Yurtdışından ALES 2014 Sonbahar Başvurusu

suisse

Öğrenci
Arkadaslar merhaba,

Ben yurtdisinda yasiyorum, Ales 2014 Sonbahar donemine basvuru yapmak istiyorum. Yurtdisinda olanlar posta ile basvuru yapabiliyorlarmis. Yalniz benim sorum, ben Agustos'ta Turkiye'ye gelicem ve geldigimde bir basvuru merkezine gidip belgelerimi verebilirmiyim yoksa basvuru tarihi olan Eylul'un 22 sini beklemem mi gerekecektir, bilgisi olan paylasirsa sevinirim, tesekkurler.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Arkadaslar merhaba,

Ben yurtdisinda yasiyorum, Ales 2014 Sonbahar donemine basvuru yapmak istiyorum. Yurtdisinda olanlar posta ile basvuru yapabiliyorlarmis. Yalniz benim sorum, ben Agustos'ta Turkiye'ye gelicem ve geldigimde bir basvuru merkezine gidip belgelerimi verebilirmiyim yoksa basvuru tarihi olan Eylul'un 22 sini beklemem mi gerekecektir, bilgisi olan paylasirsa sevinirim, tesekkurler.
Ne yazık ki yurtdışından posta yolu ile başvuru yapamıyorsunuz, başvuru tarihleri arasında başvuru merkezlerinden birine gitmek durumundasınız.

suisse

Öğrenci
Merhaba cevap icin tesekkurler,
2014 Basvuru klavuzunda, eger basvuru tarihleri arasinda yurtdisinda oldugunuzu belgelerseniz posta ile basvuru yapabilirsiniz diyor;

Klavuzdan alinti:
Postayla başvurular
Başvuru suresince, zorunlu askerlik görevini yerine getirme, başvuru suresi içinde yurt dışında bulunma
(eğitim, tedavi vb.), surekli ve ağır hastalık, tutukluluk/hukumluluk gibi nedenlerle başvuru merkezine
gitmesi mumkun olmayan adaylar, başvuru suresi içerisinde aşağıdaki belgeleri bir dilekçe ekinde
ÖSYMye ulaştırmalıdır. Başvuru suresi içinde ÖSYMye ulaşmayan belgeler ile Aday Başvuru Formu
uzerinde eksik bilgilerin yer aldığı belgeler kesinlikle işleme konulmayacaktır. Bu belgelerden biri bile
eksik olan adayın posta ile başvurusu kabul edilmez. Sure hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş
tarihi esas alınacaktır.

Son düzenleme:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba cevap icin tesekkurler,
2014 Basvuru klavuzunda, eger basvuru tarihleri arasinda yurtdisinda oldugunuzu belgelerseniz posta ile basvuru yapabilirsiniz diyor;
Haklısınız, dikkat etmemişiz sanırım bu kılavuzda gelmiş posta ile başvuru. Ancak yine de her iki yolla da başvuru süresi dışında başvuru yapılamıyor ÖSYM sınavlarına.

suisse

Öğrenci
Dikkatten kacmis olabilir, ne zamandir var bilgim yok ama 2012 ve 13 klavuzlarinda da mevcutmus posta ile basvurular. Peki basvuru merkezine bizim yerimize bir yakinimiz verebilir mi acaba belgeleri?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Dikkatten kacmis olabilir, ne zamandir var bilgim yok ama 2012 ve 13 klavuzlarinda da mevcutmus posta ile basvurular. Peki basvuru merkezine bizim yerimize bir yakinimiz verebilir mi acaba belgeleri?
Posta ile istenilen belgeleri ÖSYM'nin merkezine dilekçenizle birlikte başkası ile ulaştırabilirsiniz anca başvuru merkezi için şu ibare vardır "Adaylar başvuru merkezine bizzat giderek başvuru işlemini tamamlatacaklardır." Çünkü başvuru merkezlerinde fotoğraf çekilyor.