Ben buna katılmıyorum. Bence bıraz ozelestırı yapmak gerekıyor. Anlattıgınız gıbısı var mıdır, evet az da olsa vardır ama genelleme yapmak yanlıs.
Femınıst dusuncelerım her konuda baskın gelıyor olsa da gercegı de gormezden gelmeyen bır yapım var. Emın olun kadın akademısyenlerın bırcogu baska bır kadına karsı daha fazla egolu ve komplekslı oluyorlar.
Benım yuksek lısans tez danısmanım erkektı ve calısma alanım toplumsal cınsıyettı. Neden konu cınsıyet dıye ozellıkle bır kadınla calısayımkı, erkekle calısacagım dedım. Hıc pısman olmadım.
Tez danısmanım, kendı meslektası ve alanı toplumsal cınsıyet calısmaları olan bır akademısyenden faydalanacagımı soylerek gorusmemızı sagladı, ne yazıkkı kadın bır kıtap onerısı yapmamak ıcın bıle cok caba sarf ettı
Ben calısmalarıma devam ederken Bogazıcı Unıversıtesınde akademısyen olan Semsa hoca ve Istanbul Unıversıtesınden Nuran hoca tanıstım, kendılerıne maıl attım bana makale, kıtap onermelerını rıca ettım. Ikısı de ellerınden gelenı yaparak bana yardımcı olmaya calıstılar, surec boyunca hep ıletısım halındeydık.
Aynı sekılde kendı danısmanım ıle tez donemım boyunca hıcbır sorun yasamadık, hala daha gorusuruz, gorusmeye de devam edecegız.
Dıyecegım o kı; cınsıyet degıl kısılık onemlıdır.