2023 yılında en iyi Office programları ücretsiz olarak kullanmak ister misiniz? Cevabınız evet ise bu yazımızı okumadan geçmeyin. Çünkü bu yazı içerisinde Office programlarını ücret kullanma konusunu detaylı bir şekilde ele alacağız.
Artık Office programlarının her bilgisayarda hatta her telefonda bulunması gerekiyor. Çünkü bu programlara özellikle iş ve öğrencilik hayatında çok ihtiyaç duyuyoruz. Metin düzenlemekten sunum hazırlamaya kadar pek çok işimize yarayan bu programların bazıları ne yazık ki ücretli. Bizler de sizin işinizi kolaylaştırmak için ücretsiz Office programları nelerdir araştırdık.
Office Programları Ücretsiz Olanlar Nelerdir?
İş yaşamında ve öğrencilik hayatında en çok ihtiyaç duyulan şeylerden biri Office programlarıdır. Metin düzenlemekten sunum hazırlamaya kadar pek çok iş Office programları üzerinden yapılmaktadır. Durum böyle olunca öğrenciler ve iş insanları bedava Office programları var mı diye araştırmaya başladı.
Office programları ücretsiz listesi şu şekildedir;
- LibreOffice
- OpenOffice,
- Google Dokümanlar,
- WPS Office Free,
- Microsoft Office Online,
- SoftMaker FreeOffice,
- OnlyOffice.
En yaratıcı sunum programları arıyorsanız Sunum Programları yazımıza bir göz atabilirsiniz.
LibreOffice
LibreOffice, açık kaynaklı ve ücretsiz bir office yazılım setidir. The Document Foundation tarafından geliştirilmiştir. Bu yazılım seti Linux, Windows, Mac OS gibi platformlarda kullanılabilmektedir. Ayrıca Microsoft Office ile oluşturulmuş olan dosyaları açabilir ve bu dosyalar üzerinde düzenlemeler yapabilirsiniz.
LibreOffice yazılım seti 100’ün üzerinde dili desteklemektedir. LibreOffice içerisinde pek çok program bulunmaktadır. Bu programları şu şekilde sıralayailiriz:
- Writer: Word programının karşılığı olan bir programdır.
- Calc: Exel programının karşılığı olan bir programdır.
- Impress: PowerPoint programına benzeyen bir sunum programıdır.
- Draw: Vektörel grafikleri oluşturmak için kullanılabilecek bir programdır.
- Base: Bu programla veri girişi, sorgulama ve raporlama işlemlerinizi yapabilirsiniz.
- Math: Bu programla matematik formüllerinizi oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz.
LibreOffice içerisinde yer alan tüm bu office programları ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.
OpenOffice
OpenOffice, açık kaynaklı ve ücretsiz bir Office paketidir. Bu Office paketinin içerisinde sunum, çizim, formül ve hesap tablosu bileşenleri bulunmaktadır. Mac OS X, Microsoft Windows ve Linux işletim sistemlerinde kullanılabilmektedir. Tek olumsuz yanı içerisinde bulunan uygulamaların kalitesinin ve işlevselliğinin eski olmasıdır.
Google Dokümanlar
Google Dokümanlar, Google tarafından geliştirilmiş olan web tabanlı bir yazılımdır. Bu Office paketi Google Drive hizmeti içerisinde sunulmaktadır. Paketin içerisinde bulunan uygulamalar Microsoft Office dosya biçimleriyle uyumludur. Microsoft Windows, Apple OS X ve Linux işletim sistemlerinde kullanılabilmektedir. Bu yazılımın içerisinde bulunan Office programları ücretsiz bir şekilde kullanılabilmektedir.
Google Dokümanlar paketi içerisinde e-tablolar, dokümanlar, sunumlar ve çizimler yapabilmek için uygulamalar bulunmaktadır. Diğer ofis yazılımlarını kullanarak açılmış olan dosyaların kusursuz bir şekilde dönüştürülememesi bu paketin en büyük dezavantajıdır.
WPS Office Free
WPS Office, Çinli bir şirket olan Kingsoft tarafından geliştirilmiştir. İlk sürümü 1988 yılında yayımlanmıştır. WPS Office paketinin içerisinde dört temel uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalar şunlardır:
- WPS Presentation: PowerPoint programının karşılığı olan bir uygulamadır.
- WPS Writer: Word programının karşılığı olan bir uygulamadır.
- WPS Spreadsheets: Excel programının karşılığı olan bir uygulamadır.
- WPS PDF: Bu uygulamayla PDF görüntüleme, düzenleme, oluşturma işlemleri yapabilirsiniz.
WPS Office; Mac OS, Windows ve Linux işletim sistemlerinde kullanılabilmektedir. WPS Office programları ücretsiz bir şekilde kullanılabilmesinin yanı sıra bu paketin içerisinde ücretli premium paketler de bulunmaktadır. Bu ücretli premium paketlerden satın aldığınızda WPS Office uygulamalarının daha fazla özelliklerine sahip olabilirsiniz.
İlginizi çekebilir: Atıf Programları
Microsoft Office Online
Microsoft Office Online, Microsoft’un sunmuş olduğu çevrim içi bir office paketidir. Microsoft, kullanıcılarına web tarayıcı tabanlı Microsoft Office uygulamalarının (Excel, Word, PowerPoint ve OneNote) sürümlerini kullanmalarına olanak tanımaktadır. Bu uygulamalar içerisinde oluşturacağınız belgeleri OneDrive üzerinde saklayabilir, hatta farklı kullanıcılarla da paylaşabilirsiniz. Bu çevrim içi office paketi içerisinde bulunan Office programları ücretsiz bir şekilde kullanılabilmektedir.
SoftMaker FreeOffice
SoftMaker FreeOffice, Microsoft Office alternatif olacak şekilde tasarlanmış ve 1987 yılında geliştirilmiş bir office paketidir. Windows, Mac ve Linux işletim sistemlerinde kullanılabilmektedir. Bunun yanında DOCX, XLSX ve PPTX Microsoft dosya biçimlerindeki belgeleri açabilir hem de kaydedebilirsiniz.
SoftMaker FreeOffice paketinin içerisinde üç temel uygulama yer almaktadır. Bu uygulamalar şu şekildedir:
- TextMaker: Word programının karşılığı olan bir uygulamadır.
- PlanMaker: Excel programının karşılığı olan bir uygulamadır.
- Presentations: PowerPoint programının karşılığı olan bir uygulamadır.
OnlyOffice
OnlyOffice, Rus bir şirket tarafından geliştirilen ücretsiz bir Office paket yazılımıdır. Linux, Windows ve Mac OS işletim sistemlerinde kullanılabilmektedir. Herhangi bir uyumluluk sorunu yaşamadan Word, Excel ve PowerPoint dosyalarını açıp düzenleyebilirsiniz.
OnlyOffice’in arayüzünde; Belgeler, CRM, Projeler, Posta, Topluluk, Takvim ve Konuşma modülleri yer almaktadır. Ayrıca dahili ses ve video oynatıcı, OnlyOffice’te depolanmış olan dosyalardan medya oynatmaya izin vermektedir.
Microsoft Office Programlarını Ücretsiz Kullanma
Microsoft Office, yıllardır hemen hemen hepimizin hayatında olan bir office programıdır. Yıllık ücreti oldukça fazla olan bu office programını ücretsiz bir şekilde kullanma yolları da bulunmaktadır. Yazımızın bu bölümünde Microsoft ücretsiz bir şekilde kullanma yöntemlerinden bahsedeceğiz. İşte Microsoft Office programları ücretsiz bir şekilde kullanma yöntemleri…
Yöntem 1: Microsoft Office Resmi Web Sitesinden Ücretsiz Deneme Sürümü Başlatmak
Microsoft Office programlarının ücretsiz olarak kullanmak isteyenler için deneyebilecekleri ilk yöntem Microsoft Office resmi web sitesi üzerinden ücretsiz deneme sürümü başlatmaktır. Ücretsiz deneme sürümü başlatmak için yapmanız gerekenler şunlardır:
- Öncelikle Microsoft Office resmi web sitesine girin.
- Açılan pencerede yer alan “1 ay süreyle ücretsiz deneyin.” butonuna tıklayın.
- Sizden istenilen bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra artık bir ay boyunca Microsoft Office programlarını ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.
Not: Deneme süreniz bitmeden bir gün önce üyeliğinizi iptal etmeyi unutmayın!
Yöntem 2: İnternet Üzerinden Ücretsiz Bir Şekilde Microsoft Office Uygulamalarını Kullanmak
Microsoft Office programları ücretsiz olarak kullanmak isteyenler için deneyebilecekleri ikinci yöntem internet üzerinden ücretsiz bir şekilde Microsoft Office uygulamalarını kullanmaktır. İnternet üzerinden ücretsiz bir şekilde kullanmak için yapmanız gerekenler şunlardır:
- Öncelikle Microsoft Office resmi web sitesine girin.
- Açılan pencerede, üyeliğiniz varsa, “Oturum Aç” butonuna tıklayın. Üyeliğiniz yoksa “Ücretsiz Kaydolun” kısmından yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.
- Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada artık Microsoft office programları ücretsiz bir şekilde kullanabilrisiniz.
Yöntem 3: Öğrenci veya Öğretmenseniz Microsoft Office Programlarını Ücretsiz Bir Şekilde İndirebilirsiniz
Öğrenci veya öğretmenseniz Microsoft Office programlarını ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken şeyler şu şekildedir:
- Öncelikle ”Microsoft Office 365 Eğitim” sayfasına girin.
- Açılan sayfada okulunuzun size vermiş olduğu e-posta adres ile giriş yapın.
- Öğrenci veya öğretmen mesleğini seçin.
- Artık Microsoft Office programlarını ücretsiz bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.
Microsoft Office Programları Nelerdir?
Microsoft Office, Microsoft tarafından 1989 yılında kurulmuş olan bir office programıdır. İçerisinde Windows ve Mac OS işletim sistemleri ile uyumlu hizmetler bulundurmaktadır. Ülkemizdeki pek çok bilgisayar kullanıcısı, Microsoft Office programlarının uygulama şekillerine az çok hakimdirler.
Yazımızın bu bölümünde sizlere Microsoft Office programlarından bahsedeceğiz.
Microsoft Office programları şunlardır;
- Microsoft Word: Bu program üzerinden metinler oluşturabilir ve oluşturmuş olduğunuz bu metinleri çeşitli araçlar sayesinde düzenleyebilirsiniz.
- Microsoft Excel: Bu program genellikle iş dünyasında sıklıkla kullanılmaktadır. Word programına göre daha karmaşıktır. Bu programı kullanarak elektronik tablolar oluşturabilirsiniz.
- Microsoft Powerpoint: Bu program hem öğrencilik hayatında hem de iş hayatında sıklıkla kullanacağınız bir uygulamadır. Sunum hazırlamak için kullanılmaktadır.
- Microsoft Outlook: Bu program bir e-posta uygulamasıdır.
- Microsoft Access: Bu program data akışını gerçekleştiren bir Microsoft programıdır. Microsoft Access programı sayesinde kendinize ait bir veri tabanı dosyası oluşturabilirsiniz.
- Microsoft OneNote: Özellikle öğrenciler ve iş hayatındaki kişiler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. İş ve öğrencilik hayatınızda bu program sayesinde notlar tutabilir, tuttuğunuz notlara PDF dosyaları, sesler ve görüntüler ekleyebilirsiniz.
- Microsoft OneDrive: Bu program bir depolama programıdır.
- Microsoft Google Docs: Bu program üzerinde oluşturduğunuz veya kaydettiğiniz belgeleri başkalarıyla çevrimiçi olarak paylaşabilirsiniz.
Microsoft Office Alternatifleri Neler?
Microsoft Office program setine benzer başka hangi program setini kullanabilirim diye merak edenler için yazımızın bu bölümünde Microsoft Office alternatifi olan office programlarından bahseceğiz. Microsoft Office alternatifi olarak kullanabileceğiniz office programları şunlardır:
- SoftMaker FreeOffice,
- OpenOffice,
- LibreOffice,
- Google Docs (Google Dokümanlar),
- Microsoft Office Online.
Office programları ücretsiz yazısını burada sonlandırıyoruz. Sorularınızı yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz!
Benzer Yazılar
Daha Fazla Makale