Yurttan atilma cezasi yuksek lisansa engelmi

Akademi123

Öğrenci
Arkadaslar merhaba,
Arkadasim yurda kayitli olmayan bir arkadasini yurda sokmaya calisti ve guvenlik bunu farketti yaninda bende oldugum icin savunmak durumunda kaldim. Bu yuzden yurttan atilacagim? Not ortalamam cok iyi fakat bu cezanin yuksek lisans yapmama engel olcagi soylendi. Bu dogru mu? Eger boyle bir şey varsa af gibi bir durumu var mi? Daha once hic ceza almadim. Acil yardimlarinizi bekliyorum.

Son düzenleme:

ran

Doçent
Merhaba,

Böyle bir cezadan dolayı yüksek lisans yapılamayacağını ilk defa duyuyorum. Dönemimden biri kopya çekerken yakalandı ve hakkında işlem yapıldı. Adam şu an doktora yapıyor.

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
Arkadaslar merhaba,
Arkadasim yurda kayitli olmayan bir arkadasini yurda sokmaya calisti ve guvenlik bunu farketti yaninda bende oldugum icin savunmak durumunda kaldim. Bu yuzden yurttan atilacagim? Not ortalamam cok iyi fakat bu cezanin yuksek lisans yapmama engel olcagi soylendi. Bu dogru mu? Eger boyle bir şey varsa af gibi bir durumu var mi? Daha once hic ceza almadim. Acil yardimlarinizi bekliyorum.

sanmıyorum. ama Boğaziçi gibi bazı okullar aldığınız adli sicil sorgulamaya ek olarak mezun olduğunuz okuldan alacağınız ,okulda herhangi bir disiplin olayına da karışmadığınıza dair belge de istiyorlar.sadece o ,ki oda bi ihtimal zayıf ihtimal.

Daha önce yurttan süresiz çıkarma cezası almış olan, yani yurttan atılmış biri olarak bu soruyu cevaplıyorum. Şuan yüksek lisans yapıyorum ve tez savunmama az kaldı. Yani bu durum herhangi bir engel teşkil etmiyor. Ayrıca mezun olunan okuldan alınacak olan disiplin cezası alınmadığına dair belgede bu ceza yer almaz. Çünkü üniversiteler ve yurtlar farklı kurumlar. Yurttan alınan ceza her ne olursa olsun, üniversiteden alınan bir belgede yer almaz. İçin rahat olsun arkadaşım. Yüz kızartıcı bir suç işlenmediği sürece bir sorun yok.

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
Daha önce yurttan süresiz çıkarma cezası almış olan, yani yurttan atılmış biri olarak bu soruyu cevaplıyorum. Şuan yüksek lisans yapıyorum ve tez savunmama az kaldı. Yani bu durum herhangi bir engel teşkil etmiyor. Ayrıca mezun olunan okuldan alınacak olan disiplin cezası alınmadığına dair belgede bu ceza yer almaz. Çünkü üniversiteler ve yurtlar farklı kurumlar. Yurttan alınan ceza her ne olursa olsun, üniversiteden alınan bir belgede yer almaz. İçin rahat olsun arkadaşım. Yüz kızartıcı bir suç işlenmediği sürece bir sorun yok.

MERHABA ;

şu şekilde yer alabilir , öğrenci hırsızlık yapsa ,yargıya intikal edip 3 ay gibi bir hapis cezası alsa , bu durumda yurttan atılır. okulda bunu raporlar.yada okul ; yurttan atılmış ama herhangi bir adli sicile geçmemiş bir durumu da raporlayabilir.

tabi bu arada sizi tanımıyorum.yoksa şu yazdığınız netice itibari ile hoşnut kalınacak bir durum.

Dediğim gibi yurt ve üniversiteler farklı kurumlar. Bir kurumdan alınan ceza diğerini etkilemiyor, tabii ki istisnai durumlar olabilir anca uygulama bu yönde. Bizzat yaşadığım örnekte yurttaki bir kavga olayından dolayı yurttan atıldım, üstüne de 19 ay ceza aldım yargıdan ve ceza hükmünün uygulaması ertelendi. Şuan ise tez savunma aşamasındayım.

Kayıt yaptırılamayacağı tek durum üniversiteden alınan cezalardır, sözlü kınama ve uyarı cezaları hariç, çünkü onlar da evraklarda yazmaz.

Ayrıca çoğu üniversite kayıt sırasında adli sicil kaydı istemez, isteyemez. Çünk bu hukuka aykırı. Kişinin eğitim ve öğretim hakkının engellenmesine girer bu uygulama ve karşı dava durumunda kurum zor durumda kalır ancak bir çok insan bunu bilmez ve itirazda etmez. Çünkü hak arama konusunda toplum olarak bir özrümüz var.

fecri_ati

Öğrenci
Arkadaslar merhaba,

Alacağın cezanın "niteliği" ileriki eğitim hayatını etkileyebilir. Ben yurttan yazın 3 aylık ücreti ödemeden ayrıldığım için yaz sonu geldiğimde atılmış olarak bulmuştum kendimi. Daha sonraki dönem yurt başvurusu yaptım 1 dönem yedek olarak bekledim ve sonra bana mesaj attılar yurda gelip kaydolabilirsiniz diye. eve çıktığım için yurda girmedim. Daha sonrasında 2 sene sonra yüksek lisans'a başladım. dönem arasında başladığım için gidip yurt müdürüyle konuştum. Kalacağım yer yok dedim, müdür de sağolsun seni alalım dedim. (müdür yardımcısı her ne kadar boş oda yok yalanıyla ib....k yapsa da) Yani yurttan çok büyük bir disiplin suçuyla atılmadıysan hayatının hiç bir alanını etkilemez. Eğer yargıya intikal edebilecek bir suç işlemediysen (hırsızlık, dayak vs.) korkacak bir durum yok.

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
Dediğim gibi yurt ve üniversiteler farklı kurumlar. Bir kurumdan alınan ceza diğerini etkilemiyor, tabii ki istisnai durumlar olabilir anca uygulama bu yönde. Bizzat yaşadığım örnekte yurttaki bir kavga olayından dolayı yurttan atıldım, üstüne de 19 ay ceza aldım yargıdan ve ceza hükmünün uygulaması ertelendi. Şuan ise tez savunma aşamasındayım.

Kayıt yaptırılamayacağı tek durum üniversiteden alınan cezalardır, sözlü kınama ve uyarı cezaları hariç, çünkü onlar da evraklarda yazmaz.

Ayrıca çoğu üniversite kayıt sırasında adli sicil kaydı istemez, isteyemez. Çünk bu hukuka aykırı. Kişinin eğitim ve öğretim hakkının engellenmesine girer bu uygulama ve karşı dava durumunda kurum zor durumda kalır ancak bir çok insan bunu bilmez ve itirazda etmez. Çünkü hak arama konusunda toplum olarak bir özrümüz var.

MERHABA
(bazı okullar istiyor ben eminim.bu okulla görüştümde ,gelen açıklamada istedikleri disiplin sicil belgesinin ,alınacak adli sicil belgesine ek ,okulun düzenleyeceği (farklı) bir belge olduğu idi.
link : 1)Adaylar | Boğaziçi Üniversitesi
2)Adaylar | Boğaziçi Üniversitesi
ayrıca yanlış anlamadıysan alınmış bir 19 ay süreçli hapis cezası (ise) ,bu bildiğim kadarı ile kamuda (memur) olmaya engel bir durumdur.
bu dediğiniz olsa bile dediğiniz mantığa katılıyorum,çünkü bu olması gerekendir söylediğiniz ancak türkiyede olması gerekenler ne kadar oluyor şimdi (!) bunun dışında evet,okul ile yurt farklı kurumlar bu doğru.

Verdiğin örnekteki belge de üniversitelerinden gelen adaylar için disiplin sicil belgesi, yani araştırma görevlileri için, öğrenciler için değil.

Kanunen 1 yıl ve üstünde alınan her türlü adli ceza memuriyete engeldir. Ancak hükmün açıklanmasının geri bırakılması durumunda herhangi bir engel söz konusu değil. Çünkü adı üstünde hüküm verilmemiştir.
Hakkında, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilenler, memur olabilir mi? - Memurlar.Net

yakamoz

Öğrenci
Adli sicil farklıdır. Mahkeme tarafından verilen hükümler adli sicile işlenir. Disiplin cezaları kişilerin adli sicilinde yer almaz.

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
Verdiğin örnekteki belge de üniversitelerinden gelen adaylar için disiplin sicil belgesi, yani araştırma görevlileri için, öğrenciler için değil [/url]

hayır ilgili adreste verilen istem tezli programalara başvuracak öğrenciler içindir. tezliyim,ama o okulun tezlisine başvuracaktım. önce bende öyle değildir zannetmiştim ama e-maille sorduğumda bana gelecek öğrenciler için bunun zorunlu olduğu bilgisi aktarıl(mış)dı.

bu arada ,adli bi olaya hiç karışmadım ama umarım ömrü billah da karışmam. size de geçmiş olsun.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
merhaba. bende yurttan süresiz çıkarılma cezası aldım yeni. bursu etkiliyor mu peki bu durum ?

A

Akademik Forum

Guest
yurttan çıkarılırken size herhangi bi süre verildi mi? yoksa kararı duyar duymaz eşyalarınızı toplayıp çıktınız mı?

A

Akademik Forum

Guest
Adalet ogrencisi

Yurttan atilma cezası aldım ve bursum krediye döndü. Şu an halen okuyorum yurttan atıldım diye sicilime işlenecek mi. Yani.ben şimdi boşa mı okuyorum merak ediyorum

A

Akademik Forum

Guest
Kyk yurdunda kalıyorum oda arkadaşımla tartıştık daha sonra oda intikam almak için esyasini dolabında koymuş ve beni şikayet etti yurt polise haber vermedi ama hakim da rapor tutuldu ve disiplin kuruluna sevk edildi sizce yurtan atilir miyim ve okulumu etkiler mi sicilime isler mi

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba arkadaşlar biz arkadaşımla 3yildir kyk da kaliyoruz ilk defa tatile giderken esyalariminizin cok azini dolapta biraktik diye idare bize tutanak tuttular daha sonra ifademizi alacagini soyle ifademizi dsha veremedik ama bu bizim ileriki memurluk hayatimizi etkiler mi sicilimize isler mi diye soracaktım