Azami süre

Kubra899

Öğrenci
Arkadaşlar yl doktora için şart koşulan azami süreler birçok kişiyi sıkıntıya sokuyor. Hep çalışıp hem okumak gibi zorlu bir süreci yükleniyorken bir de bu azami süre sıkıntısıyla boğuşmak gerçekten çok yorucu. Lütfen özellikle ders dönemi için azami sürenin uzatılmasıyla ilgili cimere yazalım

santo98rini

Öğrenci
Teze geçen ay başladım. Bizim danışmanın da söylediği, bundan sonra hem çalışıp hem doktora artık çok zor. Belli ki istemiyorlar, hem çalışıp hem doktora yapan insan.

Azami süre konmayınca yıllardır bitmeyen yl ve doktoralar danışmanlar üzerinde yük olarak kalıyor. Bazı üniversitelerde danışmanların alabileceği öğrenci sayısı kısıtlaması var. Yeni öğrenciler için danışman bulunamıyor.

santo98rini

Öğrenci
Garip bir durum var burda.
Hem çalışıp hem doktora istenmiyor.
Hem çalışıp hem master bile istenmiyor. Tezsiz master da burdan çıkmıştı.

agoodperson

Öğrenci
Benim canımı doktorada ders aşamasının 4 dönemde bitirilme zorunluluğu çok sıkıyor.

Benim bölümümde zaten 4 dönem ders var. Bir takılıp düşsen "ölüyorsun".

Madem 12 dönem hak verdiniz, bari 6 dönemini ders aşamasına ayırsaydınız. Hal böyle olunca hem çalışıp, hem doktora hayal oluyor.

Hem kadro almamıza izin vermiyorlar, hem burs vermiyorlar, hem de eziyet çekerek de olsa hem çalışıp hem doktora yapmamızı neredeyse imkansız hale getiriyorlar.

santo98rini

Öğrenci
Benim canımı doktorada ders aşamasının 4 dönemde bitirilme zorunluluğu çok sıkıyor.

Benim bölümümde zaten 4 dönem ders var. Bir takılıp düşsen "ölüyorsun".

Madem 12 dönem hak verdiniz, bari 6 dönemini ders aşamasına ayırsaydınız. Hal böyle olunca hem çalışıp, hem doktora hayal oluyor.

Hem kadro almamıza izin vermiyorlar, hem burs vermiyorlar, hem de eziyet çekerek de olsa hem çalışıp hem doktora yapmamızı neredeyse imkansız hale getiriyorlar.

Merhaba. Tez aşamasında kayıt dondurma veya başka okula transfer oluyor mu ? Biliyor musunuz ?

agoodperson

Öğrenci
Merhaba. Tez aşamasında kayıt dondurma veya başka okula transfer oluyor mu ? Biliyor musunuz ?

Merhaba.

Benim bildiğim kadarıyla tez aşamasında kayıt dondurmak mümkün ancak yatay geçiş yapılamıyor.

Siz yine de yatay geçiş için hususu için geçiş yapmak istediğiniz üniversitenin, kayıt dondurma hususu için ise halihazırda lisansüstü eğitim gördüğünüz üniversitenin lisansüstü eğitim-öğretim yönetmeliğini kontrol edin.

brsgny93

Öğrenci
Doktora yapan bitiren sayısı zaten az. Doktora yapanlara verseler 3bin TL maaş derse gir deseler bile yaparım ama başka işte çalışmaya izin verilmeyecek YÖK başkanı olduğumda halledecem bu işleri.

Keşke doktora yapanlara burs verecek ar-ge kuruluşları fonlar vs.ler olsa. Nerede ar-ge çalışması yaptıracak gelişmiş özel sektör ve statejik araştırma kurumlari? Gelişmiş bir ülkede bilimsel araştırmaları destekleyen kurumlar olur. Burada tüm beklenti akademinin kurumsal yapısında.