Zorunlu Danışman Değişikliğinden Kaynaklanan Uzmanlık Alan Ders Notu Sıkıntısı

Aşula

Öğrenci
Merhabalar,
Yükseklisansım bitmek üzereyken danışmanım yurt dışı görevlendirmesiyle başka bir ülkeye gitti. Bu sebeple benim de danışmanım değişti. Yükseklisansta 4. senem ve Uzmanlık Alan Dersinin 3. döneminde başka bir hocaya devredildim. ilk iki dönemde geçer bir notla başarılı oldum fakat 3. dönemimde diğer hoca bana hiçbir gerekçe belirtmeden 0 vererek bu dersten kalmama sebep oldu. Kendisine sorduğumda ilk iki dönem başarılı olduysa sorun yok dedi fakat ben korkuyorum. Mezuniyetimde bu konuda bana sıkıntı yaşatırlar mı? Yapmam gereken başka bir şey var mı? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

handikap

Öğrenci
Uzmanlık alan dersini tam anlayamadım. Tezle birlikte geçilmesi gereken şartlar arasında diye bir çıkarım yaptım. Okulunuzun ve ayrıyetten YÖK'ün lisansüstü yönetmeliğini inceleyin ve bu derslerinden ilk ikisinden geçmek yeterli miymiş kontrol edin derim. Bir de Okulunuzun Öğrenci İşleri ile mümkünse yüzyüze görüşerek bilgi alın (ya da enstitüden) ki ilerde canınız sıkılmasın,

A

Akademik Forum

Guest
Uzmanlık alan dersi tez aşamasına geçmiş olan öğrencilerin ders olarak seçmek zorunda oldukları bir ders. Ancak bir danışman olarak bu derse şimdiye kadar not vermedim. Sadece kayıt dönemlerinde genel olarak tezli öğrenci başarılı Yeterli başarısız yetersiz gibi değerlendiriliyor. Sanırım enstitülere göre değişiyor.

A

Akademik Forum

Guest
Hocalarım bende yükseklisansa yeni başladım şuan bahar dönemindeyim ancak güz döneminde uzmanlık alanını seçmeyi unuttum danışmanda ders onaylarken dikkat edememiş şimdi enstitü ile görüştüm kimse net bir şey diyemiyor sıkıntı olmaz üst üste iki kez seçmemezlik yapma diyor. Ben şimdi bu seçmediğim uzmanlık alan dersini ne yapacağım ? Bu ers alttan alınıyor mu ? Mezuniyete sıkıntı yaşatır mı ?

Not: Bahar dönemindeyim ve bu dönem seçtim. Güz kaldıi.