merhaba;
arkadaslar bu macaristan bursu için ben öyle hatırlıyorum bugun son gündü, bi tane gelen mailde "deadline application date : beginning of march" demişler. ama çok fazla mail almıştım çok istekli olmadığım için buna iyide hatırlamıyorum, sistem hala açık...ayrıca çok açık yazmamışım. çok istiyosanız bence kendinizden bahsedin kısmını güzel haırlayın ,mesela mantıklı cümlelerle tarif edin kendinizi ,kendinizi tarif ederken de "beni neden seçsinler" sorusuna cevap arayın..
ayrıca diğer bu alandaki bilimcilerden ekstra bir özelliğiniz var mı,mesela bunu yazmanız ve ispat etmeniz laım ,mesela bilimsel çalışmalarınız bence çok önemli..önemli bir BAP projeniz yada planınız varsa ,yada yayınlanmış makaleleriniz varsa bunları özellikle yazın / belirtin /ekleyin..
yani diğer yurtdışındaki üniversitelerden bunu açıkça yazdıkları için bence son derece etkili olacaktır bu son söylediğim hatta bazı üniversitelerden faraza çok güzel bi bilim çalışmanız var ise , bu çalışmayı orada yapabileceğinize dair yazıştıktan sonra kabul alabileceğinizi belirtmişler sitelerinde (yök aracılığı dahi yok yani anlıyor musunuz,düşünsenize ne kadar güzel bişi) ,yani bu tarz etkinlikler önemli..
en sondada mesela müzikle/sanatla dansla ilgili portfolyonuzu ekleyin demişler. mesela buda önemli aslında..düşüncenizi varsa bi etkinliğinizi çalışmanızı onu da ekleyin , iyi olur benim düşüncem..
sistem hala açık..isteyenlere kazanmalarını diliyorum.
tüm hayatlarındada başarılar dilerim