Teknolojinin gelişmesi ve yaygınlaşması ile beraber öğrencilerin online olarak ulaşabileceği pek çok uygulama da yerini almıştır. Öğrenmeyi kolaylaştıran uygulamalar içerisinde özellikle ücretsiz olanlarla ilgili öğrenciler pek çok araştırma yapmaktadır. Peki, öğrenmeyi kolaylaştıran ücretsiz uygulamalar nelerdir?
Eğitim hayatında hangi seviyede olduğu fark etmeksizin eğitim gördüğümüz her dönemde ders çalışırken karşılaştığımız pek çok zorluk bulunmaktadır. Bu zorlukların üstesinden kolayca gelebileceğiniz ve size öğrenmeyi sevdirecek pek çok uygulama bulunmaktadır. Yazımızda size bu uygulamaların listesini vereceğiz…
Öğrenmeyi Kolaylaştıran Uygulamalar – Ücretsiz!
Telefon, hayatımızın hemen hemen her alanında bulunan bir araçtır. Günümüzün çoğunu telefona bakarak geçirmekteyiz. Telefona bakarak geçirdiğimiz bu vakti verimli hale getirebilmek için telefonumuza bize yeni bilgiler edinmemizi sağlayacak uygulamaları yükleyebiliriz. İşte ücretsiz olarak telefonunuza yükleyebileceğiniz uygulamalar…
Quizlet
Quizlet; size bilgi kartları ve küçük test soruları hazırlayarak eksik olduğunuz konuyu öğrenmenize yardımcı olan bir uygulamadır. Bu uygulama içerisinde kartlar, öğren, yaz, dinle – yaz, test, eşleştir, yer çekimi ve live olmak üzere pek çok etkinlik bulunmaktadır.
Quizlet uygulamasında iki farklı üyelik modeli bulunmaktadır: Ücretsiz model ve öğretmenlere özel model. Yani uygulamayı ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz gibi belirli bir ücret ödeyerek de öğretmenlere özel modeli kullanabilirsiniz.
Öğretmenlere özel modelin içerisinde bulunan özellikler genel olarak şu şekildedir:
- Öğrenci ilerleme durumunu takip etme,
- Reklamsız çalışma,
- Zengin metin formatı ekleme,
- Ayrıntılı görseller oluşturma,
- Resim ve ses özelleştirmesi yapma,
- Sınıfları düzenleme.
Kahoot!
Kahoot, telefonunuza indirip kolayca erişim sağlayabileceğiniz oyun ve eğlence tabanlı bir öğrenme portalıdır. Bu uygulama üzerinden öğretmenler bilgi yarışması (Quiz), tartışma (Discussion), anket (Survey) ve karıştırma (Jumble) kategorilerinde soru hazırlayabilmektedirler.
Öğretmenler kendi sorularını hazırlayıp öğrencilere oyun şeklinde verebileceği gibi daha önceden hazırlanmış bilgi oyunlarını da kullanabilmektedirler. Uygulamayı hem ücretli hem de ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
Khan Academy
Khan Academy, “Herkese, her yerde, dünya standartlarında, bedelsiz eğitim” sloganıyla 2006 yılında kurulmuş olan bir eğitim kuruluşudur. Bu platformda matematik, fen bilimleri, bilgisayar bilimleri, sanat tarihi ve ekonomi gibi pek çok alanda ders videolarına ulaşabilmeniz mümkündür. Hem öğretmenler hem de öğrenciler için ücretsiz bir uygulamadır.
Önerilen İçerik: Yaratıcı Öğrenme
Öğrenmeyi Kolaylaştıran Tasarım Uygulamaları
Fotoğrafçılık ve video editörlüğü ile ilgilenen kişilerin başlangıç seviyesinde kullanabilecekleri pek çok uygulama bulunmaktadır. Bu uygulamalar üzerinden başlangıç seviyesinde tasarım yapmayı ve video düzenlemeyi yapabilirsiniz. Tasarım ile ilgili öğrenmeyi kolaylaştıran uygulamalar arasında şunlar bulunmaktadır:
Canva
Canva; 2012 yılında Avusturalya’da kurulan, üye olan kişilerin sunum hazırlayabileceği ve sosyal medya için tasarımlar yapabileceği bir platformdur. Bu uygulama içerisinde banner, kartvizit, Twitter kapak fotoğrafı, TikTok kısa video, Instagram gönderisi ve düğün davetiyesi gibi pek çok alanda tasarım yapılabilmektedir.
Canva, başlangıç seviyesinde tasarım yapmayı düşünen kişilerin için oldukça iyi bir uygulamadır. Size hazır şablon örnekleri sunarak tasarımınızı oluşturmanızda size yardımcı olmaktadır. Çoğu şablon ücretsiz olmasına rağmen ücretli şablonları ve eklentileri de bulunmaktadır.
CapCut
CapCut, ücretsiz olarak başlangıç seviyede videolar oluşturabileceğiniz bir uygulamadır. Oldukça basit bir arayüze sahiptir. Sosyal medyanız için kolaylıkla kaliteli videolar oluşturabilirsiniz. Uygulamanın içerisinde video düzenleme, videoya efekt ekleme, videoya ses ekleme ve gürültü azaltma gibi pek çok eklenti bulunmaktadır.
Adobe Express
Adobe Express, Adobe’un en yeni ve ücretsiz web tabanlı tasarım uygulamasıdır. Bu uygulama içerisinde ücretli şablonlar bulunsa da ücretsiz olarak kullanabileceğiniz pek çok şablon yer almaktadır. Bu uygulama üzerinden arka plan değiştirme, boyut değiştirme ve kırpma gibi pek çok özellikten yararlanabilirsiniz.
VN Video Editör
Önerilen İçerik: Eğlenceli Matematik Nedir?
Yabancı Dil Öğrenmeyi Kolaylaştıran Uygulamalar
Türkiye’de yaşayan pek çok kişinin en çok zorlandığı konulardan birisi de yabancı dil öğrenmek ve konuşmaktır. Eğer yabancı dil öğrenmek veya pratik yapmak istiyorsanız yazımızın bu bölümünde bahsedeceğimiz yabancı dil öğrenmeyi kolaylaştıran uygulamalar tam da size göre. İşte eğlenirken öğrenebileceğiniz yabancı dil uygulamaları…
Duolingo
Yabancı Dil Öğrenmeyi Kolaylaştıran Uygulamalar – Duolingo
Duolingo, en iyi yabancı dil öğrenme uygulamalarından birisi olarak bilinmektedir. Duolingo’yu kullanmasanız bile internet üzerinden az 1 kez reklamını görmüşsünüzdür. Kullanıcılarına pek çok dili ücretsiz ve eğlenceli bir şekilde öğreten bu uygulamanın temelinde önce konu öğretmek sonrasında ise örneklerle öğretmiş olduğu bu konuyu pekiştirmek vardır.
Uygulama pekiştirmeyi sadece test üzerinden yapmıyor. Kullanıcıların karşısına görsel, sesli ve yazılı örnekler çıkartarak konuyu daha iyi pekiştirmesine yardımcı oluyor. Tamamen ücretsiz Duolingo’nun ücretli sürümü de bulunmaktadır.
Memrise
Memrise, eğlendirirken öğreten bir yabancı dil uygulamasıdır. Duolingo’dan sonra en çok tercih edilen İngilizce öğrenmeyi kolaylaştıran uygulamalar arasında yer almaktadır. Uygulama içerisinde öğrenebileceğiniz pek çok yabancı dil bulunmaktadır.
Memrise, sadece Türkiye’de değil dünya çapında da oldukça popüler olan bir yabancı dil uygulamasıdır. En büyük avantajı kullanıcılarının kelime bilgilerini artırmalarına yardımcı olmasıdır. Özellikle görsel hafızayı kullanarak daha kolay bir öğrenme yöntemi sağlamaktadır. Ücretsiz bir uygulamadır.
Busuu
Busuu, hem dil öğrenmek hem de pratik yapmak isteyen kişilerin tercih edebileceği bir yabancı dil uygulamasıdır. Uygulamanın içerisinde konuşma / yazma dersler, telaffuz örnekleri ve hafıza alıştırmaları gibi etkinlikler yer almaktadır. İçerisinde pek çok dil seçeneği de bulunmaktadır.
Busuu, ücretiz ve premium olmak üzere iki üyelik seçeneği sunmaktadır. Ücretsiz üyeliği kullanan kişiler, dil bilgisi ve kelime bilgisi kısımlarına erişim sağlayabilmektedirler. Resimli ve sesli materyallere de sınırlı da olsa erişimlerine izin verilmektedir. Premium üyeler ise, bunların dışında uygulamada yer alan videolu eğitim, ders podcastleri gibi ekstra içeriklere erişebilmektedirler.
Cambly
Cambly, Skype benzeri bir yapıya sahip olan İngilizce öğretme uygulamasıdır. Bu uygulama üzerinden kullanıcılar ana dili İngilizce olan eğitmenler ile bir araya gelmektedir. Online ortamda gerçekleşen bu buluşma sayesinde kişilerin ana dili İngilizce olan eğitmenlerle pratik yapma imkanları olmaktadır.
Cambly platformu üzerinden kişiler İngilizce öğretmenlerinden çevrim içi ders alarak dil bilgisi, kelime bilgisi gibi teorik bilgilerini de geliştirebilmektedirler. Uygulamaya üye olduktan sonra belirli bir süre deneme süresi bulunmaktadır. Deneme süresinin bitiminden sonra kullanmaya devam etmek istiyorsanız kendinize uygun olan paketi seçmeniz gerekmektedir.
Voscreen
Voscreen, ücretsiz İngilizce öğrenme ve İngilizce geliştirme platformu olarak bilinmektedir. Bu uygulama diğer yabancı dil öğrenme uygulamalarından biraz daha farklıdır. Voscreen kullanıcılarına; film, müzik videosu, belgesel veya çizgi film izleterek yabancı dil öğretmektedir. Bu da yabancı dil öğrenme sürecini oldukça hızlandırmaktadır.
Bu gibi uygulamalarla sizde kişisel gelişiminize katkıda bulunarak her an her yerde erişim sağlayabilirsiniz.
Benzer Yazılar
Daha Fazla Makale