İŞKUR, dijital ekonominin ihtiyaçlarını karşılamak ve meslek sahibi olmak isteyenlere yön gösterecek kurslar oluşturmaktadır. İŞKUR destekli yazılım kursları, teknolojik alanlarda ihtiyaç duyulan eleman eksikliğini gidermek adına düzenlenmiştir.
İŞKUR eğitimleri, nitelikli işçi gücünü yetiştirmeye yönelik hazırlanmaktadır. İŞKUR destekli yazılım eğitimi de nitelikli işçi gücü için atılan önemli bir adımdır.
İŞKUR destekli yazılım kursları hakkında detaylı bilgi vereceğimiz bu yazımızda kursa katılım şartları neler, hangi kurslar var ve kurs için gerekli evraklar neler sorularının cevaplarını bulabilirsiniz.
İŞKUR Destekli Yazılım Kursları
Bilişim sektöründeki meslekler için eğitimler düzenleyen İŞKUR istihdam garantili kurslar vermektedir. Nitelikli bilişim uzmanı yetiştirme programı kapsamında yazılım ve donanım başta olmak üzere bilişim sektöründeki birçok mesleğe yönelik eğitim veriliyor.
Devlet destekli yazılım kursu olarak da bahsedebileceğimiz bu eğitimler Milli Eğitim Bakanlığı veya üniversitelerin yetkilileri tarafından onaylanmaktadır. 160 fiili gün olarak devamlılık gerektiren bu eğitim programları çerçevesinde katılım şartları bulunuyor.
İŞKUR Yazılım Kursu İçin Katılım Şartları
İŞKUR yazılım kursu için katılım şartları şu şekildedir;
- 15-35 yaş aralığında olmak,
- İŞKUR’da kayıtlı işsiz olmak
- Emekli olmamak
- Daha önce bu meslekler için düzenlenen kursu tamamlamamış olmak,
- İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,
- Bilişim teknolojileri alanında ön lisans, lisans veya sayısal bölüm mezunu olmak şartları aranmaktadır.
İŞKUR Mesleki Eğitim Kursları Hakkında Bilmeniz Gerekenler
İŞKUR destekli yazılım kursları ve İŞKUR’un bünyesinde var olan mesleki eğitim kursları hakkında bilmeniz gereken birkaç detay bulunmaktadır. Bu detayları şu şekilde sıralayabiliriz;
- İŞKUR meslek edinme kursları devam mecburiyeti gerektirir. Kurs süresinin %10’u kadar ve 5 güne kadar sağlık raporu kabul edilir. Belirtilen sürelerden daha fazla devamsızlık katılımcıların kursla ilişiği kesilmektedir ve 24 ay süre ile cezai yaptırım uygulanır.
- Kurs sonunda kursiyerler sınava tabii tutulurlar. Başarılı kursiyerlere sertifika verilir. Ayrıca kursiyerler, ilgili alanla alakalı Uluslararası bir sertifika sınavına da katılırlar. Sınav masrafları kurum tarafından karşılanmaktadır.
- Kursiyerler hiçbir ücret ödemezler.
- Sınavdan başarılı geçen kursiyerlere en az 3 iş teklifi yapılır.
- Başarılı kursiyerlerin en az %60’ının istihdam edilmesi beklenir.
- Kurslar hafta içi 16.00 ile 22.00 arasında verilir.
İŞKUR Kursları Nelerdir?
İŞKUR, iş garantili kurslar sunmaktadır. Hazırlanan tüm eğitimler kursiyerin sertifikasını aldıktan sonra iş bulması üzerine planlanmıştır. Birçok kurs tamamlandıktan sonra kursiyere iş teklifleri sunulur ve eğitime katılım oranının %60’ına istihdam sağlanır. İŞKUR kursları nelerdir, kısaca açıklayalım.
İŞKUR aktif işgücü programları 5’e ayrılmaktadır. Bu programlar ise şu şekilde sıralanabilir;
- Mesleki eğitim kursları
- İşbaşı eğitim programları
- Engelli ve eski hükümlü programları
- Çalışanların mesleki eğitimi
- Toplum yararına programlar
İŞKUR e-şube web sitesi üzerinden şu an açık olan kurs ve programları inceleyebilirsiniz.
İŞKUR meslek edinme kursları arasında yer alan %60 istihdam oranı planlanan programlar arasında bilişim alanı kursları da yer almaktadır. İŞKUR destekli yazılım kurslarını ise şu şekilde sıralayabiliriz;
- Web ve mobil programlama
- Sistem ve ağ yönetimi
- Siber güvenlik uzmanlığı
- Bulut bilişim uzmanlığı
- Kurumsal kaynak programlama ve veri analizi
İlginizi çekebilir: İngilizce Kurs Fiyatları
İŞKUR Kurs Merkezleri
İŞKUR destekli yazılım kursları, Bilişim Eğitim Merkezi, İstanbul Topkapı Üniversitesi, İstanbul Üsküdar Üniversitesi, Zer Danışmanlık ve Fenerbahçe Üniversitesi gibi kuruluşlarda verilmektedir.
Devlet yazılım kursuna kaydolmak için ikamet ettiğiniz yerin Çalışma ve İş Kurumu Müdürlükleri’nden başvuru yapabilir veya İŞKUR e-şube web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
İŞKUR Kurs Başvurusu İçin Gerekli Evraklar
İŞKUR kurs başvurusu için gerekli evraklar nüfus cüzdanı ve kursa uygunluk belgesidir. Kursa başvuran adaylar İŞKUR İl Müdürlüğü’nden kursa uygunluk belgesi alması gerekir. Daha sonra ise kurs için planlanan kayıt saatinde belirtilen kurs yerine nüfus cüzdanları ile gidebilirler.
İŞKUR kurs ve programlarına detaylı hakim olabilmek ve başvuru yapabilmek için İŞKUR e-şubeye üye olmanız gerekmektedir. Üyelik oluşturduktan sonra bölgenizde bulunan kurs ve programları inceleyebilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
İİŞKUR destekli yazılım kursları hakkında sıkça sorulan soruları cevapladık.
İŞKUR hangi meslekler var?
İŞKUR destekli yazılım kurslarında web ve mobil programcılığı, sistem ve ağ yöneticisi, siber güvenlik uzmanı, bulut bilişim uzmanı, kurumsal kaynak programlama ve veri analisti gibi meslekler yer alır.
İŞKUR meslek edinme kursları neler?
İŞKUR’un mesleki eğitim kursları arasında şu eğitimler yer alır;
-Dijital pazarlama uzmanlığı kursu
-Emlak danışmanlığı kursu
-Aşçılık kursu
-Oyun terapisi eğitimi
-Bebek spa ve masaj eğitimi
-Temel ilk yardım eğitimi
-Öğrenci barınma hizmetleri yöneticiliği
Benzer Yazılar
Daha Fazla Makale
anonim - 11.09.2023
Bu eğitimler ne zaman başlıyor?
Melisa bozkurt - 25.11.2023
Bu kurs ne zaman açılacak acaba?