Zorla Ders Verdirilme Durumu

Tusitala

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde araştırma görevlisiyim. Bölüm başkanımızın arası dil okulu başkanının arasıyla çok iyi ve dil okulu başkanı gelip bir kaç kere "haftada 25 saat ingilizce dersi yazıyorum sana" tarzı söylemlerde bulundu. Bu konuyu irdelediğimde ise "yeni açılan bir üniversite burası, destek olman lazım, boş boş oturup ne yapacaksın, boş duran araştırma görevlilerini okul başka işlere yolluyor zaten, hem CV'ne yazarsın" tarzı söylemlerde bulundu. Hatta "eğer bölümde hiç öğrenci olmazsa, kimse hazırlık atlama sınavını geçemezse işten atılırsın, biz seni kolluyoruz" tarzı bir şeyler söyledi.

Bir kaç gündür ne yapabileceğimi soruyorum etrafa ama pek bir ilerleme kaydedemedim. Bölüm başkanı "5-10 saat verirsin, bişe olmaz, basit dersler zaten" tarzı orta yolda buluşma yanlısı ama dil okulu koordinatörü kendinden oldukça emin bir şekilde 25 saatte kararlı.

Bu gün gidip bölüm başkanıyla konuştum, açıkladım mağduriyetimi, dilekçe yaz, ben arkanda dururum tarzı bir söz söyledi, sonuç olarak dilekçem masasında bekliyor.

Sizin önerebileceğiniz bir çözüm yolu veya bunun gerçekten olup olamayacağı yönünde bir bilginiz var mı?

Öncelikle kendi fakülteniz dışındaki bir kurumda ders vermek için fakülte yönetim kurulu ve dekanın izni gerekir bunu sağlamadan ders verdiremezler.
İkincisi dr.araştırma görevlisi değil iseniz derse girmeniz zaten yasal değil ders muhtemelen bir hocanın üzerinde görünecektir.
Üçüncüsü dr.araştırma görevlisi iseniz bile bırakın kadronuzun olmadığı bir birimi kendi bölümünüzde bile zorla derse gönderilemezsiniz. Dr.araştırma görevlileri kendi istekleri üzerine derse girer. Kanun maddesi o şekilde yazılmıştır.