda değil diyorum zaman zaman ,gidip dönmek istemediğim için.. :)

hocam, hükümet burslarında sıkıntı olur mu acaba bir bilginiz var mı?

Okeanos

Öğrenci
Hepinize teşekkür ediyorum öncelikle. Şöyle açıklayayım belki daha yardımcı olursunuz. Tev-Daad yurtdışı bursuna başvuracağım. Psikologum. Ve kabul almam gerekiyor 31 Mart'a kadar. Toefl'a gireceğim martın ilk haftalarında. Yani henüz Toefl puanım da yok. Elimde toefl puanım olmadan da herhangi bir üniversiteden kabul alabilir miyim onu da bilmiyorum. Hani şartlı kabul diye bir şey var sanırım. Dİyorsunuz ki toefl dan 80 ve üstü alacağım ve diğer bilgilerim de bunlar bunlar. Onlar da şartlı kabul ediyor.

Ne önerirsiniz ? :)
[MENTION=88228]Filiz Erçelik[/MENTION] , [MENTION=85353]sueno[/MENTION], [MENTION=60689]exchange03[/MENTION] , [MENTION=88281]finduilas[/MENTION] ,

finduilas

Profesör
Hepinize teşekkür ediyorum öncelikle. Şöyle açıklayayım belki daha yardımcı olursunuz. Tev-Daad yurtdışı bursuna başvuracağım. Psikologum. Ve kabul almam gerekiyor 31 Mart'a kadar. Toefl'a gireceğim martın ilk haftalarında. Yani henüz Toefl puanım da yok. Elimde toefl puanım olmadan da herhangi bir üniversiteden kabul alabilir miyim onu da bilmiyorum. Hani şartlı kabul diye bir şey var sanırım. Dİyorsunuz ki toefl dan 80 ve üstü alacağım ve diğer bilgilerim de bunlar bunlar. Onlar da şartlı kabul ediyor.

[MENTION=88228]Filiz Erçelik[/MENTION] , [MENTION=85353]sueno[/MENTION], [MENTION=60689]exchange03[/MENTION] , [MENTION=88281]finduilas[/MENTION] ,

Almanya'da başvurmayı düşündüğünüz üniversitelerin admission sayfalarını incelemenizi, hangi şartları istediklerini öğrenmenizi ve şartlı kabul verip vermediklerine bakmanızı öneririm.

exchange03

Öğrenci
Hocam benim bir arkadaşım almanyada şartlı kabul almıştı almanca hazırlık okudu ama dil puanı olmadan biraz zor burs bulmak iyi araştırmak lazım bursları

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca hocam, üniversitelerle iletişime geçtiğinizde hızlı bir şekilde dönüyor ve yardımcı oluyorlar genelde, daadın sitesinde kafanıza yatan üniversiteyi bulduktan sonra birebir iletişime geçmek mantıklı olabilir

Okeanos

Öğrenci
Hocam benim bir arkadaşım almanyada şartlı kabul almıştı almanca hazırlık okudu ama dil puanı olmadan biraz zor burs bulmak iyi araştırmak lazım bursları

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca hocam, üniversitelerle iletişime geçtiğinizde hızlı bir şekilde dönüyor ve yardımcı oluyorlar genelde, daadın sitesinde kafanıza yatan üniversiteyi bulduktan sonra birebir iletişime geçmek mantıklı olabilir

Hocam, daad'ın sitesinden bakmayı dahi akıl edememişim. Şimdi baktımda, istediğim bölümde programı olan üniversiteleri bile sıraladı bana. Sağolun

exchange03

Öğrenci
Hocam, daad'ın sitesinden bakmayı dahi akıl edememişim. Şimdi baktımda, istediğim bölümde programı olan üniversiteleri bile sıraladı bana. Sağolun

Est. hocam herşey gönlünüzce olsun, üniversitelerin bursları da var onları takip edin hocam, mesela dün görüm mastrich üniversitesi burs veriyordu. yarın başvurunun son günü Maastricht Üniversitesi?nden Uluslararası Öğrenciler için Burs Fırsatı | ab-ilan.com kolaylıklar dilerim

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
hocam, hükümet burslarında sıkıntı olur mu acaba bir bilginiz var mı?

merhaba ;

bu konuda genellikle yök açıklama yapmamakta ...ancak ben şunu yapıyorum ve oldukça mantıklı buluyorum bence bu güvenli.

yökün duyurduğu ilanda site zaten var. ayrıntılı bilgi şu siteden temin edilebilir diye. orada açıklama yapılmış okuyorsunuz ve iletişim için mail adresi de mevcut bende kafama takılanları mailden soruyorum ,mesela macaristan hükümetinin verdiği burs için şunları sormuştum: 1)kazandıktan sonra reddetmemiz mümkün mü..2)lütfen yanlış anlaşılmasın ancak kazanıp eğitimin bir süresi geçtikten sonra beklenmedik durumlar da karşılaşılabilir ,örneğin bir araba kazası geçirildi ve eğitim durudurulmak zorunda ...(sağlık nedeni) yada bazı kişisel kararlar nedeni ile bu sebep "kendi tercihim" ve bırakmak istiyorum ,dediğimizde bu durmda bir yaptırımı var mıdır , örneğin bir senet bir ödeme ile karşılaşacak mıyız..? 3)tezli master devam ederken iş olarak örneğin ticari bir işte çalışmamız mümkünn müdür?

bunları tek tek soruyorum ve cevaplandırılıyor. yani bence bu güvenli. ancak şöyle de bşr şey oldu örneğin macaristan hükümeti nin verdiği burs için uzun uzun mailleştik ancak burada ansayfada istenen gerektirmeler ile onların bana aktardıkları farklı..yani sınırlar farklı mesela onlar toefl puanı gerek yok bile dediler ancak mesela hazırlık eğitimi felan okuduğunuza dair yada bir sertifika ibraz etmeniz gerekli dedi. ancak bu sitede sanıyorum yüksek bir puan şartı koydu. bana onlar "hükümetinizin otoritesi kabulu olmalıdır" diye bir şart da söylemişlerdi. şimdi hükümet bunu incelemiş ve kendi tarafında bu kadar yüksek bir toefl şartı koydu ise ,çelişki olmamış oluyor. ama işte kafa yormak ,iyice araştırmak lazım ..burası türkiye adam hizmetli olacak mesela bundan tavan puan kpss puanları istenebiliyordur ..zaten birada bu tür şeyler çok olduğundan burdan gidip asgari memnun olursam belki asla dönmem. bu memnuniyet de 1)sessiz ve uygun sıcaklıktaki ortam 2)dengeli beslenme ve internet..bu şartların sağlanması ile mümkün..gece hayatı sigara alkol kullanmam ,yoğunn çalışabilen üretken ve mutlu biiryim ancak yoğun çalışabilmem için bu 2 şart olmalı. pek çok şey istemediğimi düşündüğümden (internet olamayabilir mesela hatta olmamalı bazı durumlar için oda)asgari şartlar diye tanımladım.

ayrıca başvurup kazanırsanız (uygunsa) şunları da yapmanızı öneririm

1)gideceğiniz ülkede sağlık hizmeti nasıl sağlanıyor 2)sosyoekonomik durum nedir 3)olağandışı durumlar veya uygulammalar mevcut mu ,mesela gündüz vakti işinize giderken tanımadığınız birinin gelip sizi gasp etmesi sıklığı nedir, gidenlerin düşünceleri nedir ,mesela etik hakkında gözlemleri ne şekilde oldu gibi.. haa birde gerçek bir mukayese için ingilizce sayfalardan türkiyeye gelip yaşamış yabancıların düşüncelerini okumak da faydalı olabilir :)

Son düzenleme:

exchange03

Öğrenci
merhaba ;

bu konuda genellikle yök açıklama yapmamakta ...ancak ben şunu yapıyorum ve oldukça mantıklı buluyorum bence bu güvenli.

yökün duyurduğu ilanda site zaten var. ayrıntılı bilgi şu siteden temin edilebilir diye. orada açıklama yapılmış okuyorsunuz ve iletişim için mail adresi de mevcut bende kafama takılanları mailden soruyorum ,mesela macaristan hükümetinin verdiği burs için şunları sormuştum: 1)kazandıktan sonra reddetmemiz mümkün mü..2)lütfen yanlış anlaşılmasın ancak kazanıp eğitimin bir süresi geçtikten sonra beklenmedik durumlar da karşılaşılabilir ,örneğin bir araba kazası geçirildi ve eğitim durudurulmak zorunda ...(sağlık nedeni) yada bazı kişisel kararlar nedeni ile bu sebep "kendi tercihim" ve bırakmak istiyorum ,dediğimizde bu durmda bir yaptırımı var mıdır , örneğin bir senet bir ödeme ile karşılaşacak mıyız..? 3)tezli master devam ederken iş olarak örneğin ticari bir işte çalışmamız mümkünn müdür?

bunları tek tek soruyorum ve cevaplandırılıyor. yani bence bu güvenli. ancak şöyle de bşr şey oldu örneğin macaristan hükümeti nin verdiği burs için uzun uzun mailleştik ancak burada ansayfada istenen gerektirmeler ile onların bana aktardıkları farklı..yani sınırlar farklı mesela onlar toefl puanı gerek yok bile dediler ancak mesela hazırlık eğitimi felan okuduğunuza dair yada bir sertifika ibraz etmeniz gerekli dedi. ancak bu sitede sanıyorum yüksek bir puan şartı koydu. bana onlar "hükümetinizin otoritesi kabulu olmalıdır" diye bir şart da söylemişlerdi. şimdi hükümet bunu incelemiş ve kendi tarafında bu kadar yüksek bir toefl şartı koydu ise ,çelişki olmamış oluyor. ama işte kafa yormak ,iyice araştırmak lazım ..burası türkiye adam hizmetli olacak mesela bundan tavan puan kpss puanları istenebiliyordur ..zaten birada bu tür şeyler çok olduğundan burdan gidip asgari memnun olursam belki asla dönmem. bu memnuniyet de 1)sessiz ve uygun sıcaklıktaki ortam 2)dengeli beslenme ve internet..bu şartların sağlanması ile mümkün..gece hayatı sigara alkol kullanmam ,yoğunn çalışabilen üretken ve mutlu biiryim ancak yoğun çalışabilmem için bu 2 şart olmalı. pek çok şey istemediğimi düşündüğümden (internet olamayabilir mesela hatta olmamalı bazı durumlar için oda)asgari şartlar diye tanımladım.

ayrıca başvurup kazanırsanız (uygunsa) şunları da yapmanızı öneririm

1)gideceğiniz ülkede sağlık hizmeti nasıl sağlanıyor 2)sosyoekonomik durum nedir 3)olağandışı durumlar veya uygulammalar mevcut mu ,mesela gündüz vakti işinize giderken tanımadığınız birinin gelip sizi gasp etmesi sıklığı nedir, gidenlerin düşünceleri nedir ,mesela etik hakkında gözlemleri ne şekilde oldu gibi.. haa birde gerçek bir mukayese için ingilizce sayfalardan türkiyeye gelip yaşamış yabancıların düşüncelerini okumak da faydalı olabilir :)

hocam güzel özetlemişsiniz, bende macaristan bursuna başvurmak istiyorum. sorduğunuz soruların yanıtlarını bana göndermeniz mümkün mü zahmet olmazsa ?

- - - Güncellendi - - -

daha doğrusu daha net olarak karar vermedim ama bir ihtimal

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
hocam güzel özetlemişsiniz, bende macaristan bursuna başvurmak istiyorum. sorduğunuz soruların yanıtlarını bana göndermeniz mümkün mü zahmet olmazsa ?

- - - Güncellendi - - -

daha doğrusu daha net olarak karar vermedim ama bir ihtimal

1) kazandıktan sonra reddetmeniz mümkündür dediler fakat bunu söylerken birde şunu ekledi editör bence şu an kazanmaya bakmalısınız :) dedi. 2)bu soruyu en sonki mailde sordum fakat bundan önceki mailde şöyle bir ayrıntı bıraktığım için sanırım bu sbepten cevaplandırılmadı dedim ki "ben daha çok akademisyen olarak başlamak istiyorum bu nedenden muhtemelene başvurmayacağım) ...ancak gayet rahat cevaplandırdığından bence sorun olmayacaktır siz dilerseniz birde kendiniz sorun bu soruyu onlara.

3) bu soru cevaplandırılırken baya bi bişi anlattı kampüs jayatından felan yoğun geçeceğinden felan bahsetti dolayısyla biz bunun pek mümkün olduğunu düşünmüyoruz dedi. fakat bikaçtane daha hesap yaptı aa yani şu söylediklerime göre yönetmeliğe aykırılık bir durum yok , bu nedenle aslında bir engel yok yalnızca biz bunun çok mümkün olacağını düşünmüyoruz dediler.

İHTİYAÇ DUYABİLECEĞİNİZ DİĞER CEVAPLAR

1) yaşam koşulları nasıldır dedim ,örneğin ben kaliteli bir çalışma yapabilmek için kimseyle yaşamak istememekteyim demiştim bu belirttiğiniz 40 000 dolaylarındaki HUF yeterli bir miktar mıdır ?

bu soruya: oda arkadasınız olabilecektir. ancak bu miktar yurtta kalırken tüm scholarship boyunca alınacak ücret ancak dilerseniz bir apartman da ev tutabilirsiniz ancak bu durmda bu tutarın tamamını bir ayda harcamak durumda olacaksınız denildi.

2)sağlık hizmetleri ne şekilde sağlanır ?

sağlık hizmetleri kazandığınızda macaristan hükümeti tarafından karşılanır ..fakat bir link verdi bunları okuyun lütfen denildi. ayrıca güncel yaşam maxsfrafları linkini de gönderdi.

3)alandışı tezli mümkün müdür?

evet ,mümkündür ..

exchange03

Öğrenci
1) kazandıktan sonra reddetmeniz mümkündür dediler fakat bunu söylerken birde şunu ekledi editör bence şu an kazanmaya bakmalısınız :) dedi. 2)bu soruyu en sonki mailde sordum fakat bundan önceki mailde şöyle bir ayrıntı bıraktığım için sanırım bu sbepten cevaplandırılmadı dedim ki "ben daha çok akademisyen olarak başlamak istiyorum bu nedenden muhtemelene başvurmayacağım) ...ancak gayet rahat cevaplandırdığından bence sorun olmayacaktır siz dilerseniz birde kendiniz sorun bu soruyu onlara.

3) bu soru cevaplandırılırken baya bi bişi anlattı kampüs jayatından felan yoğun geçeceğinden felan bahsetti dolayısyla biz bunun pek mümkün olduğunu düşünmüyoruz dedi. fakat bikaçtane daha hesap yaptı aa yani şu söylediklerime göre yönetmeliğe aykırılık bir durum yok , bu nedenle aslında bir engel yok yalnızca biz bunun çok mümkün olacağını düşünmüyoruz dediler.

1) yaşam koşulları nasıldır dedim ,örneğin ben kaliteli bir çalışma yapabilmek için kimseyle yaşamak istememekteyim demiştim bu belirttiğiniz 40 000 dolaylarındaki HUF yeterli bir miktar mıdır ?

bu soruya: oda arkadasınız olabilecektir. ancak bu miktar yurtta kalırken tüm scholarship boyunca alınacak ücret ancak dilerseniz bir apartman da ev tutabilirsiniz ancak bu durmda bu tutarın tamamını bir ayda harcamak durumda olacaksınız denildi.

sağlık hizmetleri kazandığınızda macaristan hükümeti tarafından karşılanır ..fakat bir link verdi bunları okuyun lütfen denildi. ayrıca güncel yaşam maxsfrafları linkini de gönderdi.

evet ,mümkündür ..

saolun hocam yardımcı oldu cevaplarınınz

- - - Güncellendi - - -

evet ,mümkündür ..

saolasun hocam yanıtlarınz yardımcı oldu

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
tekrar merhaba ..ya bence illa dili ingilizce olan okul yada ülkelerle sınırlandırmamak lazım. çin den bir program gelirsde bence kesinlikle denemek için değer. sırf çince öğrenmek için bile.

şu sitenin güzelliğine baksanıza ,ben hiç bu kadar fresh hissetmemiştim. süper bir duygu bir de öğrenebilirsem ,ama işte hayattan beklentilerinize bağlı sanki..

????

hiyeroglif yazılar süper görünüm..ilginç bir keyif ...inşallah bu dili öğrenirim..al buda ingilizcesi.

Peking University

yani japonyadan (tokyo) bir program duyurusu gelmişti geçen yıl. o zaman hiç böle düşünmemiştim. şimdi olsa mutlaka ilgilenirdim.yinede çin çok daha öncelikli.

sueno

Kısıtlanmış Üyelik

Filiz Erçelik

Öğrenci

Hocam dil puanınız olmadan da kabul alabiliyorsunuz elbette. Hatta conditional offer deniyor adına da. Condition da dil oluyor haliyle. Okulların admission requirements sayfalarında yazar zaten. Hatta öğrenci işleriyle ilgilenen birinin email adresi illaki yazar o sayfada. Direkt mail atın çok kısa sürede cevap veriyorlar. Büyük ihtimalle size şu tarihe kadar dil yeterliliğini sağlamanız gerekir diye bir şey söylerler.

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
arkadaslar merhabalar ;

macaristan programı ile ilgili mailime gelen bikaç faydalı linki buraya alıntılıyorum.

accomodation:

Study in Hungary

önemli gördüğüm ben " actually ı am keen on working industry department while having MSc aducation ,will it be possible to work on same time scholarship programme??" dediğimde şöyle demişler (diğer soruyla bağlantılı yalnız ,burada 40 bin dolaylarındaki hufun circa yani yaklaşık 130 euro olduğunu anlıyorsunuz.)

cca means Circa, so, in that sentence; monthly HUF 40 460 is around EUR 130
I really do know about working while you are studying here, but i do not think it is possible, but you are going to have to find this out for yourself when you are here.

yani direk yazdım şimdi hayal meyal hatırladığım şeyi yazdığımda sanki kendi düşüncemi aktarıyomuşum gibi oluyor.ondan..

buda ilgili kabul alabilecek ülkeler merak etmeyin türkiye her iki programa da kabula labiliyor

Authorities in the partner countries - Tempus Közalapítvány

şu kısmı da okumadan başvuru yapmayın lütfen

How can you choose from the available study programs of the Stipendium Hungaricum scholarship?
On the website of Stipendium Hungaricum Program there is an Excel-spreadsheet with the provided study programs. Eligible programmes - Tempus Közalapítvány
Please also check the supported study fields (by countries)!
Sending partners and supported study fields - Tempus Közalapítvány

lütfen bakınız :

Application documents and selection procedure - Tempus Közalapítvány

accomodation privacy information : (gelen cevap)

Accommodation:
o dormitory place or a monthly contribution of HUF 30 000 to accommodation costs for the whole duration of the scholarship period.
· Medical insurance:
o health care services according to the relevant Hungarian legislation (Act No. 80 of 1997, national health insurance card) and supplementary medical insurance.

Best wishes,

günlük harcamalar anladığım kadarı ile bu dönderdiği link ancak ben değerleri verdiği olanaklara göre pahalı buldum ,hemde oldukça ,bi bakın link :

Study in Hungary

SON KİŞİSEL YORUM: İNGİLİZCENİZ KENDİNİZİ RAHATLIKLA İFADE EDEBİLECEK KADAR VE iletişim kurabilecek kadar İYİYSE ,tayvan bursu bence EN İYİPROGRAMLARDAN GİBİ..lütfen bunu da inceleyin , ben pek incelemedim ancak bursunn 2 yıl için ,aylık 625 doları ve dil koşulunuzun min 61 toefl ibt olduğunu biliyorum ancak kontenjan da sınırlı 8 kişi sanırım .en iyi dedim çünkü çince öğrenme frsatınız olur ingilizceyi zaten biliyorsunuz.ayrıca 625 dolar 130 eurodan baya fazla ,ama ben mesela her dinden insanı severim diyorum insan olması yeterli acaba tayvan halkı nasıl araştırmak lazım...çoğunluğu budist sanırım öyle bir veri var.

İYİ GÜNLER.

Son düzenleme: