Alesten 70 Alır mıyım?

M

Merve

Guest
Şimdi inceleme fırsatım oldu.

Sözel İçin Katsayılar:
Sayısal 1 - %20
Sözel 1 - %40
Sözel 2 - %40

Sözelden tam yapınca 80 puan alınıyor olmalı o zaman. Lakin soru katsayıları sadece sorunun bulunduğu bölüm içinde değişiyor olması lazım diye düşünüyorum. Ama şöyle bir durum var ben hiç sözel 2 çözmeden. Nasıl 60 üstü aldım? maks 60 almam gerekiyor sanırım benim tezime göre.

Ales sonrası forumlarda okuduğum kadarıyla sadece sözel yapılınca dediğim gibi bir puan gelir. Katsayı hesapları falan hiç düşünmedim :)
Söz1 ve mat1'den aldınız o zaman, 60 üstü çok değil zaten.

bahadıroktay

Araştırma Görevlisi
Ales sonrası forumlarda okuduğum kadarıyla sadece sözel yapılınca dediğim gibi bir puan gelir. Katsayı hesapları falan hiç düşünmedim :)
Söz1 ve mat1'den aldınız o zaman, 60 üstü çok değil zaten.

iyi ama mat 1in ağırlığı %20. Sınav kitapçığında bile öyle yazıyor. garip bir puanlama sistemleri olmalı o zaman. 60 üstü çok değil ama ben bu katsayılardan sayısalı full yapsam 20 puan, sözel 1'i ful yapsam 40 puan alırım diye çıkarıyorum. Yanılıyor muyum?

Arkadaşlar benim maalesef ALES'ten Sözel Puanım 70'in altında.Bunun dışında tüm şartlarım uyuyor.Not Ortalamam 3.11,Yüksek Lisans Mezunuyum.Bir tek alesten bende Konservatuvar Müzik Bölümü Mezunu olduğum için 70 alamadım.Puanım 61.Sizce bu puanla başvuru yapabilir miyim?Kasım'daki ALES'ten kesinlikle 70 ve üzeri alacağıma inanıyorum.Lütfen yardım edin.Başvuru yapıp yapamamam buna bağlı.Yardımseverliğiniz için şimdiden çok teşekkürler,saygılar...

M

Merve

Guest
Arkadaşlar benim maalesef ALES'ten Sözel Puanım 70'in altında.Bunun dışında tüm şartlarım uyuyor.Not Ortalamam 3.11,Yüksek Lisans Mezunuyum.Bir tek alesten bende Konservatuvar Müzik Bölümü Mezunu olduğum için 70 alamadım.Puanım 61.Sizce bu puanla başvuru yapabilir miyim?Kasım'daki ALES'ten kesinlikle 70 ve üzeri alacağıma inanıyorum.Lütfen yardım edin.Başvuru yapıp yapamamam buna bağlı.Yardımseverliğiniz için şimdiden çok teşekkürler,saygılar...

Başvuru yapamazsınız. Sonbahar sınavlarından sonra kalan kontenjanlarla tekrar alım olacak, o zaman başvuru yapabilirsiniz.

büşra23

Öğrenci
aynı sıkıntı bende de var, 64 aldım en son.. matematik olmayınca. ben de 70 ve üstü almayı hedefliyorum yüksek lisans yapıyorum dil puanım 54 ama ales yapamıyorum :)

erdal34

Araştırma Görevlisi
Yarın büyük gün...70 almam gerek,calıstım...hep mantık çözdüm bakalım ne olacak ?;) sizlerden fikir istiyorum.sözel1 ve sözel2 mantık çözerek başlasam mı ? (Sayısal çözmeyecem,sürem rahat rahat yeter umarım;) ) hepimize basarılar

M

Merve

Guest
Matematik çözmeyeceğinize göre 3 saatte sözeli dikkatli bir şekilde çözerseniz en az 70 alırsınız zaten. Bu durumda sıralamanın pek önemi yok bana kalırsa, sınavda rahat olun, panik yapmayın kâfi.

Oldboy

Akademikpersonel.org
Önce 2 sonra 1 mi çözelim ?

Sözel 2nin soruları daha uzundur, zor olmasalar bile uzun olduklarından dolayı dikkat toparlamak zor olabilir, özellikle sözel 1den pek memnun olmadıysanız.

Mantık sorularını da sırasıyla çözün derim, başa ya da sona bırakmak kafayı müthiş yoracaktır.

Yarın için başarılar dilerim, umarım umduğunuzdan daha iyi geçer ve umduğunuzdan daha iyi sonuç alırsınız :)

kcaliskan

Öğrenci
Sözel 2nin soruları daha uzundur, zor olmasalar bile uzun olduklarından dolayı dikkat toparlamak zor olabilir, özellikle sözel 1den pek memnun olmadıysanız.

Mantık sorularını da sırasıyla çözün derim, başa ya da sona bırakmak kafayı müthiş yoracaktır.

Yarın için başarılar dilerim, umarım umduğunuzdan daha iyi geçer ve umduğunuzdan daha iyi sonuç alırsınız :)

2012 Sonbahar. söz1 > 38.75net, söz2 > 36.25net
say1 8.50net (9-2)

say yok denebilir, söz: 78.25 puan.

- - - Güncellendi - - -

Sadece sözel yaparak 70 alan kişileri arıyorum kimse yok muuuu ? :))) kaç netle aldınız ?

2012 Sonbahar. söz1 > 38.75net, söz2 > 36.25net
say1 8.50net (9-2)

say yok denebilir, söz: 78.25 puan.

Sayın erdal34 ;
motivasyonunu bozmak istemem ama resim bölümünde doktoraya devam ediyorum. düşündüğünün aksine hemen hemen herkes akademisyen olmak istiyor. Bundan dolayı biraz araştırma yapmanda fayda var.
Öncelikli olarak geçen öyp atamlarında atanamadım. ales 83.. üds. 6o civarı, diploma notum da 84. yani düşündüğün gibi olmadığını, puanların çok yüksek olduğunu söylemeliyim.
Okulların kendi açtığı kadrolarda da ales ve dil sınavı bütün adayların çok yüksek oluyor. o sınavlara girebilmen için de ales ve dil sınavının çok yüksek olması lazım ki, ilk dört adayın arasına girebilesin.
Düzenli ve sıkı çalışmanda yarar var. Zira seni hiç de kolay olmayan bir yolculuk bekliyor.
sevgiler.