Toeic Puanının Hali Hazırdaki ÖYP'liler İçin Kullanımı

biyofizik

Profesör
haklısınız hocam, bir dilekçe en azından daha da netleştirebilir.

yani;
basitçe 14.11.2011 tarihinden önce ÖYP (öğretim üyesi yetiştirme pogramı) 'na TOEIC sınavı puanını kullanarak yerleşen adaylar,14.11.2011 tarihinde sınavın geçerliliğinin kalkması durumunda yeniden ÜDS/KPDS sınavlarından 65 ve üzeri not almakla mükellef midir?Zira ÖYP 'ye yerleşirken TOEIC sınavı geçerli bir sınav olarak kabul edilip bu sınavdan alınan puanlar ÖYP puan hesaplanmasında dahi kullanılmıştır.Kazanılmış haklar göz önünde bulundurularak konuyla ilgili bilginin tarafıma verilmesini arz ederim.
diye yazarak BİMER'e yollayın en azından bir ön bilgi alınır.

rms

Öğrenci
Hali hazırda araştırma görevlisi olanlar TOEIC puanını;

- Lisansüstü eğitimi (Y.lisans-doktora) için,
- 35. madde ile görevlendirilebilmek için,
- ÜDS veya KPDS'ye kadar açılırsa yurt dışı yabancı dil eğitimleri için ve
- ÖYP kapsamındaki desteklerden faydalanabilmek için

kullanabilirler anlamı çıkıyor bu ifadeden.

akademik değerlendirme kavramının kapsamı, (hali hazırdakilerin tekrar atanması gibi bir durum söz konusu olmayacağına göre) bu olsa gerek.

seco61

Öğrenci
toeicle görevlendirme yaptırdım ve şimdi 2012 bahar dönemine kadar alamazsam 65 ne olacak anlamadım, arkdaşlar anlayan bi bilgi verirse sevinirimm...

resatarica

Öğrenci
toeicle görevlendirme yaptırdım ve şimdi 2012 bahar dönemine kadar alamazsam 65 ne olacak anlamadım, arkdaşlar anlayan bi bilgi verirse sevinirimm...
Hocam bunlar eski TOIEC puanlarını geçersiz sayacaksa niye TOIEC puanıyla son kez yükseklisans başvurusunu kabul ediyor ki?Yerleşenler için hiç bir sorun olmaz bence o kazanılmış haktır ama ÖYP başvurularında artık kullanılmayacak bence buda yanlış o zaman Türkiye'de binlerce adam TOIEC ile doçent ve Profesörlük kadrosu aldı o zaman onlarında kadrolarını geri alması lazım 14 kasım dan önce TOIEC'İ kazanan ve yükseklisans ve doktoraya başlayan arkadaşların puanları geçerlidir bence .O sınavı sen kabul ettin bu adam kazanmış yükseklisans veya doktorada ise sen o adamı kabul etmişsin demektir bence bir sorun teşkil etmeyecek...

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam bunlar eski TOIEC puanlarını geçersiz sayacaksa niye TOIEC puanıyla son kez yükseklisans başvurusunu kabul ediyor ki?Yerleşenler için hiç bir sorun olmaz bence o kazanılmış haktır ama ÖYP başvurularında artık kullanılmayacak bence buda yanlış o zaman Türkiye'de binlerce adam TOIEC ile doçent ve Profesörlük kadrosu aldı o zaman onlarında kadrolarını geri alması lazım 14 kasım dan önce TOIEC'İ kazanan ve yükseklisans ve doktoraya başlayan arkadaşların puanları geçerlidir bence .O sınavı sen kabul ettin bu adam kazanmış yükseklisans veya doktorada ise sen o adamı kabul etmişsin demektir bence bir sorun teşkil etmeyecek...
Dediğiniz doğrudur bu puanlar ile doçent olan normal yüksek lisansa ve doktoraya başlayanlar var. Bu güne kadar görevlendirilmesi yapılmış olan ÖYP'lilerden tekrar puan istemeleri doğru olmaz, isterlerse şu anda doçent olan ve bu uanla lisansüstü eğitime başlayanlardan da istemesi gerekir. Ayrıca kararda puan güncellemesi ile ilgili ya da toeicle geçenlerden tekrar puan istenmesi gibi bir ibare bulunmuyor.

Bekir Bora

Öğrenci
Dediğiniz doğrudur bu puanlar ile doçent olan normal yüksek lisansa ve doktoraya başlayanlar var. Bu güne kadar görevlendirilmesi yapılmış olan ÖYP'lilerden tekrar puan istemeleri doğru olmaz, isterlerse şu anda doçent olan ve bu uanla lisansüstü eğitime başlayanlardan da istemesi gerekir. Ayrıca kararda puan güncellemesi ile ilgili ya da toeicle geçenlerden tekrar puan istenmesi gibi bir ibare bulunmuyor.

peki Öyp ile kadroya atanıpta kendi yüksek lisansını bitirmek için 1 senelik yasal bekleme süresinden yararlanarak doktorayı tercih etme hakkını ağustos ayında kullanmak isteyenler için bir sorun teşkil edecek midir?

resatarica

Öğrenci
o zaman ara dönemde öyp kontenjanı dahilinde açılan lisansüstü kadrolardan birine başvurarak, yüksek lisanstan başlayan birinden doktoraya başlarken tekrar dil puanı istenecek mi?

Bora TOIEC puanın geçerliliği iki yıl.Sen bu puanı Mayıs 2011 de aldın varsayalım.YÜkseklisansa Ocak ta yerleştin aradan zaten 9 ay geçmiş olacak aynı
üniversitede doktora yapsan bile bu puan geçerliliğini yitirecek bence.Yükseklisans programını bitirdiğin üniversite seni doktoraya kabul ederse geçmişte aldığın puanların geçerliliği 6 ay süreyle daha geçerliliğini yitirmiyor diye biliyorum ama senin hali hazırda toplam 2 yıl 9 ay olacağı için zaten süren bitmiş olacak bu benim görüşüm yinede bir soruştur.

deucan

Doçent
en açık olarak şu anda yükseğe görevlendirmeye başlayanlar doktoraya başvurana kadar bu puanlar geçerli. ama yurtdışı eğitim görevlendirmeye falan başvramayacaklar mayıstan sonra. yok ben doktoraya kadar devlet işi ile ilgim yok derseniz o zamana kadar geçerli bu puan.

diğer toeic ile ek terih yapmaya karar veren ve üds e bu yüzden girmeyen arkadaşlara geçmiş olsun...

Bekir Bora

Öğrenci
Bora TOIEC puanın geçerliliği iki yıl.Sen bu puanı Mayıs 2011 de aldın varsayalım.YÜkseklisansa Ocak ta yerleştin aradan zaten 9 ay geçmiş olacak aynı
üniversitede doktora yapsan bile bu puan geçerliliğini yitirecek bence.Yükseklisans programını bitirdiğin üniversite seni doktoraya kabul ederse geçmişte aldığın puanların geçerliliği 6 ay süreyle daha geçerliliğini yitirmiyor diye biliyorum ama senin hali hazırda toplam 2 yıl 9 ay olacağı için zaten süren bitmiş olacak bu benim görüşüm yinede bir soruştur.

bir bakayım ben :), tezimize odaklanamıyoruz şu kararlar yüzünden her gün yeni bir karar. kpds ve üds'den 65 almak farz oldu :) ..

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
o zaman ara dönemde öyp kontenjanı dahilinde açılan lisansüstü kadrolardan birine başvurarak, yüksek lisanstan başlayan birinden doktoraya başlarken tekrar dil puanı istenecek mi?
Yüksek lisans yaptığınız yerde doktoraya devam ederseniz program dahilinde sınav veya tekrar öyp puanı istenmiyor başka bir üni.ye geçerseniz evet kullanamazsınız.

Karar acaba ne demek istiyor ????

mesela biz öyp li ler sınava tekrar girmeden yurt dışı eğitimine falan katılabilir miyiz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Mayısa kadar yurtdışı dil eğitimi olursa kullanabilirsiniz sonrası için kullanılmıyor maalesef.

Müverrih

Öğrenci
Uzun zamandır yazamadım bu başlığa. Yazılanları da okudum. Ben ÖYP'li olmadığım için beni ilgilendirmez mi yani. 50 d ile görevliyim. TOEIC puanıyla araştırma görevliliği aldım. Şimdi doktoraya ya da ÖYP'ye başvururken daha önceden puan aldığım ve öğretim elemanı olduğum için kullanmama müsaade verilecek anlamı çıkar mı?

Kısaca ÖYP kapsamı dışında olanlara avantaj sağlar mı?

Müverrih

Öğrenci
O zaman bu ÖYP alımlarında TOEIC puanımı kullanabilmem lazım ama sistemde TOEIC seçimi kaldırılmış. Arayıp ekletebilirim inşallah. Teşekkür ederim.

ÖYP kordinatörlüğüyle konuştum. Sadece yüksek lisans ve doktora başvuruları için geçerli imiş. Yani şu anda arş. gör. olan biri sadece bu ikisine başvurduğunda TOEIC puanını kullanabilecek.