1) kazandıktan sonra reddetmeniz mümkündür dediler fakat bunu söylerken birde şunu ekledi editör bence şu an kazanmaya bakmalısınız
dedi. 2)bu soruyu en sonki mailde sordum fakat bundan önceki mailde şöyle bir ayrıntı bıraktığım için sanırım bu sbepten cevaplandırılmadı dedim ki "ben daha çok akademisyen olarak başlamak istiyorum bu nedenden muhtemelene başvurmayacağım) ...ancak gayet rahat cevaplandırdığından bence sorun olmayacaktır siz dilerseniz birde kendiniz sorun bu soruyu onlara.
3) bu soru cevaplandırılırken baya bi bişi anlattı kampüs jayatından felan yoğun geçeceğinden felan bahsetti dolayısyla biz bunun pek mümkün olduğunu düşünmüyoruz dedi. fakat bikaçtane daha hesap yaptı aa yani şu söylediklerime göre yönetmeliğe aykırılık bir durum yok , bu nedenle aslında bir engel yok yalnızca biz bunun çok mümkün olacağını düşünmüyoruz dediler.
İHTİYAÇ DUYABİLECEĞİNİZ DİĞER CEVAPLAR
1) yaşam koşulları nasıldır dedim ,örneğin ben kaliteli bir çalışma yapabilmek için kimseyle yaşamak istememekteyim demiştim bu belirttiğiniz 40 000 dolaylarındaki HUF yeterli bir miktar mıdır ?
bu soruya: oda arkadasınız olabilecektir. ancak bu miktar yurtta kalırken tüm scholarship boyunca alınacak ücret ancak dilerseniz bir apartman da ev tutabilirsiniz ancak bu durmda bu tutarın tamamını bir ayda harcamak durumda olacaksınız denildi.
2)sağlık hizmetleri ne şekilde sağlanır ?
sağlık hizmetleri kazandığınızda macaristan hükümeti tarafından karşılanır ..fakat bir link verdi bunları okuyun lütfen denildi. ayrıca güncel yaşam maxsfrafları linkini de gönderdi.
3)alandışı tezli mümkün müdür?
evet ,mümkündür ..